Gå til sidens hovedinnhold

Slik har du aldri sett denne byen før

Her er tre tips som garantert gjør sightseeingen annerledes.

Gå i fotsporene til en massemorder, opplev en by med rulleskøyter eller ta bildet av kjøkkenet til en suppe-Nazist. Her er tre tips som gjør sightseeingen mye morsommere og helt klart annerledes:

Paris på rulleskøyter
Hver fredag kveld i Paris kan du bli med på en skikkelig rulleskøyte-sightseeing. Pari Roller heter et prosjekt som tiltrekker seg titusenvis av rulleskøyteentusiaster. Pari Roller har holdt det gående i flere år i nært samarbeid med politiet i Paris. Politiet sørger for sikkerheten til deltakerne og de mange tilskuerne. Dette er antakelig verdens største rulleskøyteevenement. Eneste krav til å bli med er at du mestrer det å gå på rulleskøyter. Gjør du det kan du få se Paris på en litt spesiell måte.

Møt opp på Place Raoul Dautre (14. arrondissement), ikke langt fra Paris-Montparnasse togstasjon. Arrangementet gjennomføres fredager året rundt, med unntak hvis det regner. Evenementet tar cirka tre timer og starter klokken 22:00. Det er nye ruter hver uke, men felles for alle rutene er at de er 30 kilometer lange.

Er du nybegynner så skal du ikke delta på fredagsracet. Da stiller du heller opp klokken 14:30 søndag, på Place de La Bastille. Les mer om regler på Pari-roller.com.

Se videofilm fra Paris Night Roller hos Reiseplaneten.

Kramer's Reality Tour
Er du Seinfeld-fan synes du sikkert det skulle vært morsomt å oppleve stedene fra TV-serien når man tar turen til New York. Vel, det er ikke noe problem så lenge man har Kramer's Reality Tour. Denne fyren er selve inspirasjonen bak karakteren Cosmo Kramer og du kan bli med han på en tretimers rundtur hvor du får se og oppleve alle de mest kjente stedene fra Seinfeld.

Du får selvsagt lov til å hoppe av bussen for å ta et fotografi fra restauranten hvor Seinfeld, Kramer, George og Elaine har diskutert sine daglige problemer gjennom flere år på TV-skjermen. Billettene for å bli med Kenny Kramer koster 37,50 dollar og turen må forhåndsreservenes. Turen i Seinfelds fotspor går normalt lørdager klokken 12:00. Les mer på kennykramer.com.

Les en rekke reisetips om New York hos Reiseplaneten.

I fotsporene til verdens mest kjente massemorder!
Alle har hørt om Jack the Ripper, men visste du at du kan delta i Jack the Ripper Tour? Den originale versjonen av denne rundturen har pågått i nærmere 30 år og guidene kjenner meget godt til historien og ryktene rundt Jack the Ripper, og er dyktige formidlere.

Rundturen går først til Whitechapel High Street der mordet av Emma Smith, ble begått, og startet rekken av drap mot kvinner på Londons østkant. Turen går videre rundt i East Ends smug.

Her blir drapene fulgt i kronologisk orden. Sightseeingen koster sju pund og varer i snaue to timer. Møtepunktet er Aldgate East Underground Station. Les mer på Jack-the-ripper-walks.com.

Se dokumentarvideo om Jack the Ripper hos Reiseplaneten.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken