Se Ronaldo og Mourinhos beste reisetips

PORTUGAL: Portugiserne José Mourinho og Cristiano Ronaldo har plukket ut sine feriefavoritter i hjemlandet.

PORTUGAL: Portugiserne José Mourinho og Cristiano Ronaldo har plukket ut sine feriefavoritter i hjemlandet. Foto: Dan Taylor/Steffe Schmidt/Giuseppe Cacace (Flickr-Creative commons/AFP/EPA)

Portugiserne forteller om sine feriefavoritter.

Vi må nok tilbake til de gamle sjøfarerne for å finne mer omtalte portugisere enn «The Special One», José Mourinho, nå manager i Milano for klubben Inter Milano, og Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo. Nå gir de deg sine egne spesialtips på Portugals offisielle turistsider.

Og Portugal er med rette en spennende feriedestinasjon. Landet er fortsatt rimelig på priser sammenlignet med mange andre land i Europa, og nasjonen byr på et kulturliv og et kjøkken som er helt særeget for nasjonen. Portugal har vakker natur, historiske severdigheter, mange flotte golfbaner og nok av badesteder.

Les mer om Portugal hos Reiseplaneten.

Ferietips fra José Mourinho
Besøk Arrábida Natural Park like ved min egen hjemby Setúbal. Begge disse reisemålene ligger kun en halvtimes kjøretur sør for Lisboa. Kystlinjen er vakker og byen byr på mange flotte matopplevelser.

Besøk magiske Sintra like nordvest for Lisboa med panoramautsikt over havet og en velbevart kulturarv.

Badeferie på Algarvekysten som har 3000 soltimer i året. Inget annet land i Europa har mer soltimer enn Portugal. Algarve ligger helt syd i Portugal og har mange feriebyer.

Besøk noen av de de gamle historiske landsbyene sentralt i Portugal som viser deg landets kulturarv som Europas eldste nasjon. Her er massive fjell og gamle vingårder og regionen gir deg et annerledes Portugal enn de inntrykkene som blir gitt av Lisboa eller badebyene lenger sør i landet.

Cristiano Ronaldos ferietips
Ta en golfferie på en av Portugals mer enn sytti førsteklasses golfbaner, f.eks. ved Algarvekysten eller i Estoril, like nordvest for hovedstaden Lisboa.

Ronaldo er født på Madeira og har stor forskjærlighet for øyas klima og natur. Han påpeker også stedets kvaliteter innen mat og mulighetene for en avslappende ferie. Madeira har noen av landets fineste hoteller og byr på alle fasiliteter for turister som nyte spa-behandling, ha en aktiv ferie eller oppleve naturen når den er som best. Madeira ligger i Atlanterhavet sydvest for fastlands-Portugal.

Se fotogalleri om Lisboa hos Reiseplaneten
Klimatabeller om Lisboa og sentrale Portugal.

(Kilde: Visitportugal.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.