*Nettavisen* Nyheter.

Verdens kuleste bygninger

Foto: tylerdurden1 (Flickr/creative commons)

Norge har Operaen, se hvilke bygninger som fungerer som landemerke for andre nasjoner.

Man skal ikke undervurdere hva banebrytende arkitektur og flotte bygninger kan gjøre med profilen til en by. Se bare hvilken dragningskraft Operahuset i Oslo har for byens innbyggere og tilreisende. Her har du en liste som viser noen av de aller stiligste bygningene du finner i verden i dag.

Her finner du de billigste flybillettene.

The Gherkin, London, England
I mange år holdt London en lav profil når det gjaldt spesielle og stilige bygninger. Men med kontorbygget som på folkemunne kalles «The Gherkin» grunnet sitt agurklignende utseende, er situasjonen annerledes nå. Bygningen består av 260 000 kvadratmeter glass og mosaikk. Toppetasjen er forbeholdt byggets ansatte, men hvem som helst kan ta en skål for den flotte arkitekturen i byggets bar i første etasje. 30. St. Mary Axe, London.

Få gratis reiseguide om London her.

Auditorio Ibirapuera, Sao Paolo, Brasil
Auditoiro Ibirapuera ble bygget i 1951 i anledning Sao Paolo's 400 jubileum. Men det ble ikke fullført før i 2005, og kostet over 12.8 millioner amerikanske dollar. Arkitekten Niemeyer ble heldigvis gammel nok til å se det ferdige restulatet, (han er i dag 101 år). Dette er et bygg som virkelig har sitt særpreg. Se denne flotte bygningen via den nærliggende parken, eller kjøp billett og sjekk den ut fra innsiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Les mer om reisemål i Brasil hos Reiseplaneten.

Taipei 101, Taipei, Taiwan
I mange år ble det ikke bygget skyskrapere eller andre høye bygninger i Taiwan. Som i store deler av Asia var man redd for skader som følge av jordskjelv og andre naturkatastrofer dersom det fantes mange høye bygninger i byen. Med sine 500 meter (inkludert spiret) er Taipei 101 en av verdens absolutt høyeste bygninger. Her finner du blant annet butikker samtidig som du kan ta verdens raskeste heis til 89. etasje for å studere konstruksjonen som hindrer bygningen fra å riste. Arkitektfirmaet bak den enorme bygningen heter C.Y. Lee and Partners.

Les om verdens høyeste skyskrapere hos Reiseplaneten

The New Museum of Contemporary Art, New York
Når man skulle bygge dette unike museet ønsket man et slikt særpreg at New York måtte bryte tradisjonen om å benytte lokale artiktekter. The New Museum of contemporary Art ble derfor designet av et japansk firma ledet av Kazuyo Sejima og Ryue Nishizawa/Sanaa. Billettene til museet koster 12 dollar.

Hent gratis reiseguide om New York hos Reiseplaneten.

Jewish Museum Berlin, Tyskland
Daniel Libeskind er arkitekten bak Jewish Museum i Berlin. Naturlig nok har museet et stort fokus på Holocaust, men samtidig kan de besøkende få inspirerende opplevelser gjennom spektakulær arkitektur. Du kan besøke museet daglig fra klokken 10:00. Museet har også en såkalt «Garden of Exile» hvor 49 oliventre står plassert i en gitt posisjon som gjør at det ovenfra ser ut som davidsstjerne. Billettene koster cirka 50 kroner.

Få gratis reiseguide om Berlin her.

Guggenheim Bilbao, Spania
Frank Gehry heter arkitekten bak Guggenheim i Bilbao. Det første glimt av Guggenheimbyggets revolusjonerende titaniumvegger sto klare i 1997. Gallerier over hele verden har prøvd å skape den samme «Bilbao-effekten» slik at museene og galleriene kan få samme landemerkestatus som Guggenheim i Bilbao. Guggenheim har åpent fra tirsdag til søndag og billettene koster cirka 50 kroner.

Les mer om Spania og reisemål i Spania hos Reiseplaneten.

(Kilde:Travelandleisure.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag