*Nettavisen* Nyheter.

Reiser i Jacko's fotspor

Foto: Michael Probst (AP)

Her er ferietipsene for alle Michael Jackson-fans.

06.08.09 10:55

Etter Michael Jacksons bortgang har «The King of Pop» blitt om mulig enda større, og platesalget har nådd nye høyder. Fans over hele verden valfarter nå til steder som er synonymt med Michael Jackson, som eksempelvis Neverland i California, og teateret i London hvor musikalen «Thriller Live» for tiden spilles med fulle hus.

Bestill de billigste flybillettene her.

Det er mange steder hvor du kan få et glimt av fortiden til ikonet Michael Jackson. Hva med å bo på det berømte hotellet i Berlin hvor Jackson holdt sin baby utenfor balkongen? Ønsker du å komme enda nærmere familien Jackson er kanskje den planlagte Tribute konserten på O2 Arena tingen for deg. Uansett har arenaen blitt et trist symbol på avslutningen når det gjelder Michael Jackson.

Thriller Live
«Thriller Live», er en spektakulær og energisk forestilling som hyller «The King of Pop» og the «Jackson 5» i ekte Moonwalk-ånd midt i Londons West End. «Thriller Live» er en hyllest til Michael Jacksons 40 år lange karriere. For å bringe til live den sensasjonelle dansen og den karakteristiske sounden fra Jacksons store hits, har «Thriller Live» overveldende multimedia-effekter og fantastisk koreografi. Du kan forvente deg mer enn to timer med Jacksons beste låter. «Beat It», «Billie Jean» og «Thriller», for å nevne noen. «Thriller Live» går på Lyric Theatre i Shaftesbury Avenue. Nærmeste tube er Piccadilly Circus.

Sjekk billetter for Thriller-musikalen og andre musikaler i London hos Reiseplaneten.

Oliver The Musical
Når Michael Jackson var i London i forbindelse med annonseringen av sommerens planlagte konserter, benyttet han også anledningen til å ta med barna på en musical, nærmere bestemt «Oliver The Musical». Stykket går på The Theatre Royal Drury i Londons West End. Les mer på Oliverthemusical.com.

Madame Tussaud
Hos Madame Tussaud (blant annet i London) kan du ta en Moonwalk ved siden av «The King of Pop». Michael Jackson har i mange år vært blant Madame Tussauds mest populære voksfigurer. Faktisk er Michael Jackson blitt laget i hele 13 utgaver på Madame Tussaud, noe som gjør han til den personen som er blitt laget i flest utgaver på Madame Tussauds gjennom tidene, med unntak av dronningen. Les mer på Madame-tussauds.co.uk.

Få gratis reiseguide om London her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Adlon Hotel i Berlin
Hotel Adlon Kempinski i Berlin er et av Tysklands mest kjente luksushoteller. Det har adresse Unter den Linden 77 og ligger ved Pariser Platz i Berlin, ikke langt i fra Brandenburger Tor. Hotel Adlon sto opprinnelig ferdig i 1907 og etablerte seg i de følgende årene som et av Berlins store hoteller. Hotellet kom nesten uskadd gjennom andre verdenskrig og ble gjort om til sykehus i april 1945. Natt til 3. mai brant det imidlertid ned og ble nesten fullstendig ødelagt.

Etter gjenforeningen av Tyskland har hotellkjeden Kempinski bygget nytt hotell på det samme stedet. I 2002 var hotellet scene for den mye omtalte hendelsen hvor Michael Jackson holdt sitt barn utenfor balkongen.

Les mer om Hotel Adlon, se bilder og finn billigste pris!
Se video fra Adlon når Michael Jackson holder sitt barn utenfor balkongen.
Få gratis reiseguide om Berlin her.

Spis middag på KFC
Flere såkalte Michael Jackson eksperter har bekreftet at The King of Pop elsket mat fra Kentucky Fried Chicken, bedre kjent som KFC. Jackson elsket å få servert en bøtte med kylling fra den amerikanske junk food kjeden som finnes over hele verden. Under Jacksons minnestunden i LA Staple Center bekreftet også Lionel Ritchie dette, og at han selv hadde vært på middagsbesøk hos Jackson da en av popkongens ansatte kom tilbake med en bøtte med kylling fra KFC.

Staple Center i Los Angeles
Det var her den tårevåte minnestunden til Michael Jackson fant sted, med fullt hus, god musikk og sentimentale taler. Til vanlig er Staple Center brukt til en rekke ulike arrangementer, deriblant konserter samt hjemmebanen til NBA laget Los Angeles Laker og WNBA's kvinnelaget Los Angeles Sparks. Les mer på Staplescenter.com.

Se fotogalleri fra Los Angeles hos Reiseplaneten.

Walk of fame
Hollywood Walk of Fame er fortauene langs gatene Hollywood Boulevard og Vine Street i Hollywood, og som er belagt med kvadratiske svarte brosteiner med rosa stjerner på. Stjernene fungerer som utmerkelser innen ulike underholdningsbransjer. Det finnes i dag 2333 stjerner på Hollywood Walk of Fame. Den første som fikk navnet på en stjerne var skuespilleren Joanne Woodward, 9. februar 1960. Michael Jackson har to stjerner, en for musikkbransjen og en for radiobransjen.

Få gratis reiseguide om Los Angeles her.

Neverland
Neverland Valley Ranch het tidligere the Sycamore Valley Ranch og er en stor eiendom som er eid av Santa Barbra, California. Neverland er nok mest kjent for at Jackson bodde her i mange år. Ranchen er forøvrig oppkalt etter et eventyrland, nærmere bestemt «Fantasy Island» fra historien om Peter Pan. Neverland ligger ca. 8 km fra Los Olivos. Utenfor portene på Neverland er det stort sett alltid samlet mange fans av Michael Jackson.

Les de siste reisenyhetene i Nettavisens reisemagasin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.