En av Skandinavias store fornøyelsesparker får plass på listen. Klarer du å gjette hvilken?

Ikke det at Tusenfryd ikke gir fart på kroppens adrenalin, men skal du besøke de virkelige store fornøyelsesparkene må du utenfor våre landegrenser.

Finn de beste prisene på flybilletter, overnatting og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Fart og spenning for hele familien
De største fornøyelsesparkene har attraksjoner nok til at hele familien har noe å fordrive tiden med fra morgen til kveld, og gjerne påfølgende dag. Og ikke bare byr parkene på karuseller, berg -og dalbaner, her kan du grille, drikke, beundre fantastiske byggverk, få kunnskap om spesielle temaer og mye mer. Tourism-review.com har nå kåret Europas beste fornøyelsesparker. Kanskje får du med deg en av disse i løpet av ferien?

1. Disneyland Resort, Paris
Europas mest kjente fornøyelsespark holder stand som fortsatt nummer 1. Parken som ligger rett utenfor Paris åpnet i 1992 til blandet kritikk. Men nå har kritikken stilnet. Her er i tillegg til kjente Disney-figurer, utrolige karuseller og berg- og dalbaner, også spøkelsesslott som skremmer både barn og voksne. Disneyland Resort er perfekt for barnefamilier.

Hent reiseguide om Paris hos Nettavisen.
Se fotogalleri om Paris hos Reiseplaneten.

2. Siam Park, Tenerife
Ferieøya Tenerife byr på mer enn strender og sol. Siam Park har en rekke vannattraksjoner, prøv blant annet vannsklia fra Tower og Power. Lost City byr dessuten på mer enn 120 spill for barna.

3. Walibi, Belgia
Walibi er en temapark som ligger i Wavre, kun 25 kilometer utenfor Brussel. Glem å kamme håret på morgenen, parkens mange berg -og dalbaner får uansett håret til å stå rett opp.

Les mer om Belgia og reisemål i Belgia hos Reiseplaneten.

4. Europa Park, Tyskland
Europa Park ligger sydvest i Tyskland, ikke langt fra Frankrike (seks mil fra Strasbourg) og Sveits, (18 mil fra Zürich). Nærmeste store og kjente tyske by er Frankfurt. Temaene er naturligvis Europeiske land. Parken har 4 hoteller i tillegg til en rekke flotte og spennende attraksjoner.

Les mer om reisemål i Tyskland hos Reiseplaneten.

5. Legoland, Danmark
Parken vi alle elsker, Legoland, plasserer seg på listen takket være sine attraksjoner for store og små. Ikke bare er det mange attraksjoner og karuseller, det er en fornøyelse å se alt det flotte som kan lages med legoklosser. Legoland ligger ved Billund, 26 mil fra København.

Få gratis reiseguide om København her. Få gratis reiseguider til flere destinasjoner.