Strand, kultur og shopping

Foto: Glen Bowman (Flcikr/creative commons)

I denne byen får du servert alt på ett fat.

13.06.10 21:20

Portugal er et land vi mener burde fått enda mer oppmerksomhet som ferieland. Ikke bare fordi landet har et herlig klima, og er prisgitt en lang kyst med flotte strender. Selv om det skal sies at vannet i havet til tider er en smule kjøligere enn noen av oss foretrekker. Portugal er nemlig et godt turistvalg for dem som ønsker å kombinere sol og bad med kulturelle opplevelser og storbybesøk. Portugal har en lang fascinerende historie, ikke minst som en av av verdenshavenes herskere. Portugals sjøfartshistorie gjør at landet har en spennende miks av kulturer og folkeslag, og det er sjeldent langt mellom de historiske minnesmerkene.

Les mer om reisemål i Portugal hos Reiseplaneten.

Algarves «hovedstad»
Havnebyen Faro kalles gjerne for Algarves hovedstad og er et kjent og kjært reisemål for turister fra nær sagt hele Europa. Faro har omtrent 50.000 fastboende, og i tillegg til å ha en aktiv fiskeindustri byr Faro på museer, vakker arkitektur og alt annet som turister er på jakt etter når de vil kombinere byferie og badeferie.

Priseksempler på flyreise Oslo – Faro fra Momondo:
16. – 20. juni: 2815 kroner t/r (fra Gardermoen m/ett stopp)
17. - 21. juni: 1038 kroner t/r (fra Rygge direkte)
28. juni - 15. juni: 1959 kroner t/r (fra Rygge direkte)

(Prissøket er gjort onsdag 9. juni med reisesøket Momondo. Vær oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg).

De beste strendene nær Faro
Nær sagt alle gode strender fra Faro til Tavira består av store sandbanker som ligger som egne øyer langs kysten. Til disse strendene tar du båt. Ett unntak er den sju kilometer lange stranden Praia de Faro som du ankommer via en bro. Stranden har myk og herlig sand, og det er godt med plass for sol- og badehungrige turister. Ulempen er at stranden nær sagt ligger ved flyplassen, noe som er et godt stykke unna Faro sentrum.

Et godt alternativ er å spandere på seg en ferjebillett og kjøre de 20 minuttene det tar til Ilha da Barreta beach. På veien vil du med litt flaks se vakre flamingoer som holder til i naturreservatene i nærheten. Atter andre sverger til Ilha da Culatra. For å komme dit må du ta båt fra Olhao og ikke Faro. Ilha da Culatra lokker med krystallklart vann og flott strand, merket med blått flagg. Atlanterhavskysten er jo kjent for kjølig vann, men her er badevannet på sitt varmeste når vi snakker Algarvekysten. Det vil si opp mot 22 grader.

Topp historiske attraksjoner i Faro
Det finnes flere spennende museer du kan besøke i Faro, ikke minst et arkeologisk museum som ikke ligger langt fra byens store katedral. Arkeologisk museum er svært severdig, og i denne bygningen fra tidlig 1500-tall finner du blant annet viktige funn fra diverse utgravinger, malerier og gamle gull- og sølvsmykker. Åpent alle hverdager, men stengt i helgene.

Katedralen er byens landemerke og selve hjertet i Gamlebyen. Gamlebyen er som gamlebyer flest, det vil si svært hyggelig å spasere rundt i. Katedralen ble som mye annet i Faro, skadet under det store jordskjelvet i 1755. Men ta for all del en tur inn i kirken. Den er helt fantastisk.

Som alle portugisiske havnebyer med respekt for seg selv finner du et severdig Museum Maritimo også i Faro. Her ser du utstillingsobjekter som forteller om nasjonens stolte skipshistorie samt dokumentasjon på at du nå er i en regionen hvor folk tradisjonelt har livnært seg gjennom fiske.

Foto: Nuno Duarte

Skjeletter fra 1245 munker
En av de mest spesielle attraksjonene i Faro er «beinhuset», eller Capela de Ossos som det egentlig heter, og som består av skjeletter og hodeskaller til 1245 munker. En inskripsjon over døren ber deg tenke litt over hva slags skjebne du står overfor. Et besøk i «beinhuset» er både en skremmende og en tankevekkende opplevelse.

Les mer om Faro og klima hos Reiseplaneten.

Komme seg til Algarve
Du flyr enkelt direkte til Faro fra Norge med enten Norwegian eller Ryanair. Det er faktisk godt mulig å få priser til under 1000-lappen tur/retur, selv denne sommeren og høsten. Norwegian flyr fra Gardermoen, mens Ryanair flyr fra Moss/Rygge. Du kan selvsagt fly med en rekke andre selskaper fra hele Norge med en til to mellomlandinger på veien.

Du kan dessuten fint kombinere Faro med kjente storbyer. Hvorfor ikke fly til Lisboa og tilbringe noen dager her, før du tar turen til Faro. Dette gjør du unna på under tre timer med leiebil, hvis du ta ikke foretrekker kollektive transporttilbud. Alternativ kan du benytte Sevilla i Spania som kombinasjonsby. Sevilla ligger ganske nøyaktig 200 kilometer øst for Faro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Reise

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag