RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solformørkelsestur til Kina

Sist oppdatert:
I 2009 kan du være med på solformørkelsestur til Kina.

Det er den norske astronomen Knut Jørgen Røed Ødegaard som sammen med reiseselskapet Escape Travel setter opp tur til den kinesiske byen Hangzhou neste sommer.

Les mer om reise fra Klikk.no
Trygg på helsereise
Hviledagen er heldig
Bo hos Bono
Topp ti i Tallinn

Flere hundre skal dra
Allerede kort tid etter annonseringen har flere hundre nordmenn registrert seg for å delta på den spesielle Kinaturen.

- Det er både familier og spesielt interesserte privatpersoner som har meldt seg på. Turen er for dem som har en spesiell interesse for solformørkelse, men man vil også kunne se en rekke andre severdigheter i Kina, blant annet Den Kinesiske muren, Den himmelske freds plass i Beijing, samt den kjente terrakottahæren i det sentrale Kina, forteller reisekonsulent i Escape Travel, Astrid Kolrup til Klikk.no.

Skjer den 22. juli
Byen der det norske reisefølget skal se solformørkelsen ligger sør for Shanghai og regnes som det best egnede stedet for å se solformørkelsen. Ifølge reiseselskapet vil dette bli den lengste og mest spektakulære totale solformørkelsen på kloden i hele dette århundre. Datoen formørkelsen finner sted er satt til 22. juli 2009.

Seks minutter
Formørkelsen vil vare i nesten seks minutter, noe som regnes å være svært langvarig. Røed Ødegaard vil være faglig veileder for alle turdeltakerne under begivenheten.

- Vi har lagt opp flere turvarianter av forskjellig varighet, alle med Hangzhou som hovedreisemål, men alle turene vil også inkludere en rekke av de største severdighetene andre steder i Kina, sier administrerende direktør i Escape Travel, Tove Voss.

Prisen på de ulike turene vil variere fra 15.000 til 25.000 kroner, avhengig av om man drar på en åttedagers eller 14-dagers tur.

Sjelden begivenhet
Røed Ødegaard sier at en total solformørkelse påvirker alle sansene.

- En total solformørkelse er så imponerende at de som har vært så heldige å oppleve dette én gang, gjør nesten hva som helst for å oppleve det igjen, sier han i en pressemelding fra reiseselskapet.

Ifølge Kolrup i Escape Travel vil solformørkelsen i Kina være mye tydeligere enn den vi kunne se i Norge i sommer.

Man vil ifølge reiseselskapet kunne se tydelige tegn rundt seg på at formørkelsen finner sted. Lyset vil bli svakere og mer ”stikkende” og fargene vil forsvinne. Landskapet vil få et sølvaktig preg, og når solskiven er helt dekket blir det så mørkt at gatelysene slår seg på. Da kan de klareste stjernene sees, fugler og insekter slutter å lage lyder og temperaturen vil ifølge Røed-Ødegaard synke.

- En total solformørkelse er en stor og sjelden begivenhet, sier den kjente astronomen.

Artikkelen er levert av Klikk.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere