Når man snakker om Paris tenker man gjerne på en romantisk storby med flotte museer, cafeer, historie og selvsagt attraksjoner som Mona Lisa og Eiffeltårnet. Men visste du at Paris også er en by med mange trendy og pulserende nattklubber og et yrende natteliv? Musikklivet i Paris er viden kjent, både innenfor innovativ klubbmusikk og innen sjangre som jazz, fusion og lignende.

Her finner du de billigste flybillettene.

Nattklubber for de som er på jakt etter det spesielle!
Det finnes en rekke nattklubber, diskoteker og klubber som holder svært høy klasse i Paris. Som i andre store byer er det mange døgnfluer, og de som er populære i dag, er stengt i morgen. Men noen klassiske utesteder klarer å holde sin stjerne funklende på utelivshimmelen. Her får du den ultimate Parisguiden når det gjelder Nattklubber.

Se og hent alle nødvendige kart om Paris hos Reiseplaneten.

Showcase
Showcase åpnet dørene i 2007 og er en av de nyeste av de virkelige coole klubbene i Paris. Torsdager og fredager fylles lokalet av 1500 feststemte franskmenn, og noen turister, som hiver seg ut på dansegulvet til rytmer av kjente DJ-er.

Showcase ligger mellom Champs Elyssee og Les Invalides, og klubbens store vinduer og gode lysforhold og ikke minst en enestående utsikt ut mot elven Seinen. På showcase er det ikke bare baren som er imponerende, selv toalettene får deg til å måpe. En vodkadrink ligger på mellom 7 og 10 Euro.

Adresse Showcase, Pont Alexandre III, 75008 Paris, showcase.fr.

Batofar
Batofar er en klassiker og en svært populær nattklubb som holder til i et gammelt skip som er forvandlet til en pulserende nattklubb langs kaien ved Seinen. Nattklubben har kun en kapasitet på 350 så her blir det fort en intim stemning. Baren er kjent for å servere sterke og utsøkte mojitos. Du kan også ta en pust i bakken ved å ta en pause fra dansingen ute på dekk.

Adresse Bafator, 11 Quai François Mauriac, Paris 13, Les mer på batofar.org.
Få gratis reiseguide til Paris her.
Få gratis reiseguide til flere destinasjoner her.

Djoon
Djoon er nattklubben for deg som liker soul, funk og house. Dette er nok en av de vanskeligste nattklubbene å komme inn på om man ikke er kledt riktig. Det vil derfor være helt feil å velge samme outfit som du skal på din lokale pub her hjemme. Velg finsko og ikke fritidssko og prøv gjerne å unngå dongeribukse om mulig.

Djoon er mer enn kun en nattklubb, her finner du nemlig også en trendy restaurant hvor det er absolutt nødvendig å reservere bord på forhånd.

Adresse DJoon, 22–24 Boulevard Vincent Auriol, Paris 13, djoon.fr.

Rex
Dette er klubben for de danseglade. The Rex Club har eksistert i Paris i mange år og er spesielt kjent for sin technomusikk. DJ-en Laurent Garnier har hjulpet stedet til å skape et navn siden starten på 90-tallet. Rex har et stort dansegulv som faktisk dekker halvparten av hele nattklubben.

Rex er ikke like stort og glamorøst som Showcase, eller intimt og med den unike atmosfæren som Batofar, men er likevel en av de aller største og mest populære nattklubbene i Paris. Det er nemlig stedet hvor man kun finner de mest omtalte og renommerte DJ-ene i hele Europa og verden for øvrig.

Adresse Rex, 42 Rue Poitou, 75003 Paris, Les mer på rexclub.com.

Le China
Le China er den alternative nattklubben. Kort sagt kan man si Le China er kjent for sterke drinker og enkelt interiør. Men musikken gir deg lyst til å danse på bordet og stemningen er regelmessig helt upåklagelig. Flere kvelder i uken er det også live musikk på høyt nivå. Cocktailene ligger på ca. 10 euro.

Adresse for Le China, 50 Rue de Charenton, Paris 12, lechina. EU.

L'alternative
Lalternative er en av de nyere klubbene i Paris. Interiøret er moderne og det er lagt mye arbeid i å skape en unik atmosfære som gjør at du føler deg velkommen og inkluderende. Stort dansegulv og et yrende folkeliv. De besøkende består ofte av et svært variert klientell. Her er det ikke mulig å ikke ha det gøy.

Adresse for Lalternative, 5 Rue Moliere, 75001 Palais Royal. Les mer på lalternative.fr.

Les reisetips om alt mulig i Paris hos Reiseplaneten.
Les flere reiseartikler om Paris hos Reiseplaneten.

(Kilde: timesonline.co.uk)