RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har Europas mest presise flyselskap

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
SAS har vært Europas mest punktlige flyselskap i sommermånedene i år.

Det viser statistikk fra Flightstats, som analyserer presisjonen ved 150.000 flyginger i hele verden hver eneste dag.

For andre året på rad

I juli hadde SAS en punktlighet på 90,35 prosent, noe som betyr at 14.312 av i alt 15.840 fly landet til rett tid, skriver flyselskapet i en pressemelding. I juni var punktligheten 90,62 prosent, og i mai var den 91,30 prosent.

SAS er dermed nummer én blant de store flyselskapene i Europa. På annenplass kommer KLM med en punktlighet på 84,50 prosent i juli.

Ifølge tallene fra Flightstats var SAS også Europas mest punktlige flyselskap i fjor sommer. Dengang var forklaringen følgende fra kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS Norge:

- Alle som jobber med å få flyet klart, har nå en liten propp i øret der de kan høre hvordan de andre på teamet ligger an og si fra om noe skjærer seg. Når et fly kommer inn til parkering, starter stoppeklokken og kampen mot sekundene.

Flyselskapet skal ha lært litt av hvordan man jobber i Formel 1.

Ikke best her hjemme

Denne statistikken bruker nå SAS for alt den er verdt i sin markedsføring, men her hjemme i Norge ligger Widerøe fremdeles et hakk foran når det gjelder punklighet. Et søk på den samme statistikken viser at Widerøe ligger på en punktlighet rundt 96 prosent.

Norwegian opplyser at selskapet opererte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i juli, hvorav 79,2 prosent gikk på oppsatt rutetid. Punktligheten ble påvirket av tredjepartsstreiker i Hellas og Frankrike, i tillegg til kraftige slotforsinkelser i Nord-Spania, Frankrike, Hellas og Kroatia grunnet stor sommertrafikk i luftrommet.

Punktligheten måles ut i fra flygninger som gikk innen 15 minutter etter oppsatt avgangstid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere