Gå til sidens hovedinnhold

Reisende freakshow

80-tallets mest hårete glamband, Mötley Crüe med Tommy Lee i spissen, er tilbake på veien, og denne gangen er det virkelig et freakshow.

(SIDE2): T orsdag åpnet Mötley Crüe sin Red, White & Crue Tour 2005, med tillegsnavnet «... Better Live Than Dead». Det skjedde i Fort Lauderdale i Florida. Etter planen skal bandet kommet til Oslo 10. juni, men hvor lenge turneen vil vare, eller hvor den vil ende, vet ikke engang Tommy Lee.

- Denne turneen kan vare en uke eller et år. Vi aner ikke, sier han til Ap.

- Men spenningen er litt av moroa. Hvem vet om disse gutta klarer å holde ut en måned.

«Gutta» er Mick Mars, Vince Neil og Nikki Sixx som utgjør Mötley Crüe sammen med Tommy Lee. Lee er i dag kanskje mest kjent som den rampete mannen i livet til den vampete Pamela Anderson. Men på 80-tallet var han og Mötley selveste levendegjørelsen av sex, drugs & rock’n roll. Nå er de altså tilbake med turné og Greatest Hits album.

Dannelsen
Det 2 ½ timer lange showet skal vistnok inneholde både dverger, dyr og slangemennesker.

- Det er et omreisende freak show. Vi har alltid blitt kaldt det, så hvorfor ikke ta’n helt ut, sier bassist Nikki Sixx.

Mötley Crüe ble dannet i 1981 og bandet ble raskt en hit i datidens neontrendy LA. I 1983 ga de ut albumet «Shout at the Devil». I -85 kom "«Theater of Pain» og i 1987 og 1989 kom albumene som virkelig plasserte Mötley Crüe i hvert gutterom: «Girls, Girls, Girls» og «Dr. Feelgood».

Nedturen
Veien over poprock-himmelen var preget av narkotika, slåssing, drikking, sex og mer narkotika. Vince Neil var blant annet involvert i en promilleulykke som tok livet av Hanoi Rocks trommeslager Razzle. Nikki Sixx døde av overdose, men ble gjenopplivet, og Tommy Lee ble dratt inn i et laangt skandalebefengt forhold med en badestrand-vakt. Forholdet førte til både barn og pornofilm.

Mötley forsvant samtidig med 80-tallet, men minnene om det store glambandet forsvant aldri helt fra ungdomskulturen, og det var nettopp det som gjorde at det nå kommer opp av grava.

Oppstandelsen
- Det er noe som skjer hvis du lever lenge nok. En dag er du et stort band. Den neste dagen er du borte. Så en dag kommer plutselig en unge på 15 år og sier «jeg hørte denne sangen» og før du vet ord av det så er du på gjenforeningsturne, sier Nikki Sixx.

Tommy Lee sammenligner gjenforeningen med et gammelt ekteskap.

- Det er omtrent som å være skilt, og så blir man sammen igjen. Så er det topp i noen måneder før man finner ut at ingen egentlig legger arbeid i å holde det levende.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken