RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS holder tilbake rapporten

Foto: Brorsson (Wikimedia Commons)
Sist oppdatert:
Skulle lagt frem resultat og sparepakke.

SAS skulle torsdag legge frem resultatet for tredje kvartal og presentere en større sparepakke som skulle legge grunnlaget for fremtidig drift.

Selve sparepakken er forventet å være på i størrelsesorden tre milliarder svenske kroner. I tillegg skal de selge unna verdier for tre milliarder for å få tilgang til kontanter.

I en børsmelding torsdag morgen melder derimot selskapet at presentasjonen utsettes til 12. november. Årsaken er at de trenger mer tid for å rydde opp i den elendige økonomien.

Selskapet melder at de er i innspurten av reforhandlinger av låneavtaler med flere banker, og at spareplanen er en essensiell del av disse forhandlingene. Selskapet har lån på rundt 4,7 milliarder kroner som utløper i sommer.

- Betydelige femskritt er gjort i disse forhandlingene og i forbredelsene av de gjennomgripene planene. Disse forhandlingene forventes avsluttet innen noen dager. På grunn av det utsettes publiseringen av resultatene for tredje kvartal til sendes 12 november klokken 08.00. I den forbindelse kommer også selskapet til å presentere resultatet av forhandlingene og presentere spareplanen, melder SAS.

Ifølge den svenske avisen Dagens Industri skal så langt fem av seks banker ha gått med på å forlenge lånene.

Helt i slutten av oktober meldte selskapet at de ville legge frem et positivt resultat for 3. kvartal.

- Etter mange rykter i skandinaviske medier meddeler SAS at de den 8. november kommer til å rapportere om et positivt resultat for tredje kvartal 2012, med et resultat før skatt på 568 millioner svenske kroner, skrev selskapet i en børsmelding 30. oktober.

Les også: SAS slår tilbake mot ryktene

På flyfronten er det dermed duket for at Norwegian få all oppmerksomheten torsdag. Norwegian skal legge frem sine planer for langdistanseruter klokken 11.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere