*Nettavisen* Nyheter.

Storbyferie med julestemning

Foto: Rich B-S (Flickr/creative commons)

Kombiner storbyferien med shopping på Europas mange julemarkeder.

14.11.09 15:50

Det er lange tradisjoner for julemarkeder i Europa, og til de fleste av storbyene er det både korte flyreiser og man finner ofte billige billetter. Disse byene med sine julemarkeder får deg garantert i den rette stemningen i førjulstiden:

Gendarmenmarkt i Berlin
I den tyske hovedstaden finnes det rundt 50 julemarkeder med det store og gamle på Gendarmenmarkt som flaggskipet. Gjør deg klar til kaker, julegløgg og bratwurst, og slå deg løs til levende musikk eller start shoppingen av julegaver fra mengden av salgsboder.

For barna er det et stort pariserhjul ved Schlossplatzmarkt, og dessuten akemuligheter ved Potsdamerplatz. Julemarkedet er åpent fra 23. november til 30. desember. Les mer på Gendarmenmarktberlin.de.

Priseksempler på billige flybilletter Oslo-Berlin-Oslo:
25. – 28. november (ons – lør): 1201 kroner
2. – 5. november (ons – lør): 951 kroner

(Søkene er gjort fredag 13. november med Nettavisens reisesøk. Hver oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

Finn reisetips om Berlin hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Berlin her.

Julemarkeder i Köln
Vakre Köln har flere julemarkeder og det største og flotteste finner du naturligvis ved byens enorme katedral, Kölnerdomen. Her er også sannsynligvis Tysklands største juletre. Köln er faktisk Tysklands fjerde største by og har masse sjarm og uteliv å by på. Enkelt å komme dit er det også.

Priseksempler på billige flybilletter Sandefjord-Köln-Sandefjord:
27. – 29. november (fre – søn): 410 kroner
4. – 6. desember (fre – søn): 196 kroner

(Søkene er gjort fredag 13. november med Nettavisens reisesøk. Hver oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

Les mer om Köln hos Reiseplaneten.

Innendørsmarked i Zürich
Zürich blir riktig så sjarmerende når gamlebyen pakkes inn i julepynt. Ved ShopVille-RailCity og Hauptbahnhof stasjon finner du Europas største innendørsmarked med flere enn 170 julededikerte salgsboder, og et enormt juletre som er dekorert med over 7000 Swarovski-krystallornamenter. Bedre sted å handle julegaver er vanskelig å finne.

Har du med barn så kan de ta turen til Uetliberg for spennende akebakker. Julemarkedet innendørs skal være på plass i perioden 28. november til julaften. De tradisjonsrike utendørsmarkedene starter gjerne ikke før rundt 8. desember.

Priseksempler på billige flybilletter Oslo-Zürich-Oslo:
4. – 6. desember (fre – søn): 1173 kroner
10 -13. desember (tors- søn): 1175 kroner

(Søkene er gjort fredag 13. november med Nettavisens reisesøk. Hver oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

Finn en rekke reisetips om Zürich hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Zürich her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: julianlimjl

Vakre Brugge byr på sjokolade og glühwein
Her skal du få vårt beste julegavetips. Sjokolade! Og bedre og mer velsmakende sjokolade enn den du får i Belgia finnes neppe. Sjokoladen kjøper du i den idylliske gamlebyen i Brugge og på julemarkedet der.

Når julegavene er handlet kan du belønne deg selv med glühwein og god mat. Blir du lei julegløggen så vit at Belgisk øl også er himmelsk godt. Brugges julemarked er åpent fra 23. november til 3. januar.

Brugge har ingen egen flyplass, men du kan ta flyet til Brussel som ligger halvannen times togtur unna (se priseksempler på flybilletter til Brussel under).

Les mer om Brugge hos Reiseplaneten.

Vakre Place Sainte Catherine i Brussel
I Brussel feires julen på tradisjonelt vis, og ved Place Sainte Catherine er det ikke mangel på verken julelys, deilig belgisk sjokolade eller salgsboder som tilbyr alt av håndverksprodukter og julegaverekvisitter. Du kan også la deg underholde på skøytebanen, ta turen opp i pariserhjulet eller drikke glühwein.

Julemarkedet pågår fra slutten av november og ut desember. I samme periode avholdes dessuten en stor vinterfestival i Brussel, så det blir nok av aktiviteter og severdigheter for den som vil.

Priseksempel på billige flybilletter Oslo-Brussel-Oslo:
26. – 29. november (tors – søn): 1304 kroner (en mellomlanding)
4. – 7. desember (fre – man): 1147 kroner

(Søkene er gjort fredag 13. november med Nettavisens reisesøk. Hver oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

Finn en rekke reisetips om Brussel hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Brussel her.

Christkindelmarkt i Wien
Wiens julemarkeder har nær legendestatus. Her er sang og musikk, flotte salgsboder og en tradisjon og historie for julemarkeder som få andre. Besøk Rådhustorget eller ta turen til Schönbrunn slott. Uansett vil du møte et yrende folkeliv, få mange julegavetips, spise god julemat og naturligvis drikke glühwein.

Priseksempel på billige flybilletter Oslo-Wien-Oslo:
4. – 7. desember (fre – man): 1171 kroner
11. -14. desember (fre – man): 1471 kroner

(Søkene er gjort fredag 13. november med Nettavisens reisesøk. Hver oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

Finn en rekke reisetips om Wien hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Wien her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.