RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roma er best på vinteren

Foto: Jakob Montrasio (Flickr/creative commons)
Reiser du til den italienske hovedstaden nå slipper du å tilbringe halve ferien i kø.

I Roma skinner solen det meste av vinteren. Det er riktignok ikke alltid like varmt, men er du heldig kan du midt på dagen, og i en levegg, oppleve desember i kun t-skjorte. For du reiser nemlig ikke til Roma om vinteren for å oppleve snø.

Finn fly og hotell i Roma med Nettavisens reisesøk.

Best om vinteren
Det hører med til sjeldenhetene at romerne ser snø i byen. Faktum er at vinteren er en veldig fin tid å besøke Roma, og det er mange årsaker til det.

Mens sommeren tømmer Roma for fastboende, og fylles opp med altfor mange turister, er situasjonen tilnærmet motsatt om vinteren. Køer ved de store severdighetene blir mindre, og du opplever mer av det virkelige Roma. Flere nattklubber, scener og teatre som holder stengt om sommeren, åpner sine dører for romerne når høsten kommer.

Når vinteren er på plass er Roma i full vigør. Selv fotballsesongen er på sitt mest hektiske. Dessuten kan sommerdagene i Roma være plagsomt varme, en medvirkende årsak til at deler av byens innbyggere rømmer til kysten for mer levelige forhold.

Sjekk klima i Roma hos Reiseplaneten.

Roma i julen
Julen starter for fullt i Roma rundt 8. desember, når paven kommer til Spansketrappen for Maria unnfangelsesdag, (Immaculata conceptio), med påfølgende messe i Santa Maria Maggiore, (den store Mariakirken), ved Piazza dell'Esquilino.

Juletiden er for øvrig en hektisk tid i Vatikanet, og det kan være minneverdig å besøke Peterskirken for en ordentlig messe. Midnattsmessen på julaften og pavens tale til folket på Petersplassen klokken 12:00 på 1. juledag er store hendelser i den katolske kirken.

Men den kanskje største helligdagen for folk flest i Roma er 6. januar og De hellige tre kongers-dag. Ta turen til julemarkedet på Piazza Navona for en folkelig feiring. Her holdes det parader og opptog, og mange mennesker marsjerer sammen til Peterskirken.

Piazza Navonas julemarked (åpent 26. november til 6. januar) er morsomt nok med sine salgsboder og matboder. Men de virkelig shoppinginteresserte tar turen til shoppinggaten Via Del Corso og butikkene rundt Spansketrappen. Har du god råd er de beste gatene Via Condotti og Via Frattina . Er du på jakt etter typiske lokale julegaver så skal du vite at dette blant annet er vanter og skjerf, vatikansuvenirer og ikke minst italienske matdelikatesser som skinker og oster som fås kjøpt i de mange matbodene som finnes rundt om i byen i juletiden.

Finn reisetips om Roma hos Reiseplaneten.

Her shopper du julegaver
To favorittbutikker for shopping av julegaver er Bottega del Cioccolato som byr på alle sjokoladedelikatesser du kan tenke deg. Bottega del Cioccolato ligger på Via Leonina. En annen flott gavebutikk er den elegante papirbutikken Fabriano på gaten Via del Babuino. Her kjøper du kvalitetspapir, skrivesaker, stilige kalendere, fotoalbum, lommebøker, dagbøker og tilsvarende.

4 ting å gjøre i Roma i julen:

  • Gå på skøyter i Roma. Rundt juletider settes det opp flere skøytebaner i Roma sentrum. Sjekk ved Castel Sant'Angelo like ved Peterskirken. Her er det som regel en skøytebane, og det vil antakelig være det flotteste stedet du har skøytet noen gang.
  • Spis et måltid på Romas beste Enoteca (vinkjeller). Det heter Roscioli og ligger i gaten Via dei Giubbonari 21, ikke langt fra den livlige gaten Via Arenula. Roscioli frister med deilig ferskt brød, smakfulle spesialiteter og masse god vin. Åpent fra 12:00 til 15:00 og 20:15 til 24:00. Stengt søndager. Booking + 39 06 6875287.
  • Ta turen til Scuderie del Quirinale på 16 Via XXIV Maggio og se utstillingen av gamle romerske malerier som pågår fram til 17. januar. Her vises kunst fra Roma laget i perioden 100 år f.Kr. til 500 år e.Kr. og viser mangfoldet av den kvalitet og bredde som romersk kunst representerte den gangen. Utstillingen har lånt kunstverk fra blant annet Louvre i Paris, the British Museum i London og Vatikanmuseet.
  • Det er ikke bare London som har stort juletre. Roma har et stort juletre ved Piazza Venezia, ikke langt fra Colosseum. Så pakk en varm jakke, et skjerf og gjerne en lue, men glem for all del heller ikke solbrillene.

Priseksempler på flybilletter fra Norge til Roma:
17. – 20. desember Oslo – Roma t/r: 1701 kroner
7. – 10. januar Oslo – Roma t/r: 1174 kroner (1 stopp)

17. – 20. desember Bergen – Roma t/r: 2310 kroner (1 stopp)
7. – 10. januar Bergen – Roma t/r: 2071 kroner (1 stopp)

17. – 20. desember Trondheim – Roma t/r: 2809 kroner (1 stopp)
7. – 10. januar Trondheim – Roma t/r: 2479 kroner (1 stopp)

(Søket er gjort onsdag 2. desember med Nettavisens reisesøk. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg.)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere