RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøft møte med norskekysten

(Redningsselskapet/RS «Bergen Kreds»)
Sist oppdatert:
Godt vær på Nordmøre, men dessverre også for grunt for engelske seilere. Se video.

«De ønsket å gå indre lei, engelskmennene, men øst for Ringholmen ved Tustna i Nordmøre, var det ikke nok vann.» Det skriver Redningsselskapet om grunnstøtingen du ser bilde av øverst i saken.

Dobbel assistanse

- De gikk på mens det var flo sjø, men likevel for grunt for kjølen deres, forteller skipsfører Torgeir Nilsen på redningsskøyta «Bergen Kreds», stasjonert i Kristiansund.

Så grunt var det at den havarerte måtte få hjelp fra RS «Sundt Flyer» som har stasjon litt lenger nord, på Fillan på Hitra. De stikker bare en meter dypt, mens «Bergen Kreds» har 2,3 meter ned til propellene.

Les også:

Farlige menn på sjøen

Alt vel med mannskapet

Redningsskøyta ble oppringt av politiet i Kristiansund ved 11-tiden lørdag. Det var ingen fare for båt eller personer. Båten hadde heller ingen lekkasjer.

Et inspeksjonsdykk viste at det ikke var mer enn en skramme på skroget, så seilerne var heldige, og fornøyde, opplyser Nilsen.

Her er Redningsselskapets egen video:

"Bergen Kreds" assisterer grunnstøtt seilbåt from Redningsselskapet on Vimeo.

Stjal båt og havarerte

Bergensavisen skriver tirsdag om noen tyver som stjal en båt og endte opp i ahvsnød. Politiet i Bergen vest fikk mandag morgen beskjed fra vitner fra en båthavn i Skålevik om at en 27 fots cabincruiser hadde lagt til kai med noen unge menn om bord.

Båten la til kai og ble lagt igjen, like etter ble en 32 fots cabincruiser av merket Riviera 925 borte fra den samme båthavnen.

- Båten som la til var meldt stjålet fra Kolltveit på Sotra fredag, sier politiførstebetjent Roger Lefdal ved Hordaland politidistrikt.

Var i havsnød
Rivieraen forsvant fra havnen i Bergen vest, men det gikk ikke så lenge før den dukket opp igjen.

- Redningsskøyten «Askerbæringen» fikk et nødanrop fra båten noen timer etter at den ble meldt stjålet. De tok båten i slep og tok den med inn til Haugesund, en tur som tok noen timer, sier operasjonsleder Terje Tonning i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Gått tom for diesel
«Askerbæringens» skipper, Werner Huse, forteller at de fant båten en time vest av Haugesund.

- De meldte at de hadde gått tom for diesel og hadde luft i dieselfilteret. Vi tok dem under slep, og ba dem legitimere seg, da vi syntes noe var merkelig med dem, sier skipper Huse til BA.no.

Båten ble etterhvert tauet inn. De tre karene skjønte at de var på dypt vann og ble etterhvert borte. Politiet i Haugesund sikret seg en del gjenstander fra båten og båteier ble varslet.

- Han hentet båten i løpet av gårsdagen, sier Tonning.

Båten skal ikke ha fått skader av de tre karene, mens båten som ble etterlatt på marinen i Skålevik «bærer preg» av tre dagers festing.

De tre piratene er fremdeles på frifot, men ifølge politiet i Bergen vest, har de en «god formening» om hvem de er.

Rufsete væruke
Når det gjelder været resten av uken, så ser det mer rufsete ut enn den soluken mange nettopp har vært gjennom.

Bare områder langs kysten, opp til Nordland vil få glede av en høytrykksrygg som nå ligger mellom Norge og Island, men som kommer inn over landet mot onsdag.

De fine sommertemperaturene er med andre ord på retur.

De sørligste delene av landet vil være preget av bygevær også utover uken, selv om det nevnte høytrykket gjør torsdagen ganske tørr i sør.

«Torsdag til fredag: Stort sett oppholdsvær og perioder med pent vær», er fasit for de indre strøk sør for Stad, ifølge Storm.

De to nordligste fylkene ser ut til å få lite å glede seg over - i alle fall fram til helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere