RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se verdens største hoteller

Foto: genting.com
Sist oppdatert:
Her bader du i luksus - og areal.

Petter Stordalen slår på stortromma og annonserer mulig bygging av Nordens største hotell i Oslo. Likevel spørs det om Stordalens hotell kan slå noen av disse giganthotellene.

Finn din neste ferie med Nettavisens reisesøk.

Las Vegas, ingen over og ingen ved siden
Las Vegas har langt mer enn halvparten av verdens 30 største hoteller innenfor sine bygrenser. Aller størst er The Venetian Palazzo med smått utrolige 8108 rom. Her er 21 restauranter og spisesteder direkte knyttet til hotellet og flere andre finnes i hotellområdet. Både antallet mennesker, spisesteder og aktivitetsnivået på hotellet overgår fint hva du kan finne i en norsk småby. Les mer om verdens største hotell på Venetian.com.

Las Vegas byr også på MGM Grand Las Vegas med 6.852 rom (verdens nest største hotell etter antall hotellrom), Wynn (nummer fire med 4750 rom), Luxor (nummer fem med 4408 rom) og Mandalay (nummer 6 med 4.332 rom).

Sjekk Reiseplanetens landsider for informasjon om land og reisemål over hele verden her.

Giganthoteller utenfor Las Vegas
Verdens nest største hotell ligger imidlertid ikke i Las Vegas. Det heter First World Hotel og er beliggende i Tanah Tinggi Genting (Genting Highland) i Malaysia. Denne resorten besøkes forøvrig årlig av cirka 20 millioner mennesker. First World Hotel har imponerende 6.118 rom og ligger 54 kilometer fra Kuala Lumpur. Les mer om hotellet på Hotelscombined.com.

Ambasodor City Jomtien i Pattaya, (Thailand) plasserer seg som nummer syv med 4.219 rom. Hotellet ligger kun ti minutter fra det kjente feriestedet Pattaya og har alt av fasiliteter i tillegg til overraskende rimelige rompriser. Pattaya ligger til orientering 150 kilomter sørøst for Bangkok. Les mer om hotellet på Hotelscombined.com.

Få gratis reiseguide om Bangkok her.

Shinagawa Prince Hotel i Tokyo har 3.680 rom og forsvarer med det en 11. plass på verdenslisten. Hotellet ligger ikke langt fra shoppingområdet Ginza eller for den saks skyld Tokyo Disneyland. Les mer om hotellet på Hotelscombined.com.

Les mer om Tokyo hos Reiseplaneten.

Hilton Hawaiian Village i Honolulu tar 13. plassen med 3.386 rom. Dette firestjerners resorthotellet byr på 20 restauranter enorme badebassenger og en beliggenhet i et herlig eksotisk landskap. Det gjør at du nok holder ut med utrolig mange romnaboer. Les mer om hotellet på Hotelscombined.com.

La oss også ta med fantastiske Atlantis The Palm hotel i Dubai med 1.539 rom. Dette antallet kvalifiserer til en foreløpig 29. plass på listen over verdens største hotell. Dette er et lukushotell for deg med tykk lommebok. Les mer om hotellet på Hotelscombined.com.

Få gratis reiseguide om Dubai her.
Finn flere reiseguider her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere