Med politisk uro i Thailand er det mange som frykter at Østen-ferien går fløyten. Men kanskje er det på tide å oppdage nye spennende destinasjoner utover den tradisjonelle charterpakken til Thailand? Singapore er nok mest kjent for sine shoppingmuligheter, men undervurder ikke strendene her. Singapore gir deg nemlig i pose og sekk.

Finn flyreise Oslo – Singapore med Nettavisens reisesøk:
6. – 18. juni: 7570 kroner t/r
11. – 25. juni: 7320 kroner t/r
1. – 18. juli: 9356 kroner t/r
12. – 26. juli: 8589 kroner t/r

(Prissøket er gjort fredag 21. mai med reisesøket Momondo. Hver oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

Et shoppingeldorado
Singapore by er kanskje den av Østens storbyer som minner oss mest om byene i vesten og Europa, men kontrastene er store. En kort spasertur unna luksushoteller og elegante kjøpesentre langs Orchard Road, finner du bydeler som Little India, Chinatown og muslimske Kampong Glam som alle tar deg med til helt andre verdener. Singapore er kanskje mest kjent som en av verdens gastronomiske hovedsteder og et ordentlig shoppingeldorado. Men det er dessuten plenty av muligheter for deg som ønsker en sol- og badeferie. Vi gir deg herved guiden til Singapores beste strender!

Sjekk ut klimatabeller for Singapore hos Reiseplaneten.

Sentosa Tanjon Beach
Sentosa er egentlig en liten øy rett utenfor sørlige Singapore, men du trenger ikke båt for å komme dit. Sentosa kan kanskje best beskrives som et eventyrland. Og tar du turen til Sentosa Tanjon Beach så gled deg til klart vann, gyllen finkornet sand og nok av palmetrær du kan ligge under. Her er det stort sett alltid en rolig atmosfære på dagtid. Om kvelden skifter Tanjon karakter som passer godt til alle partyløver. Den ultimate strandbaren heter km8 og baren som er viden kjent for sin enorme jacuzzi. Stranden er åpen fra 11:00 til 24:00 alle dager med unntak av fredager og lørdager da den stenger 03:00. Adressen til km8 er 120 Tanjong Beach Walk.

Sentosa Siloso Beach
Stranden Sentosa Siloso Beach ser ut som den er konstruert for innspillingen av en strandvolleyballfilm med vakre unge damer og menn. Heldigvis er det mer enn nok av andre strandaktiviteter der også, og selv de som kommer sent kan bli aktivert. For her er det action både dag og natt. Sanden er gyllen og finkornet og langsmed stranden finner du mange hyggelige barer og bistroer. Denne stranden er ypperlig for barnefamilier også.

Sembawang Beach
Du er nå nord i Singapore og på historisk grunn. Sembawang Beach er faktisk en frodig grønn park som er anlagt der hvor de britiske styrkene holdt til når de okkuperte Singapore. Denne stranden er hyppig besøkt av de fastboende, ikke nødvendigvis bare for å bade, men like gjerne fiske, jogge eller bare sette seg ned og slappe av. Parken har dessuten en liten attraksjon med sin varme kilde. Kilden skal ha helende virkning og tidligere trodde man dessuten at vannet kunne vaske bort uflaks.

Punggol Beach
Tar du turen litt nordøst på Singapore kommer du til Punggol. En gang var disse landområdene først og fremst jordbruksområder. Den senere tid har unge familier bosatt seg her, og med disse som pådrivere pågår det en urbanisering som innebærer rask utvikling. Men stranden er fortsatt herlig stille og forbausende ren, med vakre naturomgivelser som du kan hvile øynene på. Den eldre generasjonen har imidlertid onde minner fra denne stranden. Det var her i 1942 at japanske soldater massakrerte 400 sivile kinesere som bodde i Singapore. Og strandområdet har naturlig nok status som nasjonalt minnesmerke som følge av denne hendelsen.

Les om severdigheter i Singapore hos Reiseplaneten.

East Coast Park Beach
Sørøst i Singapore ligger den lengste og mest populære stranden. Her er det utallige flotte restauranter og bistroer, uteserveringer og barer. Du kan bedrive vannsportaktiviteter, sykle, ta en tur med rollerblades eller hva nå enn ditt hjerte måtte ønske. Bak stranden har du en flott park. Lei gjerne en sykkel for en billig penge og tråkk deg rundt på oppdagelsestur. På stranden vil det ofte være folk som griller. For East Coast Park Beach er et møtested for hele familien. Men du behøver ikke grille. For vi foreslår at når du først er i Singapore og East Coast Park Beach, så må du unne deg et besøk på restauranten Seafood. Her er det plass til rundt 1200 spisegjester. Så du forstår hvorfor restauranten tidligere het Jumbo Seafood? Best av alt er at maten er meget god, selv om prisene kan være i stiveste laget. Adressen er East Coast Seafood Centre. Åpningstider fra 17:00 til 24:00.