*Nettavisen* Nyheter.

Sommerens beste tilbud

Urolighetene i regionen har ført til billige priser i Egypt. Foto: Goodshoot (Thinkstockphotos)

Akkurat nå er det disse ferietilbudene som gjelder.

12.06.12 21:30

DALMATIA - Seiling i skjærgården

Øyene i sørvestre Kroatia er blant Europas mest populære seiledestinasjoner. Ikke så rart, for her er vannet som regel krystallklart, øyene du ankrer opp ved frodige og vinden ofte god. Kroatisk vin og mat er også spennende, påvirket som begge er av at romerne dominerte her for mange, mange år siden.

Slik gjør du det
* Inspiratour arrangerer ulike seilerkurs i sommer, med priser fra 7990 kr og oppover.
* Både SAS og Norwegian har sommerruter til Split og Dubrovnik. I disse to byene er det flere utleiere av seilbåter. Ryan Air flyr på Pula og Zadar.

KILIMANJARO - Toppen av Afrika

Snøen på Afrikas tak, verdenskjent blant annet gjennom Ernest Hemingways lyriske novelle «Snøen på Kilimanjaro», er i ferd med å smelte bort. En bestigning av fjellet er likevel en spektakulær opplevelse. Ikke fordi det er spesielt krevende, men mest på grunn av den mangslungne ruten opp.

Slik gjør du det

* Flere norske operatører tilbyr organiserte turer med bestigning av Kilimanjaro, deriblant Hvitserk, Afrikasafari, ToppAfrika og Safaritur.
* Fra Europa flyr KLM direkte til Kilimanjaro by fra Amsterdam, og Condor via Frankfurt, mens en rekke andre selskap tar deg dit via Mombasa.
* I Tanzania finner du mange operatører som arrangerer turer til toppen, men sjekk grundig før du velger!

Klikk på bildet for å forstørre.

KAUKASUS - Hos de første kristne

Armenia er mindre enn Finnmark fylke, men samtidig fylt med flotte naturområder og har en særdeles spennende historie. De første kristne kommer herifra, mens Georgia var hakk i hæl. I det hele tatt er disse to landene gullgruver for alle som søker nye og spennende reisemål.

Slik gjør du det
* Viktors Farmor arrangerer turer til Armenia og Georgia. Priser fra 13 500 kr.
* Air Baltic flyr både til Tbilisi (Georgia) og Jerevan (Armenia).

MIDDELHAVET - Kombiner cruise og strand

Etter noen sløve dager i sola kan mange gå lei av det noe statiske strandlivet. Hva med å kombinere en klassisk sydenreise med et cruise til interessante steder som Napoli, Roma, Casablanca og Barcelona?

Slik gjør du det
* Med Star Tour kan du nå kombinere sydenferien på Mallorca med cruise til ulike destinasjoner i Middelhavet. Pris fra 8098 kr.
* Ta én uke på stranda i Barcelona eller omegn, og hopp deretter på et middelhavscruise. Mange cruiseselskap har Barcelona som utgangshavn.

HARDANGERVIDDA - Sykkeltur langs Rallarvegen

Sykkelen er et ypperlig fremkomstmiddel også utenfor allfarvei, selv om enkelte muligens vil hevde at det kan bli folksomt selv langs Rallarvegen. Norges mest kjente sykkelsti mellom Haugastøl og Flom er uansett en fenomenal reise i klassisk norsk viddelandskap.

Slik gjør du det
* Ta Bergensbanen til Haugastøl. Der kan du bo, spise og leie sykler, om du ikke har med egen. Se Rallarvegen.com.
* Det finnes mange flotte, merkede sykkelruter, fra Nordkapp til Lindesnes. Syklistenes landsforening har oversikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

GIZA - Besøk pyramidene

Urolighetene i Egypt og i Kairo i særdeleshet har påvirket turismen i landet. Det er likevel relativt trygt å ferdes der for besøkende. Fordi trengselen rundt pyramidene nå er betydelig mindre, kan det være på sin plass å ta de imponerende byggverkene i nærmere øyesyn, før trafikken igjen tiltar.

Slik gjør du det
* Egypt Reiser har en rundreisepakke som inkluderer tre netter i Kairo med besøk til pyramidene. Pris fra 9995 kr.
* Selskap med turer til Hurghada og Sharm el Sheikh i Egypt, tilbyr gjerne organiserte utflukter til Giza, men skal du ta turen på én dag, bør du velge fly.

BERLIN - Finn din kiez

Åpningen av den nye flyplassen i Tysklands hovedstad, Berlin Brandenburg Airport, kan være grunn god nok for et besøk der denne våren. Det er likevel byens vel tjue kiez – eller nabolag – og deres særegenheter som får besøkende til å komme igjen og igjen. Brüsseler, Sprengelkiez og Lichtenberger Kiez er tre av byområdene, som ikke er offisielle, men som i århundrer har definert menneskene som bor der.

Slik gjør du det
* Ving tilbyr to netter med fly i juni og august fra 1295 kr.
* Air Berlin, Norwegian, Ryan Air og SAS tilbyr alle gunstige direktereiser til Berlin.

Klikk på bildet for å forstørre.

BORNHOLM - Aktiv i skjærgården

Den vakre danske øya midt i Østersjøen er bare 40 km lang, og derfor et ypperlig reisemål for den aktive. Det lett ondulerende terrenget egner seg godt for sykling, og skjærgården er fin for både padlere og seilere. Solen skinner oftere her enn noe annet sted i Danmark, og du finner sågar vingårder her med produkter av forbausende høy kvalitet.

Slik gjør du det
* SAS og Cimber Sterling flyr til Bornholm fra København. Priser én vei fra 369 kr.
* For den kjørende går det ferge fra Ystad og Malmø. NB: Du bør booke på forhånd. Se ellers Bornholm info.

NEW ORLEANS - Fyrverkeriet ved Mississippi-deltaet

Byen ved Mississippis utløp er et formidabelt heksebrygg, en smeltedigel av kulturer du ikke finner maken til noe annet sted. Jazz, det kreolske kjøkken, luftfuktigheten og den særegne arkitekturen i Det franske kvarter er bare noen av attraksjonene. Et sant fyrverkeri av en by.

Slik gjør du det
* USA Spesialisten tilbyr pakketurer fra 6355 kr.
* USA Experten og Nordmanns-Reiser har også spesialkompetanse på USA.

PERU - I inkaenes rike

Det er litt over hundre år siden Hiram Bingham fant inkaenes hemmelige by Machu Picchu, dypt inne i den peruanske jungelen. Det er også mange andre spennende opplevelser som venter deg i dette mangeartede landet. Noe av det mest interessante er møtet med Uros-indianerne på Titicacasjøen, som fortsatt lever som de har gjort i århundrer.

Slik gjør du det
* Sabra Tours arrangerer en 14-dagerstur på senhøsten. Pris fra 25 390 kr. Albatros Travel har en 16 dagers tur fra 27 990 kr.
* Jambo Tours, Peru Reiser og Nordmanns-Reiser har også gode tilbud til landet.
* Air France/KLM, Lufthansa og British Airways er blant flyselskapene som flyr på Lima.

Klikk på bildet for å forstørre.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag