Du skal vel være mer enn litt fotballgal for utelukkende å reise til Reykjavik og Island for å se en fotballkamp på Laugardalsvöllur, en stadion lokalisert på Laugardal med 9800 stoler og 5200 ståplasser. Men benytt gjerne en fotballkamp som påskudd til å komme til værbitte og vakre Island.

Finn flybillett og hotell til Reykjavik eller andre destinasjoner med Nettavisens reisesøk.

Penismuseet
Et museum «alle» snakker om er penismuseet, eller rettere sagt fallosmuseet, i Reykjavik. Heldigvis har det mer å by på enn kun et navn egnet til å lokke turister. I alle fall hvis du er opptatt av å undersøke utstyret til mer enn 100 forskjellige pattedyr. Museet er å finne på Hedinsbraut 3a. Normalt åpent fra 12:00 – 18:00, men kan variere, så sjekk hjemmesiden.

Reykjavik er fullt av liv
Det som er morsomt med Reykjavik er at det ikke går lenge mellom hver gang et nytt kulturarrangement eller en ny festival settes i gang. Bortsett fra naturen og historien er det naturlig nok ikke de store severdighetene i form av bygninger og museer som finnes her. Men atmosfæren og utelivet skal ingen undervurdere. Og det bør oppleves, ikke minst som en fascinerende motvekt til landets iøynefallende natur. Et lite knippe av arrangementer i nær fremtid i Reykjavik er:

11. september kan du få på Konsert med Jethro Tull.

17. september er det internasjonal filmfestival i Reykjavik, 10 dager til ende.

3. oktober er det Hansa-dagene. En festival som foregår i og ved Hafnarfjörður Museum.

9. oktober – 8. desember kan du se Imagine Peace Tower, Yoko Onos fredstårn til minne om John Lennon.

31. oktober – 7. november finner kunstfestivalen Sequences sted. Festivalen fokuserer på urbane offentlige plasser og viser kunst, opptredener, video og musikk.

Se videofilmer om naturattraksjoner på Island hos Reiseplaneten

Mat og uteliv ellers
Islandsk mat kjennetegnes av egne råvarer, og da gjerne fersk fisk (naturligvis) og annen sjømat. Men islendingene er ikke redd for å adoptere smaker fra andre kjøkken i sin mat. Dette medfører at det er flere gode og spennende restauranter i hovedstaden.

For det genuine islandske kan vi foreslå restauranten Fjalakotturinn som holder i en historisk bygning i Adalstraeti 16.

Vil du ha sjømat så forsøk Fish Market i Adalstraeti 12. Reiser du med unger som roper på pizza så redder du deg inn med restauranten Italia, som for øvrig er en av Reykjaviks eldste italienske restauranter. Her får du alt du ønsker av italienske spesialiteter i en hyggelig atmosfære. Adressen er Laugavegur 11.

Finn flere reisetips om Reykjavik hos Reiseplaneten.

For de senere nattetimer
Utelivet er bra i Reykjavik og tar vi med i betraktningen at byen er liten, så er det nesten bemerkelsesverdig. Liker du rock så heng ut på Bar 11 i Laugavegur. Eller hør livemusikk i helgen på Café Amsterdam. Adressen er Hafnarstraeti 5. De mest danseglade partyløvene tar turen til Nasa Nightclub som antakelig troner på toppen av klubbene på Island. Adressen er Austurvollur square.

Få gratis reiseguide om Reykjavik her.
Finn flere reiseguider her.

Komme seg til Reykjavik
Du kommer deg enkelt til Reykjavik. Både SAS og Icelandair har direkte ruter fra Oslo Gardermoen. Prisene varierer, men du kan være heldig å få tur og returbilletter fra rundt 1500 kroner. Husk at flyplassen ligger et stykke fra Reykjavik og at en taxi fort koster nærmere 1000 norske kroner. Kanskje like greit med flybuss?

Finn flybilletter og overnatting her.