*Nettavisen* Nyheter.

Til Syden for en tusenlapp

Foto: Paul Cowan (Shutterstock)

Det trenger ikke å koste skjorta for en chartertur i sommerferien.

Selv om norske charteroperatører melder om utsolgte charterturer til Syden for kommende sommerferie så finnes det allikevel mange muligheter for feriehungrige nordmenn. Og det uten at det behøver å koste all verden. Et alternativ er nemlig å ta charterturen fra London. Det er enkelt og rimelig å komme seg til London året rundt. Og med lave pundkurser er det gode muligheter å få et feriekupp gjennom en engelsk operatør.

Sjekk pundkursutviklingen og andre valutaer hos Reiseplaneten.

Masse ledig i juli
Sjekk ut Thomascook.com som blant annet eier Vingreiser, de har mange ledige plasser i juli. For eksempel finner vi i skrivende stund ledige reiser til Tenerife med en uke på spesifisert hotell til cirka 3000 kroner per person.

Også Thomson Holidays, som hører til under reisegiganten TUI og som blant annet eier Star Tour i Norge, har mange ledige plasser. Vi fant en rekke ledige turer i juli. Blant annet har de reiser til Puerto Rico på Gran Canaria fra cirka 4000 kroner per person for en uke med spesifisert leilighet til 4 personer, (2 barn og 2 voksne).

Det er en rekke avganger fra London og det er ikke noe problem å ta morgenflyet fra Norge til London og fly videre til for eksempel Kanariøyene på ettermiddagen eller kvelden. Du kan selvsagt også ta en overnatting i London og få med et hyggelig storbybesøk på kjøpet.

Vi finner også langt flere muligheter med fly fredager og lørdager enn hva norske operatører klarer å tilby.

Syden for en 1000-lapp
Et alternativ er selvsagt å fly direkte til Kanariøyene eller for den saks skyld Mallorca med rutefly og skaffe seg overnatting selv. Husk at det finnes mange alternativer til SAS og Norwegian. Disse nevnte selskapene begynner nå for alvor å fylles opp for sommerferien og prisene blir dermed høye. Holder vi oss til London som base kan du fly fra Stansted til Mallorca med Easy Jet fra rundt 1200 kroner tur-retur i juli. Med slike priser dekker du fint inn flykostnadene mellom Norge og London.

Noen synes kanskje det er litt skummelt å bestille reisen fra England, men forbrukerrettighetene er ikke så forskjellig fra her hjemme. Pass bare på at du beregner god tid mellom flybyttene og sjekk nøye hvilken flyplass du lander på fra Norge og hvilken flyplass neste fly går fra. Det er nemlig store avstander flyplassene imellom i London.

Les mer om fly i London hos Reiseplaneten.

Charterreiser fra våre naboland
Det er heller ikke sikkert det er bortkastet å undersøke om det finnes billige charterreiser fra Sverige eller Danmark. Göteborg og København er greit tilgjengelig for mange nordmenn. Fly fra Norge til for eksempel Stockholm kan fortsatt ordnes rimelig hvis du bestiller raskt og er litt fleksibel på dato.

Sjekk flypriser fra London, Stockholm, Göteborg eller København til hele verden hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag