*Nettavisen* Nyheter.

Verdens dyreste suiter

Den nye listen er ute - se de ultraluksuriøse hotellrommene!

27.08.09 12:19

(LXUS.no) En natt på hotell kan være så mangt, men når verdens rikeste mennesker skal flotte seg spares det ikke på noe. Det vet også hotellnæringen, som har noen riktige så kostbare suiter stående klare når pengesterke luksusdyr kommer på besøk.

Klikk på bildet for å forstørre.

NEW YORK, NEW YORK: Ty Warner-suiten hos Four Seasons holder stand som verdens nest dyreste suite. Foto: (Four Seasons)

LES OGSÅ:
En ekte økologisk hotellperle
Ti magiske hotellutsikter
De hemmelige hotellperlene
Årets beste nye hoteller

Nå er listen over 2009s dyreste hotellrom ute, og det er flere forandringer siden sist. Fjorårsvinneren Hotel Martinez i Cannes er nå helt ute av topp 10-listen, mens en annen ærverdig klassiker troner øverst på prisbarometeret.

Sjekk hele listen her, og se bildespesial av de overdådige rommene øverst i saken!

1. Royal Penthouse Suite hos Hotel President Wilson i Geneve, Sveits

Banklandets dyreste hotellrom var nummer tre ved forrige undersøkelse , men har nå klatret helt til topps på prislisten. Suiten koster svimlende 390.000 kroner natten, og her er det sikkerhet som er kjennetegnet. Rommet er utstyrt med privat heis, overvåkningskameraer, skuddsikre vinduer, armerte dører og panikknapper ved sengene, slik at velstående gjester skal kunne føle seg så trygge som i et bankhvelv.

2. Ty Warner Penthouse Suite hos Four Seasons Hotel i New York, USA

210.000 kroner natten er det du må ut med for å kunne tilbringe natten i den ultraluksuriøse Ty Warner-suiten med eget flygel. Og selv om den er blitt 5000 kroner rimeligere enn ved forrige måling, holder den stand som verdens nest dyreste hotellrom. Suiten er et resultat av samarbeidet mellom eieren Ty Warner, designer Peter Marino og arkitekt I.M. Pei, og har storslagen 360-graders utsikt over Manhattan.

Dilla på luksus? Sjekk LXUS-forsiden!

Suiten består av ni rom, eksklusive overflater og tekstiler sydd med tråder av platina og gull. Personlig butler, personlig trener og terapeut samt privatsjåfør følger også med i prisen.

3. Presidentsuiten hos Hotel Cala di Volpe på Costa Smeralda, Italia

Presidentsuiten hos Cala di Volpe i Porto Cervo klatrer fra femte til tredjeplass, og kan bli din for "bare" 204.000 kroner natten. For den prisen kan du boltre deg på tre soverom, tre bad, utendørs saltvannsbasseng og privat paviljong og hagestue.

Klikk på bildet for å forstørre.

4. Villa La Cupola Suite, Westin Excelsior, Roma, Italia

Nok en italiener bruser med prislappen på topp 5-listen, og for 186.000 kroner natten blir den din. Med fresker og mytologiske statuer er den romerske stilen så absolutt gjennomført i Romas dyreste suite, som også kan lokke med vakker utsikt til Via Veneto.

5. Presidentsuiten hos Ritz-Carlton i Tokyo, Japan

Tokyo er et kostbart sted å bo , og dersom du skal velge byens flotteste suite koster det enda mer. For 150.000 kroner natten kan du imidlertid sprade rundt i toppetasjen på Tokyos høyeste bygning med storslagen utsikt over verdensmetropolens pulserende liv eller mer idylliske Mount Fiji.

Skulle du bli tørst, kan du ifølge Pleasure.dk her bestille deg en "Diamonds Are Forever Martini" til den ublu pris av 108.000 kroner stykket. Riktignok følger det da med en diamant på en karat fra luksusjuveleren Bulgari i bunnen av glasset.

Ellers på topp 10-listen:

6. The Bridge Suite, The Atlantis, Bahamas - 132.000 kroner per natt

7. The Imperial Suite, Park Hyatt Vendôme, Paris, Frankrike - 120.000 kroner per natt

8. The Royal Suite, Burj Al-Arab, Dubai - 117.600 kroner per natt

9. Royal Armleder Suite, Le Richemond, Genève, Sveits - 113.400 kroner per natt

10. The Ritz-Carlton Suite, The Ritz-Carlton, Moskva, Russland - 99.000 kroner per natt

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag