RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens merkeligste museer

Sist oppdatert:
Noe å vurdere til neste klassetur?

(BIIPMAG): toptenz.net har kåret verdens merkeligste museer, og man kan jo spørre seg hvor mange av disse som er verdt å besøke.

Hva synes du? Hvilket ville du dratt på? Kommentér nederst i saken!

10. Hundelenke-museet
Et kjæledyr- eller hunde-museum kunne kanskje vært interessant, men Leeds Castle Dog Museum er et museum fullt av hundelenker. Dog (haha) har de mer enn 100 eksemplarer, som strekker seg fra middelalderen til i dag. Besøk museets nettside her.

9. Gressklipper-museet
Så å si alle med egen hage klipper gresset med jevne mellomrom, men hvorvidt de er interesserte i historien bak gressklipperen, er vel heller tvilsomt. Om det likevel skulle være av interesse, tilbyr British Lawnmower Museum nettopp dette, og inneholder over 200 utstillingsobjekter. Besøk museets hjemmeside her.

8. Museet for vennskapelige gaver
International Friendship Exhibition Hall er et museum som inneholder alle gavene som Kim IL Sung (tidligere statsleder i Nord-Korea) og Kim Jong IL (sønnen, som tok over etter ham) har mottatt fra utenlandske statsledere og andre viktige personer i sine respektive perioder som statsledere i Nord-Korea. Og de var/er populære – museet inneholder mer enn 90.000 gaver. Besøk museets nettside her

7. Museet for dårlig kunst
The Museum of Bad Art er verdens eneste museum dedisert til samling, bevaring, utveksling og feiring av dårlig kunst i alle former. Deres mål: Å vise et bredest mulig publikum det verste som finnes av kunst. Fordelt på to museer, er mer enn 400 kunstverk utstilt. Besøk museets nettside her.

6. Sko-museet
Marikina City Shoe Museum har et mål om å informere verden om hvordan sko ble laget før, og hvordan de lages i dag. Byen Marikina er kjent for sine skomaker-evner, og utstilt er blant annet verdens største sko, samt tidligere førstedame på Fillippinene sin skosamling, på mer enn 3000 sko. Besøk museets hjemmeside her.

5. Museet for medisinske merkverdigheter
The Mütter Museum er et av få vitenskaps-museer på listen, og ligger i Philadelphia. Museet inneholder medisinske rariteter, voks-modeller og antikke redskaper. Blant de mest kjente objektene er en svulst tatt fra president Lincolns morder, og en kvinne hvis levninger ble til såpe – verdens reneste mumie, med andre ord. Besøk deres hjemmeside her

4. Burlesk-museet
Burlesque Hall of fame har et mål om å inspirere, utdanne og underholde sitt publikum, via opprinnelsen og historien til klassisk burlesk-kunst. Besøk museets hjemmeside her

3. Toalett-museet
For flere tusen år siden hadde de naturligvis ikke innlagt vann, og dermed heller ikke toalett-fasilitetene vi er vant med i dag. Men de måtte jo ikke noe mindre på do! Dermed er Sulabh Museum of Toilets faktisk ganske interessant, med sine modeller av toaletter slik de så ut for flere århundrer siden, i tillegg til dokumentasjon på hvordan toaletter har hjulpet verden. Besøk museets hjemmeside her

2. Onani-museet
Sannsynligvis det mest erotiske museet på denne lista – en samling av antikke produkter opprinnelig designet for å bekjempe kvinners hysteri og psykiske problemer. Vibratoren har en lang historie, og Vibrator Museum and Masturbation Hall of Fame vil sette fokus på hva som har foregått bak kvinners lukkede soveromsdører gjennom tidene, i tillegg til å vise fram vibratorer fra gammelt av og frem til i dag.

1. Penis-museet
En hyllest til fallos, altså. Icelandic Phallological Museum i Reykjavik skryter av å ha samlet en penis eller deler av en penis fra så å si alle pattedyr og sjødyr som lever/har levd på Island. Besøk museets hjemmeside her.

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere