Heldigvis finnes det noen kunstnere som strekker kreativiteten litt lenger. For hvor herlig er det ikke å plutselig gå på en statue, skulptur eller et monument som bringer smil om munnen og glede i sjelen? Vi har plukket ut noen av de beste eksemplarene, slik at du vet hvor du skal gå neste gang du er i nærheten.

Skal du ut å reise? De beste prisene på fly, hotell og leiebil finner du med Nettavisens reisesøk.

Houdini i Montmartre
Paris er romantikkens by og Montmartre er mange turisters favorittområde. Tar du turen til Place Marcel Aymé så finner en skulptur som bringer assosiasjonene til Houdini og magiens verden. Monumentet er imidlertid en hyllest til forfatteren Macel Aymé og kunstneren er en kjent franskmann, nemlig Jean Marais (1913-1998).

Finn reisetips om Paris hos Reiseplaneten.

Få gratis reiseguide om Paris her.

Kongen og hans døde hest
Praha i Tsjekkia er manges favorittby. Karlsbroen er turistfavoritten nummer én, men det spørs om ikke skulpturen av kongen og den døde hesten gir flere et varig inntrykk. Tar du turen til Art Nouveau-bygget Lucerna Palace fra 1920 i Vodickova 36 så skal du ikke glemme å ta turen til underetasjen og Lucerna Teater, med kino, rockeklubb, butikker, hippe cafeer – og ikke minst en opp og nedvendt hest med St. Wenceslas ridende.

Kunstner er David Cerny. Bestefaren til Václav Havel (den tidligere presidenten) har designet Lucerna-arkaden. Kong Venceslas ble drept av sin halvbror, Boleslav den onde på 900-tallet. Lucerna ligger i nærheten av Wenceslas Square.

Finn reisetips om Praha hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Praha hos Reiseplaneten.

Sexy atlet ved Stadio dei Marmi
Like ved Stadio Olimpico, du vet hjemmebanen til John Arne Riise i Roma, finner du på mange måter det like imponerende Stadio dei Marmi. Let deg fram til denne sexy atleten som har et underfundig uttrykk og en shorts som gir en underlig kontrast til de andre gamle marmorstatuene i denne byen, hvor skulpturen fremstår naken eller med kapper. Adressen er Viale dello Stadio dei Marmi kort utenfor historiske sentrum av Roma.

Få gratis reiseguide om Roma hos Reiseplaneten.

Hai i Oxford
En av de aller underligste skulpturene i Storbritannia dukket opp i Oxford, ikke langt utenfor London, nærmere bestemt i Headington og New High Street 2 for mer enn 20 år siden. Bill Heine er eier av huset, og haien kom på plass allerede i 1986. Hvorfor haien er der? For å sitere eieren så ble den plassert der for å symbolene følelsen av impotens, sinne og desperasjon overfor atomvåpen og skader atomenergi kan påføre.

Les mer om reisemål i Storbritannia hos Reiseplaneten.

Få gratis reiseguide om London.