Alpene byr på vinteropplevelser som er som en våt drøm for alle skientusiaster, og nå er det billigere og enklere enn noen gang. Med Norwegians flyruter til Genève og billettpriser fra en drøy tusenlapp tur/retur, er skidrømmen tilgjengelig for alle og enhver.

Mont Blanc og Chamonix
Mont Blanc på den franske siden ligger ikke mer enn drøye åtte mil fra flyplassen i Genève. Vest-Europas høyeste fjell (4808 moh.) og området rundt byr på alt en friluftsentusiast kan drømme om. Chamonix med sine drøye 10.000 innbyggere ligger ved foten av Mont Blanc og regnes som «ekstremsportens hovedstad». Her ble de aller første olympiske vinterlekene avholdt i 1924. Les mer på Chamonix.com.

Priseksempler på flybilletter tur/retur Oslo – Genève:
3. – 6. desember: 684 kroner
10. – 13. desember: 584 kroner
7. – 10. januar: 584 kroner

(Søket er gjort mandag 16. november med Nettavisens reisesøk. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg.)

Skiområder i Chamonix
Chamonix byr på en rekke nedfarter og vi er sikre på at alle vil finne noe som passer sine behov, enten man er ekspert eller novise. Noen av de mest populære er følgende:

The Grands Montets (1235 m – 3300 m)
Her finner du fantastiske forhold for skikjøring både off-piste og on-piste. Nedfartene benyttes av både snowboardkjørere og de med slalåmski. Her er det også bygget en egen snøpark for dem som foretrekker freestyle. Bakkene åpner 5. desember og holder åpent til 9. mai i 2010.

Brévent / Flégère (1030 m – 2525 m)
Disse to skiområdene har vært linket til hverandre siden 1997 og anses for å gi skientusiastene den beste alpeutsikten som finnes. Her tar du med kameraet for blinkskudd av Mont Blanc. Åpent fra 19. desember til 25. april 2010. NB! Flégère holder åpent til 2. mai 2010.

Le Domaine de Balme (1453 m – 2270 m)
Inngangsporten hit er landsbyene i Le Tour og Vallorcine. Her velger du blant en rekke nedfarter, og fra Vallorcine kan du også ta turen ned til Sveits. Åpent fra 19. desember til 25. april 2010.

Komme til seg og fra
På flyplassen i Genève kan du selvsagt leie bil, men det er mange operatører som mer enn gjerne transporterer deg direkte til og fra Chamonix. Prisene er såpass rimelige at det nok kan lønne seg. Chamexpress (chamexpress.com) har avganger hvert 45. minutt mellom Chamonix og Genève og prisen for transport av deg, din koffert og ditt skiutstyr koster fra 25 euro.

Les mer om Genève hos Reiseplaneten.

I Chamonix-regionen kan du dessuten reise gratis på dalens bussruter, med unntak av nattbussen, hvis afterski-festen skulle ta helt av. Du ber kun ditt hotell gi deg et gjestekort som brukes for lokal transport og som du viser til bussjåføren.

5 anbefalte hoteller i Chamonix

Le Vert Hotel
Le vert er lokalisert nær sentrum av Chamonix og har raskt blitt et populært hotell. Det er enkelt, men gir god valuta for pengene. Her er en livlig art-deco bar og en god restaurant. Det er også en ski- og snowboardshop her.
Adresse: 964 Route des Gaillands
www.leverthotel.com

Clubhouse
Dette er et boutique-hotell i sentrum av Chamonix. Gjestene får tilgang til den eksklusive baren som finnes på samme sted og det finnes egne suiter for to personer, basic bunker rom for opp til seks gjester og saler for 20 overnattingsgjester. Det er stilfullt og eksklusivt i suitene og enkelt og funksjonelt i de større rommene. Noe for all med andre ord.
Adresse: 74 Promenade des Sonnailles
www.clubhouse.fr

Le Hameau Albert 1er
Dette er et hundre år gammelt hotell som er lokalisert fem minutter fra sentrum av Chamonix. Ønsker du det litt eksklusivt uten at det skal koste alt for mye, så er det dette hotellet du skal velge.
Adresse: 38 Route de Bouchet
Les mer om hotellet på Hotels Combined.

Grand Hotel des Alpes
Det tradisjonsrike Grand Hotel har dominert torget i Chamonix siden 1840. Be om rom på baksiden av hotellet så har du utsikt mot Mont Blanc.
Adresse: 89 Rue du Docteur Paccard
Les mer om hotellet på Hotels Combined.

Les Granges d'en Haut
Dette komplekset ligger i Les Houches og byr på spa, bra restaurant og flotte rom. Dette er stedet for en romantisk weekend eller en gruppe venner som vil ha det morsomt sammen og som er mindre opptatt av utelivet i Chamonix.
Adresse: Route des Chavants, Les Houches
Les mer om hotellet på Hotels Combined.

Få de beste prisene på fly, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.