*Nettavisen* Nyheter.

Verdens beste taxfree-shopping

Foto: Alessandro Casagrande (Flickr/creative commons)

Her gjør du røverkjøpene på sprit, sigarer og gull.

23.07.09 15:34

Skytrax er et kjent analyseselskap som hvert år kårer det meste innen flybransjen, og etter stemmegivningen til nærmere 9 millioner reisende ble Dubai kåret til verdens beste flyplass for taxfree-shopping. Her er det meste tilrettelagt for shopping. Selv når du tror du har handlet fra deg i selve Dubai, så får likevel pengene ben å gå på når du kommer til flyplassen.

De beste prisene på flybilletter og hotell finner du med Nettavisens reisesøk.

Lodd til 1000 kroner
Førsteinntrykket fra flyplassen i Dubai er at det er stort, rent og at flyplassen har mange butikker. Ikke minst blir man lettere satt ut av gulltilbyderne som møter deg i midtgangen mellom butikkene. I butikkene selges det stort sett elektronikk, og det er gjerne de siste trender og nyeste «gadgets» som tilbys, og til meget gode priser.

Gjør kupp: Her finner du lagersalgene først

Du skal ikke rusle lenge rundt på flyplassen før du kjenner fristelsen til å delta i ett av flere lotterier hvor premien er den flotte bilen som står utstilt akkurat der du passerer. Fjerde gang du går forbi kjøper du kanskje ett lodd og drømmer om en fraktfri Porsche sendt til Norge. Loddene er dyre, men sjansen for at du vinner på denne type lotterier blir nok aldri større. Med andre ord er antall lodd som selges per bil ganske få. På den annen side er loddene forholdsvis dyre, opp til 1000 kroner.

Få gratis reiseguide om Dubai her.
Få gratis reiseguide til flere destinasjoner her.

Alkohol, sigarer, gull og elektronikk
Du får kjøpt det ypperste av alt turister hungrer etter på flyplassen i Dubai, selv alkohol, sigaretter og sigarer. Underlig nok for et muslimsk land hadde flaggskipet 'Duty free' på flyplassen i Dubai fått Chivas Regal (Whisky) som sponsor for sin velgjørerstiftelse. For hver solgte flaske Chivas Regal, så ble et avtalt pengebeløp donert til velgjørerstiftelsen. 25 års jubileet var i 2008, så husk å bestille tur til Dubai i 2013, da er tax free salget 30 år i Dubai!

Se fotogalleri om Dubai hos Reiseplaneten.

Lite annet enn shopping
Flyplassen har ikke all verden av restauranter og andre fasiliteter, men det er kanskje ikke så farlig så lenge flyplassen kun brukes for avreise eller reisemål. Vi har selv sittet noen timer å vente/å ha ventet/og ventet på neste fly videre til Sørøst-Asia, og da har vi savnet andre restauranter enn McDonalds. Du kan faktisk gå lei av 5400 kvadratmeter med shoppingfasilieter, selv om enkelte gjør sitt beste for å motbevise akkurat dette.

Les mer om Dubais flyplass her.

Nye investeringer på flyplassen i Dubai
Siste nytt er at Sheik Ahmed Bin Saeed Al Maktoum har bekreftet at nye investeringer skal gjøres i flyplassen. Totalt 17.2 milliarder dollar (USD) er øremerket flyplassutvidelser. Selv om mesteparten går til nye rullebaner og avgangshaller, er det vel ikke utenkelig at nye fasiliteter og enda flottere taxfree-butikker også tilkommer.

Dubais hunger etter å være størst og best vil forsterkes ytterligere gjennom åpningen av det som skal bli verdens lengste førerløse og helautomatiserte metrotjeneste. Går alt etter planen åpnes deler av metroen allerede september 2009 og flyplassen er en av stasjonene på den røde linjen.

Les alt om klima og vær for Dubai hos Reiseplaneten.

Komme til Dubai
Du kan enkelt reise til Dubai, enten direkte med Norwegian, eller benytte andre flyselskaper som KLM, SAS eller British Airways med en mellomlanding. Flytiden er ikke all verden, cirka 9 timer fra Oslo Gardermoen og flyplassen i Dubai er forbausende enkel å gjøre seg kjent på.

Rett utenfor avgangshallen finner du busser, og ikke minst en rekke drosjer som tar deg dit du vil. Drosje er rimelig og et greit alternativ.

Den nye metroen vil trolig bli populær når den kommer i drift. Trafikken i Dubai kan nemlig være veldig stillestående, spesielt i rushtiden.

Du kan få flypriser fra mindre enn 2000 kroner tur og retur, men regn med cirka 5000 kroner som normalpris inkludert alle skatter og avgifter.

Finn de billigste flybillettene her.

Beste tidspunkt å besøke Dubai
Dubai er veldig varmt om sommeren, og for de av oss som ikke bare har planer om å gå innendørs i ly av aircondition, anbefaler vi januar til april som periode å besøke denne Emiratstaten. Og selv om vannet i havet er forbausende kaldt i januar slipper du i alle fall brennmanetene som gjerne kommer i juli. Hvorfor ikke kombinere Dubaiferien med shoppingfestivalen? Shoppingfestivalen varer omtrent en måned og pågår i perioden januar og februar og nær sagt alle butikker med respekt for seg selv har store avslag, selv på flyplassen!

Flere nyheter om reise finner du i Nettavisens reisemagasin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag