Slik velger vi ferie

Foto: Flickr: Al Ianni (Creative Commons)

Kultur mer pop enn mat.

03.05.10 10:41

Nordmenn foretrekker historiske monumenter og folkeliv før den lokale maten når de reiser på ferie.

Prioriterer historie
Over 1000 nordmenn er spurt av InFact for Hotels.com om hvilken aktivitet de setter først på prioriteringslista når de er på ferie i utlandet.

Besøk av historiske monumenter og deltakelse i det lokale livet er mest populært, mens smaking av lokale retter kommer på tredjeplass. Noen få liker best å feste hele natten, mens mer enn hver tiende foretrekker steder de har vært før.

Kvinner og kultur
Hele 32 prosent av kvinnene liker best å besøke historiske monumenter, 20 prosent setter folkelivet først, mens 14 prosent foretrekker den lokale maten.

Da er det litt andre prioriteringer hos menn. 22 prosent liker de historiske monumentene best, mens nesten like mange foretrekker maten på førsteplass. 16 prosent mener det lokale livet er viktigst. Flere menn enn kvinner vil feste hele natten lang, og menn er også mer tilbøyelige til å besøke feriesteder de har vært på før.

Når det gjelder alder peker unge folk seg ut i to ulike retninger; enten på festing eller på kulturinteresse. De over 60 er aller mest tilbøyelige til å reise til kjente feriesteder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.