Budapest kalles gjerne for spa-hovedstaden. Ikke så rart når vi vet at det er nærmere 120 varme kilder innenfor bygrensene og at ingen annen by i verden kan nå opp i et slikt antall. Kildene tilfører 30.000 kubikkmeter mineralrikt vann til byens utallige spasentre, offentlige og private bad og velværehoteller.

Bestill flybilletter og hotell til Budapest og andre reisemål med Nettavisens reisesøk.

Kaldt eller varmt?
Kildene har et temperatursprang fra 21 grader til hele 76 grader, og skal ha forskjellige helsebringende effekt. Det er ikke få mennesker som fra hele verden søker seg til Budapest for et avslappende opphold og med et mål om å komme hjem som et friskere og mer opplagt individ. Vi gir deg hermed en guide til de beste spa-hotellene i Budapest.

Få gratis reiseguide om Budapest her.
Finn reiseguide til flere reisemål her.

Herlige Margaretøya (Margit Sziget)
Margaretøya er en 2,5 km lang øy midt i Donau. Med sine grøntarealer og varme helsebad har den lenge vært et populært utfluktsområde blant byens innbyggere. Øya er knyttet til byen med to av broene som krysser Donau, så det er fullt mulig å gå dit til fots fra begge sider. Mesteparten av Margaretøya er reservert for fotgjengere og syklister.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget
Dette regnes som et av Europas beste spa-hoteller. Danubius Health Spa Resort Margitsziget finner du på Margaretøya, mer detaljert ved broen Árpád. Les mer om hotellet på Hotelscombined.com

Les alt om klima i Budapest og annen nyttig informasjon.

Danubius Health Spa Resort Helia er et annet populært hotell med et renomert spa- og velvære-senter etter skandinavisk stil. Beliggenheten er rett øst for Margaretøya og hotellets addresse er Kárpát u. 62-64. Les mer om hotellet på Hotelscombined.com.

Hotel Gellért
Her får du velvære i historiske omgivelser. Det er nesten så du ikke tror dine egne øyne første gang man tar turen til kildene på dette hotellet. Du har selvsagt restaurant og bar av ypperste klasse på hotellet, så du trenger nesten ikke bevege deg utenfor. Addressen er Szt. Gellért tér 1. Hotellet har en sentral beliggenhet i en flott bygning ved foten av høyden Gellért. Les mer om hotellet på Hotelscombined.com.

New York Palace Boscolo Hotel
Hotellkjeden Boscolo har renovert Budapests legendariske New York Palass med aner fra 1894, og gjort det om til et flott luksushotell i sentrum av Budapest. Her lokkes med stilig dekorerte rom, en New York Cafe og dypvannsrestaurant, sigarrom og naturligvis et flott spa-anlegg for alle sine gjester. Addressen er Erzsébet körút 9-11. Les mer om hotellet på Hotelscombined.com.

Billigere hovedstad
Selv luksuriøse hoteller som Gellért har priser som er levelige for de aller fleste. Det er ikke umulig å få rom og behandling for under 500 kroner per person. Prisnivået i Ungarn er fortsatt, og heldigvis, et godt stykke unna hva du må betale her hjemme. Velger du enklere hoteller med spa- og velværeservice vil naturligvis prisene være enda rimeligere.

Komme seg til Budapest
Budapest er lett tilgjengelig, du kan for eksempel ta deg direkte hit med Norwegian. Alternativt kan du fly med SAS, KLM eller andre internasjonale selskaper til Budapest via en mellomlanding. Flytid er cirka 2,5 timer fra Oslo.

Budapest har en rekke severdigheter og går for å være en av Europas vakreste byer. Få mange reisetips om Budapest hos Reiseplaneten.