RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik gjør du et cruisekupp

TID FOR CRUISE: Nå kan du gjøre et kupp på cruiseferie.
TID FOR CRUISE: Nå kan du gjøre et kupp på cruiseferie. (Shutterstock)
Lei av å vente på sommeren? Nå kan du få drømmeferien til en god pris.

(LXUS.no) Om du alltid har drømt om å reise på cruise, men synes prisene har vært litt i stiveste laget, er dette tidspunktet å endelig bestille drømmeferien på.

LES OGSÅ:
Her er det butler til alle
Verdens største superyacht
Slik leier du en yacht

Cruiseselskapene merker nedgangstidene like godt som alle andre, og flere av dem lokker nå med supertilbud som to lugarer for prisen av én og gratis flybilletter til avreisehavnen. Andre har igjen gitt passasjerene tilbud om gavekort på flere tusen kroner ombord til å dekke spa-opplevelser, ekskursjoner og kjøp i souvenirbutikken.

Men ifølge reisenettstedet Travel & Leisure er det flere måter du kan sikre deg et rimeligere cruise på.

Få eksperthjelp

Reiselivsoperatører vil kunne hjelpe deg med å finne den til enhver tid rimeligste reisen, og råde deg til hvorvidt det lønner seg å kjøpe flybillettene gjennom cruisebåtselskapet eller separat. Men husk at dersom tilbudet virker for godt til å være sant, så er det ofte det. Ingen ønsker lugarer med utsikt rett i livbåten eller i etasjen under diskoteket.

KNALLTILBUD: Cruiseoperatørene lokker nå med priser som nesten er for gode til å være sanne. Men pass på at de ikke er nettop det...

Riktig timing

- Å booke seks måneder før avreise gir vanligvis de største rabattene, det samme gjør tiden rett før juleferien i desember, sier Ruth Turpin fra Fort Worth's Cruises Etc. Travel til Travel & Leisure.

Og dersom du er villig til å reise utenfor høysesong kan du spare så mye som 20 til 30 prosent.

Fordelen med hjemmebane

Det går cruisebåter også til norske havner, og har du muligheten og ønsket om å hoppe på her, slipper du å betale for flybillettene. Flyreisen kan fort bli dyr om du ønsker deg til fjernere himelstrøk.

Sjekk kvaliteten

- Det er ikke alltid man sammenligner epler og epler, sier Carolyn Spencer Brown, sjefredaktør for Cruisecritic.com, til Travel & Leisure. Hun fraråder reisende å bestille ferie utfra pris alene.

Vær også obs på hvilke flighttider du har fått på flybillettene. Korresponderer de med reisen? Er tidspunktene ugunstige? Hvor mange ganger må du mellomlande?

- Du kan ende opp med en lite ettertraktet reiserute, sier Spencer Brown.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere