Sjekk inn på filmhotell

Gjenopplev dine favoritt-filmøyeblikk i virkeligheten på disse hotellene.

23.06.08 14:38

The Plaza – New York City
Med en fantastisk beliggenhet, et steinkast fra Central Park, og som setting for flere store filmer og tv-serier, er dette hotellet et must for alle filmelskere. Du har sett det i «Crocodile Dundee», «Hjemme alene 2», «The Sopranos» og «Almost Famous».

Foto: Fairmont Hotels & Resorts

Hotellet har nettopp fått en ansiktsløftning til 400 millioner dollar og er derfor mer glamorøst enn noensinne.

Hotellet har en perfekt beliggenhet for alle shoppingelskere. Spaser ned Fifth Avenue og besøk butikker som Bloomingdale's og Sak's Fifth Avenue.

Millennium Biltmore Hotel – Los Angeles
Dette hotellet har vært vertskap for selveste Oscar-utdelingen på 30- og 40-tallet. Her sjekket Bill Murray inn i «Ghostbusters», Eddie Murphy i «Beverly Hills Purk» og du kan også se hotellet i «Independence Day» og «Wedding Crashers».

Bor du her må du få med deg en forestilling ved Walt Disney Concert Hall og oppdage dagens kunstnere på Museum of Contemporary Art. Begge ligger i nabolaget.

Beverly Wilshire, Four Season Hotels – Beverly Hills
Det var på Beverly Wilshire Julia Roberts var gjest i suiten til Richard Gere i «Pretty Woman», og i dag, nesten 20 år senere, er det fremdeles denne filmen hotellet er mest kjent for.

Etter filmen ble spilt inn eksploderte etterspørselen etter nettopp denne suiten, det eneste problemet var at det kun var fasaden på hotellet som ble inkludert i filmen, mens interiøret ble filmet andre steder.

Men akkurat som Julia kan du bruke massevis av tid på Rodeo Drive som ligger kun et stenkast unna hotellet. I tillegg må du besøke Beverly Hills Farmers Market, Los Angeles County Museum of Art og Museum of Tolerance.

Bellagio – Las Vegas
Sofistikert, kult og spektakulært beskriver både settingen og stjernene i «Ocean’s Eleven». Regissøren Steven Soderbergh beviste at det i filmer, akkurat som i boligmarkedet, er det location, location, location som gjelder.

Foto: MGM Mirage

Pass på å få med deg et av de spektakulære fonteneshowene som blir holdt hver halvtime foran hotellet. Besøk også Gallery of Fine Art, den botaniske hagen og en haug av butikker og restauranter. Og dette er bare før du går ut av døra på hotellet...

Timberline Lodge – Oregon
Kanskje et av de mest kjente filmhotellene. Det var nemlig her Jack Nicholson klikket i filmen «Ondskapens Hotell». Dette er stedet for skientusiaster så vel som filmentusiastene, og disse kan nyte utendørsaktiviteter året rundt.

Men ikke bli overrasket over at interiøret unnviker fra innredningen i filmen, dette ble nemlig filmet i England.

Cardozo Hotel – Miami beach
Art-deco arkitekturen på Miami South Beach gir en perfekt bakgrunn, og Cardozo hotell har vist seg frem i filmer som «Alle elsker Mary» og «Any Given Sunday». Hotellet har dobbel stjernestatus i og med at det er eid av artisten Gloria Estefan og hennes ektemann. Gatene og stranden her er også spekket med stjerner.

Hotel del Coronad – San Diego
Mer idyllisk beliggenhet for et filmhotell finner du neppe. Utsikt til Stillehavet, palmer og hvite vicorianske bygninger. Hollywood er enig, og har brukt Hotel del Coronad i «Some Like It Hot», «The Stunt Man» og «My Blue Heaven».

Nyt hotellets fasiliteter som spa, stranden og shoppingen. Eller ta turen inn til San Diego og besøk dyrehagen, SeaWorld og San Diego Museum of Art.

The Fairmont San Francisco
The Fairmont I San Francisco ble brukt som scener under filminnspillingen av «The Rock». I tillegg er hotellet brukt mye som «feriehjem» for store stjerner som Alfred Hitchcock, Helen Hayes, Orson Welles og Joan Crawford.

Foto: Fairmont Hotels & Resorts

Hotellet ligger perfekt til for gjester til å komme seg rundt i byen. Hopp på en trikk ned til Fisherman’s Wharf, og ta turen gjennom China Town og ned til Union Square.

The Fairmont Royal York – Toronto
Dette hotellet har definitivt opplevd sine femten minutters berømmelse og vel så det. The Fairmont Royal York kan refere til «Cinderella Man», «Serendipity», «The Tuxedo», «Between Strangers» og «Take the Lead».

Rett utenfor døra finner du blant annet CN Tower, Sony Centre for the Performing Arts og shopping på Front street for å nevne noen.

Hotel Chelsea – New York City
Kjærlighet, vold og livet i New York, Hotel Chelsea har vært vertskap for alle temaene. Filmene «Sid and Nancy» om bassisten Sid i punk gruppa Sex Pistols, «Leon», «Manhattan Murder Mystery» og «9 ½ Weeks» har alle blitt iscenesatt her.

Dette er jo New York, så underholdningen og sightseeing-mulighetene vil ingen ende ta.

(Kilde: Professionaltravelguide.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag