*Nettavisen* Nyheter.

Slik pakker du kofferten

Få med deg alt du trenger - uten å betale overvekt.

(LXUS.no) Å bare hive noen klær ned i en koffert fem minutter før avreise - uten å tenke på hva du trenger eller hva som matcher - er forbeholdt tenåringsgutter på fylletur til Ayia Napa. Enten du skal på jobb- eller ferietur er det lurt å bruke hodet når du pakker. Da går du aldri tom for tingene du trenger - uten å måtte slepe med deg halve innholdet i skapet ditt og risikere overvekt og krøllete klær.

LES OGSÅ:
Slik kjøper du dress
Hvordan ødelegge et antrekk
Syv plagg alle menn bør eie

Utrolig, men sant - det finnes enklere måter å pakke på uten å måtte legge igjen ting du trenger hjemme. Trikset er ifølge GQ å vite hva du trenger, og derfor har de laget denne huskelisten for velkledde mannfolk på ferie:

1. Praktisk fottøy

Med mindre et viktig businessmøte krever snøresko, råder GQ deg til å reise i et par skinn-loafers med gummisåle. De er enkle og ta av og på i sikkerhetskontrollen, og som vår guide til vårens skomoter kan bekrefte, passer loafers både til casual sightseeing på dagtid og mer jålete kveldsantrekk. Gode å gå med er de også.

2. Bruk trillebag

Bag er avleggs. Sofistikerte herremenn har for lengst byttet til trillebag. Du sipper å sparke den bortover gulvet, og den holder klærne dine rynkefrie lenger. Finn en med gode hjul og et håndtak som passer høyden din.

3. Pakk en v-genser - alltid

Det er alltid kaldt på flyet, og selv om du skal til varmere strøk kan det bli kjølig om kvelden. En lekker v-genser passer til alt og får deg til å se ut som en filmstjerne fra 1960-tallet, mens en gammel allværsjakke får deg til å se ut som en ryggsekkturist. Valget er ditt.

4. Ha en forretningsplan

Du trenger bare én ensfarget dress på forretningsreise. Denne kan du både bruke under møter på dagtid, samt til middag om kvelden. Dressjakken fungerer også fint til jeans på kveldstid. Pakk ett mørkt, enkelt slips - helst uten mønster - i marineblått, grått eller sort. Dersom du må ha snøresko , bør du reise i disse. Da får du en lettere koffert og plass til en ekstra skjorte eller to.

Klikk på bildet for å forstørre.

DROPP SPORTSBAGEN: Med trillebag reiser du både lett og praktisk. Foto: (Shutterstock)

5. Strykefrie skjorter

Dette er ingen urban myte - noen skjorter trenger simpelthen ikke å strykes. Perfekt for reisen!

6. Ha egen reisetoalettmappe

Det hender at man glemmer igjen deodoranten hjemme eller setter igjen aftershaven på hotellrommet. Og selvsagt var disse ditt eneste eksemplar... Om du har en egen reisetoalettmappe med ekstra sett av alt du bruker hjemme, har du alltid med deg det du trenger, og det er ingen krise om du har glemt igjen noe på hotellet når du kommer hjem. Kjøp en standard utgave uten for mange fancy smårom. Da er den lettere å skvise ned i kofferten.

7. Finn den perfekte flyjakken

Hettegenser egner seg ikke for verdensvante, voksne menn på reisefot. GQ anbefaler at du satser på en sporty blazer-variant, som ikke blir ødelagt av å krølles sammen i overskapet på et fly, og som gir deg et stilig uttrykk ved ankomst.

8. Sats på sort

En sort t-skjorte med krage passer både til shorts, blazer med jeans og dress. Den er dessuten behagelig å reise i og krøller ikke - hva mer kan du ønske deg?

9. Be renseriet om skjorte-hjelp

En rekke renserier har ingenting imot å brette skjortene dine pent sammen istedenfor å henge dem på metallhengere. Pakk dem oppå hverandre i 69-stil, og du har rene, nystrøkne skjorter til turen.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag