*Nettavisen* Nyheter.

Verdens største turistfeller

TURISTFELLE: Det finnes mange turistefeller og Times Square i New York er en av de verste i følge Forbes Traveller. Foto: Chris Brown/Zoonabar (Flickr/creative commons)

Lange køer, støyende turister og overprisede varer.

Hvem har ikke hørt at man skal passe seg for turistfellene når man er ute å reiser? Men hva er egentlig en turistfelle?

Reiseskribenten Gregory Dicum beskriver en turistfelle som noe som gjør at det du møter ikke er det ekte og genuine, men noe som nærmest er konstruert for turister og kun besøkes av turister.

Dette eksemplifiseres med den legendariske gaten Khao San Road i Bangkok som allment betraktes som en attraksjon som må oppleves. Men faktum er at denne gaten er så full av backpackers og andre turister at det er alt ser.

Skal du se det genuine Bangkok må du faktisk spasere noen hundre meter vekk fra «turistfellen» Khao San Road.

Her finner du de billigste flybillettene.

Turistfeller kjennetegnes normalt av støyende turister, overprisede varer, gjerne hastverkslaget mat og suvenir-juggel, og ofte et labert servicenivå.

Typisk nok presenterer turistfellene et servicetilbud med alt det du kjenner fra før, det være seg matretter som hamburgere, toast og pizza, eller produkter du allerede bruker og kjenner. Best beskriver kanskje Josh Schonwald (redaktør i TheContrarianTraveller.com) dette når han sier at turistfeller er slike attraksjoner som drukner deg både emosjonelt og finansielt og i etterkant gir deg grublerier om «hvorfor i all verden du gjorde dette?»

Men det er ikke slik at du for enhver pris skal unngå turistfellene. Besøker du Roma så må du naturligvis også få med deg Trevi-fontenen, bare husk at byen har mye annet å by på i tillegg.

8 kjente og store turistfeller

1. Eiffeltårnet i Paris.
Estimert ventetid ved heisen i juli er fire timer. Behøver vi å si mer?

Få gratis reiseguide til Paris her.

2. Blarney Castle (Irland),
Beskrives som borgenes svar på Trevi-fontenen – og det betyr altfor mange turister der.

Få gratis reiseguide til Dublin her.

3. Fisherman's Wharf i San Francisco
Dette er helt klart stedet hvor du sammen med et enormt antall andre turister får oppleve mengder med sightseeingbusser, middelmådige gateartister, lange køer og høye priser.

Hent reiseguide om San Francisco hos Reiseplaneten.

4. Pyramidene i Giza
Må naturligvis oppleves, men ikke regn med å høre din egen stemme hvis du skal si noe. Her finnes nemlig tusenvis av folk som kjemper om å tjene penger på deg og derfor roper ut sine tilbud.

Få gratis reiseguide til Kairo her.

5. Det skjeve tårnet i Pisa
For det første er ikke tårnet så skjevt lenger, og for det andre er det unike bildet du knipser akkurat det samme bildet som alle andre turistene rundt deg tar.

Hent reiseguide om Pisa hos Reiseplaneten.

6. Markusplassen, Venezia
Egentlig er vel snart hele byen dessverre en turistfelle, men vi begrenser oss til Markusplassen som oversvømmes av turister og omgis av overprisede spisesteder.

Hent reiseguide om Venezia hos Reiseplaneten.

7. Times Square
Det antas at Times Square tiltrekker seg mellom 30 og 40 millioner tilreisende hvert år. Turister som kommer hit kan i alle fall ikke regne med å få med seg den genuine atmosfæren som en gang preget nabolaget. Times Square er i dag en konstruert turistmaskin med familierestauranter og turistbutikker og egentlig ikke noe mer.

Hent reiseguide om New York hos Reiseplaneten.

8. Capri (Italia)
Capri er uimotståelig vakker. Dessverre innebærer uimotståelig at også andre, mange andre, enn du kommer hit.

Se resten av listen hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide til Napoli her.
Få gratis reiseguide til flere destinasjoner.

(Kilde: forbestraveler.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.