I dag finnes det hundrevis av apper bare innenfor reisesegmentet. Ikke alle er like anvendelige, men noen er såpass gode at de garantert vil forenkle hverdagen for dem som er «på nett» og i reisemodus.
Apple med sin App Store beredte grunnen, men nå kommer også de andre tilbyderne stormende. Android, Blackberry og Windows Mobile er de største konkurrentene, og tilbyr i mange tilfeller de samme programmene som Apple.
De fleste av applikasjonene i denne artikkelen er tilgjengelig på flere plattformer.

A = Android, B = Blackberry, iP = iPhone, W= Windows

Gode apps for reisen

Billig charterapp

Charterselskapet Apollo har på få år opplevd en voldsom vekst i Norge, og de hviler ikke på laurbærene. Salg på internett har utvilsomt bidratt til veksten. Med en egen app for bestilling av restplasser tar Apollo med sin Apollo Restplasser igjen et solid grep, som viser at de er på hugget.
Apollo Restplasser er oppdatert på hva som finnes av restplasser, og du kan sortere etter dato, pris, reisemål, land, hotell eller reiselengde.
For: iP
Pris: Gratis
Dessuten: Apollo Hotell Norge er en annen app som gir en enkel og god oversikt over selskapets hoteller.

Appen som organiser deg

Skal du på en omfattende reise kan det være greit å organisere seg ordentlig. Tripit organiserer all informasjon – flytider, hoteller, billeie, arrangementer – på ett sted. Send all informasjon via mail til plans@tripit.com, og nettstedet vil automatisk sette sammen informasjonen i en reiseplan. Den fremstår med flytider, kjørerute og til og med forslag til flyseteplassering.
For: A, B, iP
Pris: Gratis
Dessuten: TripCase er en annen tilbyder, som også leverer til Windows.

Apper for siste minutt

HotelTonight er genial for backpackere eller andre som ikke har noen planlagt rute og som ønsker å finne gode hotelltilbud samme dag, men du kan ikke booke før etter 12 noe som kan gjøre det hele litt mer stressende kanskje?
En annen god app er Kayak. Den er uhyre omfattende og finner flighter, hoteller og gode bilutleietilbud, i tillegg til at du kan booke, sjekke flightstatus, organisere reiseplanen og mye, mye mer.
For: A, B, iP, W
Pris: Gratis
Dessuten: Skal du bare booke hoteller er det dog raskere å bruke mer dedikerte programmer, som Androids Hotels Near Me, Blackberrys HRS Hotel Organizer, eller Apples Hotels.com eller HotelPal. Med Hostelworld (kun iP/gratis) kan du finne rimelig overnatting ved å søke og booke blant 23 000 vandrerhjem og 6000 destinasjoner.

Sosiale plattformer som reiseapp

Det er en sjanse for at du allerede har lastet ned Twitter-appen allerede, men den kan brukes til mer enn å bare fortelle venner om den siste middagen eller ryddesjauen hjemme. Bruker du Twitter aktivt på reisen, kan du få gode tilbud i form av siste liten-billetter på fly, hoteller og lignende. Du kan også kontakte hotell-consiergen direkte og få gode tips til reisen eller få hjelp av flyselskapet når du står fast.
For: A, B, IP, W
Pris: Gratis
Dessuten: Dette gjelder også i stor grad Facebook-appen. TripAdvisor er verdens nest mest populære app og gir deg hotell., restaurant- og severdighetsanmeldelser der du er, når du trenger det.

Gode apps på destinasjonen

Finn en taxi - app

Det er ikke alltid like enkelt å finne drosje, men med Call a Taxi er du bare et par tastetrykk unna. Den dekker hele verden, og mange brukere roser den opp i skyene. (iP) Gratis.
Rocket Taxi er en annen tjeneste som i tillegg til USA dekker de fleste europeiske landene. (iP) Gratis.
TaxiNå! dekker Norge, og ved hjelp av telefonens GPS-sender/mottaker finner den frem til rette drosje i forhold til hvor du befinner deg. (iP) 29 kr.

Finn restaurant med appen

ZagatToGo er en restaurant-app som dekker store deler av verden med sitt noe skjeve, kritiske blikk på hva som serveres.
For: A, B, iP, W
Pris: 60 kr (A, iP), 120 kr (B, W)

Appen som finner forbindelsen

En klar fordel med smarttelefonen er at du ofte gratis kan koble deg opp mot trådløse nettverk. Men først må du jo finne dem. Wi-Fi Finder dekker 135 land, noen litt mer inngående enn andre, men krever internettforbindelse mot databasen.
For: A, iP
Pris: Gratis
Dessuten: WiFi Get (iP/gratis) kan sjekke sin verdensdekkende base offline, og vise signalstyrke og sikkerhetsnivå.

Appen som hjelper deg med valutaen

Det finnes mange valutakalkulator-apper, men noen er bedre enn andre og hovedideen er at de skal hjelpe oss som ikke er så stive i matte å finne ut om selgeren på markedet i Bangkok virkelig kommer med et godt tilbud eller ikke. XE Currency app har over 180 ulike valutaer og henter opp de aller siste valutakursene.

For: IP, A, B, W
Pris: Gratis

Værmeldingsappen

WeatherPro gir deg været på over to millioner steder rundt om i verden og er overraskende nøyaktig. På en enkel måte kan du dermed få viteom du bør ta med deg paraplyen ut i Berlins gater eller pakke med regntøyet før en vandretur på Sicilia.

For: IP, A, W
Pris: Fra ca 18 kr

A = Android, B = Blackberry, iP = iPhone, W= Windows

HTML EMBED