(LXUS.no) Luksusstrandliv på Maldivene eller høy champagneføring i Paris er ikke nok når du skal imponere venner og bekjente med dine reiseplaner for 2009.

Nytt år betyr nye trender, og nettstedet Concierge.com har nå trålet planetens kriker og kroker og kåret det de mener blir de hippeste reisemålene for 2009.

SE BILDENE I BILDESPESIALEN OVER.

Totalrenoverte nykommere, nypolerte strandperler og prisgunstige storbyfavoritter – her er stedene å se og bli sett i år:

Tel Aviv, Israel

100-årsjublianten Tel Aviv er Israels trendy alternativ til mer religiøse og konservative Jerusalem. Byen har ikke vært åsted for terrorangrep på flere år, og er selve prakteksemplet på det moderne og moteriktige Israel. 4. april sparkes hundreårsfesten i gang med en rekke konserter og utstillinger, og kunstinteresserte kan kose seg med en rekke avantgarde kunstgallerier. Er badeferie mer din stil, er det ikke langt å ta turen til forstaden Herzliya, som har fått kallenavnet Den israelske riviera på grunn av sine endeløse strender og varme temperaturer.

Bolivia

Surfing i Nicaragua, dykking i Honduras eller fluefiske i Patagonia – Latin-Amerika er ifølge Concierge.com eventyrernes ferieparadis. Nå melder Bolivia seg på i kampen om ekstremsport-turistene. Landets topografi kan matche noen av nabolandenes flotteste attraksjoner, men Bolivia er fortsatt et langt billigere alternativ. Tøff terrengsykling, fantastiske fotturer og kul kajakkpadling er noe av det Bolivia kan friste med – i tillegg til kontinentets hyggeligste mennesker.

Utah, USA

Med fem nasjonalparker og variert landskap som strekker seg fra Rocky Mountains til Desert Southwest, er Utah blitt et yndet sted for naturelskere. Skikjøring, fiske, fotturer og terrengsykling er noe av det den amerikanske delstaten kan friste med. I år åpner en rekke luksuriøse overnattingssteder i Utah, blant annet Dakota Mountain Lodge i Park City og Amangiri i nærheten av Grand Canyon. Så om du trenger flere grunner enn lav dollarkurs og ny president for å besøke USA, får du det garantert nå.

Acapulco, Mexico

Acapulco var blant verdens mest glamorøse feriesteder på 1950-tallet, men de siste tiårene er bling-faktoren blitt betydelig redusert. Nå er Acapulco igjen med å finne tilbake til formen fra storhetstiden. Massive hotellkomplekser byttes ut med mindre designerhoteller som oser luksus og fordums glamour. Snart vil du igjen kunne oppleve hvorfor filmdivaene Elizabeth Taylor og Rita Hayworth samt Kennedy-familien hadde Acapulco som sin mexicanske lekeplass.

Vilnius, Litauen

Gamlebyen i Vilnius står på Unescos kulturarv-liste, men hele byen er enhver arkitektstudents våte drøm. På vinterstid ser byen ut som en gigantisk snøkule, komplett med skøytebane på den lokale innsjøen. Og stemningen kan fort bli lystig selv for blåfrosne skrotter, da absint nå er lovlig igjen etter å ha vært forbudt i hundre år. Dersom drinker ut i de små timer er noe som passer deg, er nattklubbene åpne til klokken 05.00, og prisene er det heller ingenting å si på.

Filippinene

Surfeeksperter som Kelly Slater er blant de mange som har lagt sin elsk på Filippinene, men det er nok å ta seg til her for ikke-surfere også. Bo komfortabelt i en minimalistisk innredet bungalow, lei deg en lokal fiskebåt og dra på jakt etter tilbaketrukne perler mens du haler i land dagens fangst i samme slengen. For dykkere er øyen Boracay et paradis med sine lekre strender og storslagne akvarium-lignende korallrev.

LES OGSÅ:

Fire ferier til syv millioner
Verdens råeste hotellbarer

New York City, USA

”The Big Apple” er ikke akkurat noen nykommer på listen, men gunstig valutakurs har gjort en av verdens mest spennende byer til et attraktivt reisemål også for de som ikke kan skryte av syvsifret årslønn. Nedgangstider betyr gunstige hotellpriser og ledige bord ved snobbete restauranter, som tidligere hadde flere ukers venteliste. Men nedgangstider til tross – New York City hviler ikke på sine laurbær, og designhotell-elskere kan glede seg til mange nyåpninger i 2009.

Rajasthan, India

Etter terrorangrepene i Mumbai i november 2008 har India opplevd en markant nedgang i turiststrømmen. Denne trenden ser ut til å fortsette ut i 2009, men dersom du ikke er av den lettskremte typen er det flere indiske perler som fortjener en visitt. Regionen Rajasthan er kjent for sine ultra-luksuriøse hoteller, og til våren åpner The Serai, som kan friste med 26 supersnobbete telt i den ville naturen stedet er kjent for. På dagtid lokker telt-hotellet med kamelturer og turer til lokale landsbyer. Om kvelden er det deilige middager og spa-behandlinger i ditt private telt som gjelder.

Toronto, Canada

Toronto er mer enn en filmfestival. Jålete arkitektur og etniske restauranter er med på å gi byen det lille ekstra, og hoteller finner du i alle prisklasser. Men dersom du setter pris på det litt luksuriøse, anbefaler Concierge.com en åtteretters middag hos C5 i femte etasje på Royal Ontario Museum. Dersom det blir litt for dekadent for deg, er en tur til byens vintage-butikker, gallerier og kule kafeer heller ikke å forakte.

Beirut, Libanon

Etter flere tiår med borgerkrig har stakkars Beirut omsider blitt et fredelig sted. Det er slutt på volden, og en mer stabil regjering er på plass i byen som nå kalles Midtøstens svar på Paris. Unge og vakre mennesker preger gatebildet, og de sexy og hippe fester natten gjennom på glamorøse steder som Sky Bar og Crystal. De som interesserer seg mer for andre typer kultur kan utforske gamlebyen og sjøpromenaden Avenue de Paris. Ellers anbefales en tur til Byblos’ hvite strender bare 20 minutter unna, hvor Frank Sinatra og Marlon Brando en gang koste seg på strandklubbene Voile Bleue og Byblos Fishing Club.

Har du et tips til LXUS? Send det hit!