RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens raskeste berg-og-dal-bane

Foto: Room317 (Flickr/creative commons)
Sist oppdatert:
Her går det fra null til 206 kilometer på 3,5 sekunder.

Vi hører stadig vekk at det største, raskeste, farligste og beste finnes i USA. Når det gjelder berg- og dalbaner er dette korrekt. Det beste av alt, med denne attraksjonen i sikte kan man kombinere reisen med storbybesøk i New York.

139 meter høyt og 206 kilometer i timen!
Stedet er Six Flag Great Adventure og attraksjonen heter Kingda Ka, en attraksjon som er både den høyeste og den raskeste berg-og-dal-banen i verden. Kingda Ka har sitt høyeste punkt 139 meter over bakken, noe som gir et fall på hele 127 meter og en toppfart på 206 kilometer i timen. Mest imponerende er nok akselerasjonen. Du går fra null til 206 kilometer i timen på 3,5 sekunder.

Ulykker med Kingda Ka
Er du av den lettskremte typen er kanskje ikke Kingda Ka noe for deg. Allerede noen måneder etter åpningen i mai 2005 oppsto det feil med Kingda Ka. Heldigvis var det ikke passasjerer med da uhellet skjedde i en testkjøring. Etter reåpningen var køene for å oppleve verdens største berg-og-dal-bane mindre.

I mai 2009 ble Kingda Ka truffet av lynet, og dette påførte banen betydelige skader. Stort sett hele 2009 var Kingda Ka nede, men alt skal være klart for full trøkk i 2010. Er du usikker på Kingda Ka, så er trøsten at Six Flag Great Adventure har en rekke andre berg- og dalbaner i tillegg til mengder av andre attraksjoner. Dette er faktisk den største Six Flag-parken i USA.

Se videofilm av hele turen med Kingda Ka hos Reiseplaneten.

Komme hit
Adressen til parken er 1 Six Flags Boulevard, Jackson, i New Jersey. Det er ingen problemer å komme seg hit fra New York. Avstanden er 110 kilometer. Det går ekspressbusser fra New York City, for eksempel fra Port Authority Bus Terminal, en terminal som befinner seg et lite kvartal fra Times Square, mellom 8th og 9t. Avenues og 40th og 42nd Street.

Kjekt å vite:
Minimumshøyden for å kjøre Kingda Ka er 137 centimeter og antall G-krefter du vil kjenne er 5,1. Hele opplegget tar cirka 60 sekunder, men effektiv kjøretid er halvparten. Men vi kan garantere at dette blir en av dine mest nervepirrende stunder uansett.

Hent gratis reiseguide om New York hos Reiseplaneten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere