Er du glad i sol og bad vet du godt at det ikke finnes herligere måte å slappe av på enn å finne en strand hvor du kan nyte livet i ro og fred, lese en god bok, ta en svømmetur eller bedrive sportsaktiviteter.

Et land som virkelig er en av våre feriefavoritter er Thailand, og du som har besøkt landet vet at det byr på noen helt fantastiske strender. Her får du en liste over Thailands aller beste strender, på de mest populære turiststedene, kåret av About.com.

Finn din neste ferie med Nettavisens reisesøk.

Patong Beach
Vi er nå på Phuket, den største øya i Thailand, som befinner seg sørvest i landet. Sanden er hvit og myk, vannet er varmt og det finnes mange hoteller i nærheten. Utelivet er svært utagerende, og passer ikke alle, i alle fall ikke deg som er på utkikk etter fred og ro. Men uansett, stranden er helt klart verdig en plass på topp ti i Thailand, og for partyelskere er man ikke langt fra paradiset.

Les mer om reisemål i Thailand hos Reiseplaneten.

Railey Beach
Et kjent feriemål er Krabi, sydvest i Thailand, ikke langt fra Phuket. Railey Beach er på fastlandet, men stranden er kun tilgjengelig med båt, noe som gjør at du føler at du er på en øde øy. Vannet er blått og klart med små øyer i horisonten og majestetiske klipper som omgir stranden. Helt klart en verdig kandidat på listen.

Les mer om Krabi hos Reiseplaneten.

Maya Bay
En helt herlig strand finner du på Ko Phi Phi Ley. Denne vakre stranden kan du kun nå via båt og det er ikke noen overnattingssteder på øya der den ligger rett ved sin mer kjente søster Ko Phi Phi. Overalt vil du se vakre kalksteinsklipper. I høysesong er det fullt av folk her, men det er så vakkert at vi overser dette. Phi Phi-øyene er ikke langt fra verken Phuket eller Krabi.

Les mer om Ko Phi Phi hos Reiseplaneten.

Hua Hin Beach
Hua Hin er en populær ferieby, ikke minst på grunn av sin nærhet til Bangkok. En annen fordel er at myndighetene har jobbet hardt med å rense stranden og vannet ved Hua Hin og vannet er nå klassifisert med blått flagg og regnes blant landets reneste.

Eneste ulempen er at det er langgrunt, så dersom du er en svømmer bør du kanskje velge et annet feriested. Men for barnefamilier er stranden en drøm. Hua Hin ligger cirka 20 mil sør for hovedstaden Bangkok.

Få gratis reiseguide om Hua Hin her.

Kata Beach
Vi har nok en gang tatt turen til Phuket, men denne gang til en betydelig roligere strand enn Patong Beach. Kata Beach med sine palmetrær og vakre omgivelser innbyr til avslapning. Og det er heller ingen store hoteller eller shoppingsentre i umiddelbar nærhet. I lavsesong kan bølgene bli ganske kraftige. Dette innbyr til surfing, men småbarnsfamilier bør se etter andre strender.

Lamai Beach
Vi har nå tatt turen til Koh Samui og den kjente Lamai Beach. I sommersesongen er det alltid fullt av mennesker på stranden. Sanden er finkornet, men ikke like finkornet som mer kjente og omtalte Chaweng Beach på samme øy. Når kvelden kommer har Lamai nok av barer og restauranter å by på. Koh Samui er en kjent ferieøy som ligger sørøst i landet.

Få reiseguide om Koh Samui hos Reiseplaneten.

Sairee Beach
Ko Tao begynner å bli populær blant stadig flere reisende. Det er ikke så rart da dette er et sted som minner om Thailand før masseturismen. Øya har flere flotte strender, ikke minst vakre Sairee Beach. Dette er stranden hvor du kan ta livet fullstendig med ro. Flere kilometer med hvit sand gjør livet på denne vakre øya til noe helt spesielt.

Ko Tao har en rekke rimelige overnattingssteder for deg som vil bo her som et alternativ til mer turistifiserte Koh Samui.

White Sand Beach
Tidligere var Ko Chang et sted for backpackers. Nå kommer stadig flere vanlige turister hit, ikke minst på grunn av White Sand Beach. Det er på vestsiden av øya at denne stranden strekker seg, og riktig eksotisk blir det med alle kokosnøttpalmene som omgir stranden. Du finner overnattingssteder av alle typer her. Ko Chang ligger helt øst i Thailand, nær grensen til Kambodsja.

(kilde: about.com)