RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens beste hotell

Foto: The Leading Hotels of the World
Hit flokker kjendisene. Se de flotte bildene.

Nei, det er ikke Burj Al Arab i Dubai. Verdens beste hotell ligger i Europa. Kanskje du skal ta turen hit neste sommer? Sjekker du inn til våren kan du i tillegg spare en god slump penger.

Ut å reise? Finn de beste prisene på fly, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Eget helikopter
Hotellet Villa d'Este ligger ved Como-sjøen i Italia, knapt en time fra motebyen Milano, og enda nærmere til Lugano i Sveits. Venezia et stykke unna, men vil du dit, og har lommebok som tillater det, så kan du jo bare benytte hotellets eget helikopter. Det er nemlig ikke den ting hotellets concierge ikke kan ordne for deg. På den annen side har Como-sjøen nok å tilby sine tilreisende.

Se bildekarusell fra hotellet nederst i artikkelen.

Como-sjøen og George Clooney
Como-sjøen er perfekt for avslapning og kos på varme sommerdager. Utallige ferger og andre båter tar deg til strender, landsbyer og severdigheter. Den mest sagnomsuste byen ved Como-sjøen er kanskje Bellagio, og du skal ikke se bort fra at du møter selveste George Clooney her. Han er blant mange celebriteter som har trykket Como-sjøen og dens mange småbyer til sitt bryst. Men har du først booket rom på «verdens beste hotell» så har du kanskje ikke behov for å reise så mye rundt?

Les mer om reisemål i Italia hos Reiseplaneten.

Kongelige gjester
Villa d'Este ligger ved sjøens sørvestlige del, ved Cernobbio, nærmere bestemt i gaten Via Regina. Cernobbio ligger 35 kilometer fra Bellagio.

Hotellet har siden sin åpning i 1873 hatt flere kongelige og andre celebre gjester. Blant annet har Greta Garbo, Clark Gable, Mel Gibson, Bette Midler, Paul McCartney, Barbra Streisand, Madonna, Mick Jagger, Oscar de la Renta, Karl Lagerfeld, Gianni Versace og Bill Gates vært på besøk.

Det var kardinal Tolomeo Gallio som bygget huset i 1568, før det som tidligere nevnt ble innviet som luksushotell i 1873.

Få italiensk reiseparlør hos Reiseplaneten.

Presidentsuite
Villa d'Este har i overkant av 150 rom og suiter. Alle er stilfullt møblert, og gjerne med oljemalerier på veggene. Kardinalsuiten er toppen av kransekaka, men kanskje de litt mindre presidentsuitene til omtrent 30.000 kroner natten passer bedre? Utsikten over sjøen er upåklagelig, men det bør de vel også være til den prisen.

Høysesong for hotellet er i perioden juni og ut september, men hotellet åpner allerede i slutten av februar. Tidlig på våren kan du få rom til en pris du makter å betale også. Vi har sett at dobbeltrommene går for under 4000 kroner på våren, og du kan dessuten få med ditt barn (under 14 år) gratis hvis vedkommende sover på foreldrenes rom. Les mer om hotellet på Villadeste.it .

Sjekk klimatabell for Milano-området hos Reiseplaneten.

Tyve 5-stjerners hoteller i løpet av året
Forbes Traveler gjennomførte kåringen av verdens beste hotell på forsommeren 2009 ved å spørre en utvalgt gruppe av luksusreisende til å navngi de 400 beste hotellene i verden. Flere av deltakerne av kåringen overnatter mer enn 20 ganger i året på 5-stjerners hoteller og skal ha gode forutsetninger for å ha en mening om luksushoteller. Når stemmene var talt opp var det Villa d'Este ved Comosjøen som tronet på toppen.

2547

(Kilde: forbestraveler.com)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere