Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer i september

Historiske begivenheter og elleville festivaler.

September er en måned hvor været fortsatt er varmt i mange land og det finnes som alltid en rekke underlige og morsomme festivaler og arrangementer du kan delta på. Opprinnelig var september den syvende måneden og har navn etter latinske septem, som betyr nettopp sju.

De billigste flybillettene finner du her.

Brasil og Mexico feirer sin selvstendighet
I september har blant annet Brasil feiring av sin selvstendighetsdag 7. september, mens Mexico feirer sin selvstendighet den 16. september. I USA er naturligvis Patriot Day den 11. september viktig som minne om ofrene fra terroraksjonen i 2001.

Dragebåtfestival i Hamburg
Den store dragebåtfestivalen i Hamburg går av stabelen 5. og 6. september på Binnenalster. Mange flotte dragebåter med ivrig mannskap deltar i kappløpet. Du får best utsikt langsmed Neuer Jungfernstieg. Du opplever naturligvis mye mer enn bare dette i Hamburg under festivalen. Pluss på med underholdning for barna, mat- og drikkemesser og diverse underholdning. I tillegg er jo Hamburg en svært hyggelig weekendby.

Få gratis reiseguide om Hamburg her.
Finn flere reiseguider her.

Hell City Tatoo Festival
Er du fan av tatoveringer og raskt kan ta en oversjøisk ferie så foreslår vi en tur til Biltmore Resort & Spa i Phoenix USA. Hvert år arrangeres en skikkelig tatoveringsfestival som bærer navnet Hell City Tatoo Festival. Regn med mange tatoveringskonkurranser, seminarer og herlige fotoobjekter. Selvfølgelig akkompagneres det hele med ymse liveshow. Les mer om festivalen på Hellcitytattoofest.com.

VM i blodpuddingkasting
Kanskje har du talent i en av verdens minste idretter? Uoffisielt VM i blodpuddingkasting/blodpølsekasting foregår i Royal Oak Public House i Lancashire, Ramsbotton, kun 25 kilometer fra Manchester. Det er lang tradisjon for denne «sporten», for slike arrangementer har pågått i 150 år og konkurrenter og publikum kommer fra, tro det eller ei, hele verden. Det er gratis å se på, og konkurransen foregår på forskjellige datoer i september mellom klokken 11:00 og 16:00.

Se video om VM i blodpudding-kasting hos Reiseplaneten.
Hent gratis reiseguide om Manchester.

Marathon du Médoc
Den 12. september arrangeres et flott maratonløp av den fargerike sorten i Bordeaux, Frankrike. Enormt mange tilskuere og full mat- og drikkefest for deltakere og tilskuere. Kan du tenke deg noe bedre enn å bruke tolv timer på en maraton sammen med tusenvis av andre? Det er lov å sette seg i skyggen med en deilig flaske vin mens du dovent ser på folk som sliter forbi deg. Du har aldri sett noen lignende.

Se video om dette elleville karnevalsmaratonløpet hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Bordeaux her.

San Gennaro-festivalen i New York
10. september til 20. september er det fest på Manhattan, New York. Da er det nemlig det italienske miljøet i byen som feirer sin helgen. Ta strake veien til Mulberry Street og Little Italy for å oppleve fest, feiring og mye god mat.

Se video om Little Italy i New York hos reiseplaneten.
Hent gratis reiseguide om New York.

Great Gorilla Run

Det skjer jo alltid noe i London, og den 26. september er det på tide med «The Great Gorilla Run». Her er deltakerne utkledt som gorillaer. Det koster 80 pund å delta, men hensikten med hele løpet er å samle inn penger til de store gorillaene. Det hele foregår ved London Underwriting Centre, like ved Tower of London.

For billetter til alle typer arrangementer i London.
Få gratis reiseguide om London her.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter