*Nettavisen* Nyheter.

Været styrer ferieplanene

Foto: (Scanpix)

Værsyke nordmenn finner trøst foran pc-en.

- Når det er dårlig vær, bestiller vi reiser på nettet. Vi merker stor forskjell på aktiviteten nå i forhold til soldager, sier Aleksander Rosinski i FINN reise.

Direktøren tenker på regnværet som fredag inntok Østlandet for alvor.

Les også:En våt start på helgen

For dem som ikke har bestemt seg for hvor sommerferien skal gå, eller er på utkikk etter en passende vinterferie, så brukes dagene godt foran skjermen.

Forrige uke var årets all-time-high i antall søk på restplasser blant aktørene i reiselivsbransjen. Da registrerte FINN nærmere 50.000 unike brukere på sine populære restplassider.

- Ferie skal de ha
- Nordmenn er værsyke og finanskrise eller ikke, ferie skal de ha. I tillegg er det sol, strand og varme som er mest populært når vi kjøper ferieturen, sier kommunikasjonsdirektør i Star Tour, Lena Petersson, til Nettavisen.

Er været ustabilt nå foran sommeren, så ser hun at salget bare øker.

- Nå kommer det jo både feriepenger og noen ekstra skattekroner inn på konto. Det gjør at mange hopper ned fra gjerdet og bestiller den reisen de har sett seg ut.

Drømmer foran skjermen
- Nordmenn er ikke bortskjemte med godvær, og drømmer seg altså bort til sol og strand når det er gråvær. I disse dager er det også mange som gjør alvor av drømmene. Det er høysesong for Syden-bestillinger, sier Rosinski.

Han mener vi kommer i feriemodus når det blir dårlig vær. Hans tips til en billig ferietur de nærmeste månedene er å slå til på gode tilbud raskt hvis det er grått ute. Da sitter nemlig mange andre og titter på akkurat de samme plassene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.