Gå til sidens hovedinnhold

Vinn cruise til Grønland verdt 70.000

Dette er din siste sjanse, på mandag kåres vinneren.

Vi har de siste ukene mottatt stor respons på vår konkurranse hvor en heldig leser kan vinne et cruise for to med Hurtigruten til Grønland, til en verdi av 70.000 kroner.

Noen favoritter er allerede plukket ut, men nå får du en siste sjanse til å fortelle oss hvorfor akkurat du bør vinne en reise til Grønland.

Send inn din begrunnelse på e-post til konkurranse@nettavisen.no .

Sjekk ut Nettavisens nye reiseside her.

Her finner du de billigste flybillettene.

Den 21. mai i år legger Hurtigrutens ut på det som kanskje er verdens mest dramatiske natur- og kulturopplevelse. Etter første etappe med fly via København til Kangerlussuaq i Vest-Grønland går passasjerene om bor på M/S Fram for seilas langs kysten av verdens største øy.

Kontrastenes reise
Det finnes knapt en mer spennende sjøreise. Grønland er kontrastenes reise, en vandring i stillhet og uberørt natur. En tur innom byer, fangstsamfunn og utsikt til grønne daler og isfjell. På en sommerdag kan du kanskje se reinsdyr, moskus, hval og sel fra baren om bord på Fram og høre fuglesang når du går i land. Stort villere blir det ikke.

KONKURRANSE: Nå kan du være den heldige som stikker av med et opplevelsescruise til Grønland for to personer verdt 70.000 kroner. Alt du trenger å gjøre er å sende en begrunnelse på hvorfor akkurat DU fortjener å vinne denne reise til konkurranse@nettavisen.no .

På land
På reisen kan du velge å være med på 41 turer og aktiviteter. Opplev inuittene og deres spesielle levesett og unike kultur. Du kan få med deg kunst og håndverk, trommedans, kajakkakrobatikk og fargerike nasjonaldrakter, eller reise med polar cirkle-båter og gå i land på steder som ellers er utilgjengelige.

Av mange besøk legger Fram til kai i Ilulissat, som er Grønlands tredje største by. Ilulissat ligger ved munningen av en enorm Isfjord omgitt av spektakulære isfjell som står på UNESCOs verdensarvliste.

I Diskobukta glir Fram gjennom et stadig skiftende landskap av kolossale isfjell. Skipet seiler inn til det lille samfunnet Qeqertarsuaq, en gang en pulserende hvalfangststasjon. Da står alle 150 innbyggerne i bygda på kaia for å ønske passasjerene velkommen. Her kan man gå i land for en omvisning gjennom trange gater og en fottur til et eventyrland av basaltklipper og blålyng.

En annen mulighet er å ta en tur innom Upernavik, som ligger på en liten øy 800 kilometer nord for polarsirkelen, i skyggen av det mektige Qaarsorsuaq-fjellet. Her blir det anledning til en spasertur blant 200 år gamle bygninger. Skolen er fra 1911, en torvhytte er verdens nordligste utendørsmuseum og i butikkene selges det hval- og selkjøtt. I nærheten ligger Apparsuit, verdens største fuglefjell.

Om bord
Fram ble sjøsatt for to år siden og er spesialbygd for og ferdes i arktiske og antarktiske strøk. Skipet er verdens eneste spesialbygde Explorerskip.

Om bord har Fram sitt eget explorer team som består av fem til seks personer som er eksperter på Grønland, og som derfor har ansvar for det faglige programmet om bord og på land. De sørger for at passasjerene får innblikk i Grønlands biologi, historie, geologi og ornitologi.

For dem som vil sette seg inn i historien til den originale Fram, finnes det en unik utstilling om bord. Her kan man fordype seg i informasjon om Roald Amundsen og skipet hans, samtidig som man kan studere flere originale gjenstander fra Fram nærmere. Gjenstandene har Hurtigruten fått låne av Fram-museet på Bygdøy.

KONKURRANSE: Delta i konkurransen ved å sende en begrunnelse om hvorfor akkurat du fortjener å vinne på e-post: konkurranse@nettavisen.no .

Les mer om opplevelsescruiset på Hurtigruten.no.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot