RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock.com

Verdens beste og verste turister

Kan du gjette hvem som kommer best og dårligst ut? Se resultatet her.

Med jevne mellomrom kommer artikler om hvilke land som regnes for å huse menneskene som enten er de beste eller verste turistene. Denne gangen er det Expedia hotellportefølje som har kåret de best og verste turistene.

4557 hoteller i Europa og Nord-Amerika har deltatt i kåringen hvor turistene har blitt vurdert etter blant annet høflighet og hvor mye de gir i tips.

Finn din neste reise med Nettavisens reisesøk.

Amerikanske «myter» bekreftes
Amerikanerne stereotypiseres ofte som høylytte turister som vandrer rundt i lite stilfulle og fargerike klær og klager på alt mulig. Dette var også tilbakemeldingene fra undersøkelsen. De er verst når det gjelder klaging, de er høylytte og kler seg dårlig. Men på den annen side er det ingen som tipser så mye, eller bruker så mye penger. USA ble tildelt en plassering midt på treet, nærmere bestemt en 11. plass.

Les mer om feriedestinasjoner hos Reiseplaneten.

Franskmenn er verst
De mest hatede turistene er franske. Og dette er etter sigende gjennomgående for undersøkelsen. Uavhengig om hotellmedarbeiderne jobbet i Libanon eller London, så kom de franske mennene og kvinnene dårligst ut.

Karakteristikker er beskrivelser som gjerrige, uvillige til å snakke andre språk og upålitelige. Et karaktertrekk for de franske turistene er at de alltid vet best, og at de ikke er nøye med å fremsette nedsettende kommentarer høyt og tydelig både når det gjelder hotellet eller negative kommentarer om hotellets gjester. Så kanskje er det noe i mytene om fransk arroganse? Nå var det selvsagt positive sider med franske turister også. De ble ansett for å kle seg korrekt og de er generelt stille og rolige.

Sjekk klimatabeller for reisemål hos Reiseplaneten.

Japanerne er best
For 3. året på rad har japanske turister stukket av med bestemannsprisen. De går for å være høflige, rolige og klager sjelden. I tillegg gir de godt med tips. De følges av turister fra Canada, Tyskland og Storbritannia.

Få gratis reiseguider her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere