*Nettavisen* Nyheter.

Sov i en cockpit

Foto: Jumbohostel.com

Her bor du førsteklasses. Se bildene.

01.10.09 09:00

Her er hotellet for deg som digger å fly, eller kanskje helst for deg som ikke digger det. Nå kan du nemlig overnatte i en Jumbo Jet godt plantet på bakken.

Se bildekarusell nederst i artikkelen.

– Nølte ikke et sekund
I 2008 startet renoveringen av en gammel Boeing 747–200 Jumbo Jet, ved kallenavn Liv, på Stockholm Arlanda Airport hvor den har stått siden 2002.

I januar i fjor åpnet Jumbo Hostel dørene med 25 rom og totalt 85 senger.

– Dette er et budsjettalternativ som Arlanda har hatt behov for i lang tid, og også et nytt landemerke for flyplassen som tilbyr en unik opplevelse for gjestene, sier hostellets eier, Oscar Diös på Jumbohostel.com.

Diös var i ferd med å planlegge ekspanderingen av sin hotellvirksomhet da han i 2006 hørte om et gammelt vrak av et fly som var til salgs på Arlanda. Hotelleieren hadde lenge hatt et ønske om å etablere seg også på flyplassen, og nølte derfor ikke et sekund før han slo til på det som i dag har blitt Jumbo Hostel, det eneste overnattingsstedet i sin sjanger i verden.

Finn din neste ferie med Nettavisens reisesøk.

Cockpitsuite med panoramautsikt
Romprisene ligger fra 350 svenske kroner for en seng i selskap med tre andre, til 3300 for selveste cockpitsuiten. Suiten kan skilte med delvis originalt interiør, panoramautsikt og eget toalett og dusj.

Alle rommene er på cirka seks kavadrameter og har flatskjerm-TV og gratis trådløst internett.

Men du trenger ikke å være overnattingsgjest for å være velkommen, Jumbo Hostel har også en café og om sommeren kan du få utsikt over Arlandas rullebane fra flyets vinge.

Se bildene av det unike hostellet her:

2421

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag