*Nettavisen* Nyheter.

Vis mobilvett på reisen

Foto: Crestock

Tro ikke at å bli oppringt hjemmefra er billigere enn å ringe selv, for det er slett ikke alltid tilfellet.

23.09.10 17:50

Fra ferieparadiset Fiji kan du for eksempel ringe hjem til mor for bare 3,83 kroner per minutt hos noen operatører. Hvis derimot mor ringer deg, og du svarer, må du punge ut med hele 19,66 kroner per minutt. Det er hele fem ganger så mye, skriver Din Side Reise.

Eksempelet er ikke typisk, men i noen land er det faktisk er dyrere å motta en samtale hjemmefra enn det er å ringe hjem. I India kan det for eksempel koste 24,05 kroner per minutt å besvare en samtale fra Norge. Dermed brenner du av en hundrelapp på fire minutter. Fra Peru risikerer du å måtte ut med hele 34,96 kroner per minutt når du besvarer samtalen fra svigerfar. Derfor bør du også alltid sjekke prisene for å motta anrop før du skrur på mobilen i utlandet.

Reiser & ferie om forsikring: IKKE KOM TIL KORT

Prisene varierer også enormt mellom de forskjellige norske teleoperatørene. Ifølge Din Side Reises lille sjekk var Tele2 ofte billigst. I noen land kan det også være overraskende billig å motta mobilsamtaler. NetCom forlangte for eksempel bare 2,08 kroner for å motta samtaler på den franskkaribiske øya Martinique, Tele2 nøyde seg med 2,29 kroner i Australia, mens Telenor kun forlangte 4,36 kroner i Japan.

REIS ALENE – Reiser & ferie guider deg

Men sjekk alltid priser rett før avgang: Prisene forandres hyppig. Og for å gjøre det enda litt mer komplisert: De norske teleoperatørene har ofte avtaler med ulike teleselskaper i landet du reiser til, som krever ulike takster. Derfor bør du undersøke hvilken av de utenlandske nettoperatørene som er rimeligst før du reiser, og velge deres nettverk på mobilen din. Informasjon om priser finner du som regel på de norske selskapenes nettsider. Hvilket abonnement du har i Norge, kan også spille inn på prisen.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.