USA har mange flotte strender og du kan reise til dette landet for sol og bad hele året, det gjelder bare å velge rett sted. Til sommeren kan du med hell kombinere New York-turen med en herlig badeferie. Valget er ditt.

Med gode flypriser og mye for pengene på mange destinasjoner er det ikke så rart at USA tiltrekker seg norske turister. Dollaren er jo fortsatt et godt stykke unna hva den en gang var. I tillegg kjenner vi språket og vi er kjent med både maten og kulturen.

USA en rekke flotte strender for de mange som er på jakt etter sol og bad. Mens Florida og California har godt klima nærmest året rundt, vil badeområdene nord i landet være reisemål for sommerferiene. Her kommer en guide til de beste strendene i USA.

Finn de beste prisene på din ferie med Nettavisens reisesøk.

Hanalei Bay Beach på Kauai, Hawaii
Det finnes vel ingen som ikke har hørt om øygruppen og staten Hawaii. Hanalei Bay Beach på Kauai regnes som kanskje USAs beste strand. Den lange hvite stranden er kort og godt utrolig flott, og vakkert dandert med palmetrær og utsikt til høye vakre fjelltopper.

Les mer om reisemål i USA hos Reiseplaneten.

Siesta Beach i Florida
Har du hørt om Sarasota i Florida? Her finner du nemlig vakre Siesta Beach med herlig badevann, korallrev og grotter som er ypperlig for deg som elsker å snorkle eller dykke. På stranden er det alltid folk som spiller volleyball eller holder seg i aktivitet på andre måter. Siesta Beach ligger cirka to timers kjøretur vest for Orlando.

Coopers Beach i Southampton, New York
Den hyggelige landsbyen Southampton har sin egen «gullkyst». Slapp av blant store myke sanddyner. Stranden ned mot havet er hvit og finkornet. Naturligvis finner du nødvendige fasiliteter som strandbarer som serverer enkel mat og diverse drinker. Southampton ligger 140 kilometer fra New York City.

Les mer om New York og hent fri reiseguide.

Coronado Beach i San Diego, California
Coronado Beach ligger sør i California og denne regionen har som kjent utallige strender. Den flotte Coronado Beach er ypperlig for personer som vil lære å surfe. Ærverdige og historiske Hotel del Coronado er et naturlig førstevalg for den som vil feriere her. San Diego ligger 200 kilometer sør for Los Angeles.

Få gratis reiseguide om Los Angeles her.
Finn guider til flere reisemål her.

Hamoa Beach på Maui, Hawaii
Dette er en liten strand som byr på alt det eksotiske og vakre vi drømmer om når vi skal på ferie. Stranden er faktisk inne i et vulkankrater. Bare reisen til stranden er en opplevelse i seg selv. En av veiene hit byr på 50 små bruer som alle må passeres før du er fremme.

Main Beach i East Hampton, New York
Ved Main Beach i East Hampton er det vakkert og sommergjester flokker til området. Stranden er lang og vid og kan vise til en 300-årig historie som rekreasjonssted. Sanden er hvit og har en rekke myke sanddyner. Vannet er klart og blått, så kanskje dette er ditt nye favorittreisemål? East Hampton ligger kun 25 kilometer fra Southampton og dermed kun 165 kilometer fra New York City.

Sjekk klimatabeller for reisemål over hele verden hos Reiseplaneten.

Cape Hatteras i North Carolina
Cape Hatteras var blant de strendene som fikk status som nasjonale strender og byr på østkystens beste fasiliteter for surfing. Fyrtårnet her er også kjent over hele USA. Turistene bor gjerne på de omkringliggende små fiskelandsbyene. Er du glad i å fiske så er dette reisemålet et klart førstevalg. Hampton og jacksonville er byer i Nærheten. Cape Hatteras ligger cirka 800 kilometer sør for New York City.

Cape Florida, Key Biscayne
Området er kjent for sin herlige korallsand og et badevann som er ypperlig for svømming siden sterke bølger blir stoppet av grunner ute i vannet. Cape Florida Lighthouse er et vakkert landemerke som skaper en virkelig atmosfære på denne stranden. Cape Florida ligger rett utenfor Miami.

Coast Guard Beach, Cape Cod i Massachussets
Hit kommer folk med sykler og shuttlebusser. En pittoresk kystvaktstasjon står her fortsatt og byr på flott utsikt. Vannet her holder en ganske lav temperatur, noe som er herlig forfriskende på svært varme sommerdager. New York City ligger 400 kilometer unna, mens Boston kun er 100 kilometer av gårde, retning nordvest sett fra Cape Cod.

Få gratis reiseguide om Boston her.

Beachwalker Park i Kiawah, South Carolina
Syd for Charleston finner du et herlig rekreasjonsområde med Beachwalker som et naturlig midtpunkt. Denne offentlige stranden ligger på den sørlige delen av Kiawah-øya. Området er også kjent for sitt rike fugleliv. OL-byen Atlanta ligger 550 kilometer unna.

(Kilde: trifter.com)