Liker du å gå lange turer i vakker natur? Da er du ikke alene. Norge har mange flotte turstier, både i skog og på fjellet. Men det spørs om ikke noen av følgende vandreruter er strået hvassere.

Her finner du de billigste flybillettene.

1. Tongariro Northern Circuit, North Island i New Zealand
Ingen blir spesielt overraskende når New Zealand trekkes fram når vi snakker om vakker natur og fantastiske vandreturer. Tongariro-reservatet er naturligvis på Verdensarvlisten og de vanligste turene går over en strekning på cirka 35 kilometer.

Her er massive fjell og aktive vulkaner, og er du en ekte Ringenes herre-fan vil du kjenne igjen fjellene Ngaurube (Ngauruhoe) og Ruapehu fra filmene, da under navnet Mount Doom. Du kommer hit med å fly til Auckland, nord på New Zealand.

Les mer om Auckland hos Reiseplaneten.

2. Inca Trail i Peru
For mange er Peru det ultimate stedet for lange vandreturer i storslått natur. Her kan man gå fra jungel til alpeterreng. Machu Picchu kan besøkes sammen med andre inkaruiner. Peru tilbyr i sannhet noen av Sør-Amerikas aller vakreste fjellområder. Du starter med å fly til hovedstaden Lima som har gode forbindelser til og fra Europa.

3. Kilimanjaro i Tanzania
Naturlig nok tiltrekker et kontinents høyeste punkt en mengde mennesker. Og få har samme magiske tiltrekning som Kilimanjaro, samtidig som man ikke trenger å være en trenet superklatrer for å komme til toppen. Det betyr ikke at turen ikke er fysisk krevende. Det er mange alternative veier til toppen. Felles er at du starter nær ekvator og går gjennom nær sagt alle klimatiske soner. Turen tar normalt seks dager.

Kilimanjaro ligger helt ved grensen til Kenya, nordøst i Tanzania. Avstanden fra Nairobi (Kenya) er omtrent 20 mil.

Les mer om Tanzania og ferieøya Zanzibar hos Reiseplaneten.

4. Tour de Mont Blanc i Frankrike
Majestetiske Mont Blanc blir alltid nevnt blant verdens beste steder for en vandreferie. Ikke bare er selve fjellet Europas høyeste (4810 m), området byr også på en rekke vakre alpesjøer og fantastisk utsikt.

En organisert tur innebærer også fransk vin og fransk mat. Ikke akkurat noen feriedemper det heller. Turer kan arrangeres fra både Italiensk og fransk side. Mount Blanc ligger ikke altfor langt fra kjente Chamonix i Frankrike. Et tips er imidlertid å fly til Genève i Sveits og leie en bil. Mount Blanc finner du kun ni mil fra Genève.

Finn de beste prisene på flybilletter og leiebil her.
Les mer om Genève hos Reiseplaneten.

5. West Coast Trail, British Columbia i Canada
Er du en av mange som drømmer om villmarken i Canada med temperert regnskog, enorme fjell og rikt dyreliv? Da er West Coast Trail i Canada valget for deg.

En organisert vandretur koster opp til 200 kanadiske dollar, og er blant de dyreste i landet. Men det er verdt det. Ingen andre vandreturer i Nord-Amerika kan by på slik variert natur.

British Columbia er vest i Canada. Fly til Vancouver. Finn de billigste flybillettene her.

Les mer om Canada hos Reiseplaneten