Gå til sidens hovedinnhold

Reisekåte Bergensere

Bergenserne er langt mer klare for å reise utenlands den kommende sommeren enn folk fra resten av landet. På alle charterreiser er det best belegg fra Flesland, en måned etter at reisene ble lagt ut for salg.

Sommeren 2005 i Bergen var ikke særlig å skrive hjem om. Mye vått og få soldager. Det er trolig derfor bergensere og hordalendinger har gått mann av huse den siste måneden for å sikre seg sommerferie i varmere strøk.

- Vi trodde det var noe feil med statistikken da vi så tallene på reiser til Bulgaria fra Flesland, forteller Informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson til iBergen.no.

På det nevnte flyet er belegget allerede over 80 prosent og Star Tour vurderer nå å sette opp flere fly. Til sammenligning er belegget fra Stavanger, hvor belegget er nest høyest, på 45 prosent.

- Det var vel kanskje ikke så bra sommer i Bergen i fjor? Spør salgsdirektør i My Travel Mari-Anne Zachrisson.

På My Travel (som består av Saga Solreiser og Ving Travel) sin nye destinasjon til Bulgaria har flyet et belegg på 40 prosent. Til sammenligning er tilsvarende tall fra Oslo på 30 prosent.

- I løpet av gårsdagen fikk vi bestillinger fra 287 plasser fra Bergen alene. Så langt i dag er dette tallet på 110, forklarer Zachrisson til iBergen.no

På samtlige av destinasjonene til Star Tour er det flyene fra Flesland som er best dekket opp. Situasjonen er ikke stort annerledes for My Travel.

Kommentarer til denne saken