Følg oss på FACEBOOK

BRASIL

Vinterferie ved ekvator
Cumbuco er en liten fiskerlandsby litt nord for storbyen Fortaleza på Brasils nordvestkyst. Stranden her regnes som en av Brasils vakreste, og siden byen ligger ved ekvator er det 27-30 grader i luften året rundt. Med andre ord det perfekte stedet for en avslappende og solrik vinterferie.
NÅR 19. februar– 3. mars 2011.
HVEM Wikstrøm Reiser
PRIS 10 900 kr per person for 12 netter i delt leilighet på femstjerners Dream Village rett ved stranden. Flyreise tur–retur Oslo–Fortaleza med en overnatting i Lisboa på utreisen.
HUSK Cumboco er et paradis for windsurfing og kiting. Benytt anledningen til å ta et kurs.

I BRASILS HJERTE

BERLIN

Lev luksuslivet
Få europeiske byer egner seg bedre for en smådekadent weekend enn Tysklands hovedstad Berlin. Her kan du drive råkjør med sansene på kabareter, restauranter og museer, eller bare slentre langs paradeavenyen Kurfürstendamm like utenfor luksushotellet Kempinskis imponerende lobby. Området langs «Ku´damm» var sentrum for Berlins «glitter and doom»-periode under Weimar-republikken på 1920-tallet – en periode preget av voldsom nyskaping og kreativitet blant byens mange kunstnere og bohemer.
NÅR 7.–9. januar 2011.
HVEM Reisefeber
PRIS 1635 kr per person for flyreise tur–retur Oslo–Berlin med Air Berlin og to netter i dobbeltrom på Kempinski Hotel Bristol Berlin.
HUSK Ta med badetøy. Kempinski Bristol har et elegant innendørs basseng.

SLØS ELLER SPAR I BERLIN

TALLINN

Dra på julemarked
Tallinn kjemper med Riga om å være «byen med det første juletreet». Allerede i 1441 skal ugifte handelsmenn ha reist et juletre i Tallinn, for deretter å synge og danse med lokale kvinner rundt treet, som de siden satte fyr på. Du kan nyte Tallinns trivelige julemarkeder helt frem til 9. januar. Særlig rundt rådhusplassen i gamlebyen og det nyrenoverte markedet på Rotermann-torget nærmere havnen er det stor aktivitet.
NÅR 16.–19. desember 2010.
HVEM Norwegian
PRIS 3612 kr per person for flyreise tur–retur Oslo–Tallinn, samt tre netter på nye firestjerners Nordic Hotel Forum midt i byen. Stor frokostbuffé inngår.
HUSK Benytt deg av Tallinns mange spatilbud. Tallink Spa Hotell og Kalev Spa Hotel ligger begge bare fem minutters gange fra Nordic Forum.

VERDENS VAKRESTE HAVNER

MAURITIUS

Drømmestedet for par

Mauritius utenfor Afrikas sørkyst er selve drømmedestinasjonen for romantiske par, men også småbarnsfamilier vil elske de mange langrunne strendene og det fantastiske klimaet.
NÅR 4.–11. mai 2011.
HVEM Ditt Afrika
PRIS Ca. 10 600 kr per person når en familie på to foreldre og tre barn under 12 år deler et «family duplex room» på Hotel Le Canonnier i syv netter. Flytransport Oslo Mauritius tur–retur samt flyskatter. Frokost og middag inngår.
HUSK Hotellet har en ordning for dem som vil fornye ekteskapsløftet i romantiske omgivelser. Det koster ca. 1200 kr.

LUKSUS PÅ SEYCHELLENE

KINA

Mange høydepunkter
Kina er inne i en rivende utvikling, og KinaReiser har lang erfaring med å legge opp reiser til verdens mest folkerike land. På denne 12 dagers reisen får du med deg flere av Kinas høydepunkter, blant annet besøk i supermetropolene Beijing og Shanghai , samt en reise til Xian, hvor du får oppleve forrige århundres største arkeologiske funn – de utrolige terrakottasoldatene.
NÅR 14.–25. april 2011.
HVEM KinaReiser
PRIS 21 295 kr for 12 døgn med overnattinger på god turistklasse- eller førsteklassehoteller i delt dobbeltrom. Frokoster og en del andre måltider, lokal transport, visum, norsktalende reiseleder samt flytransport Oslo–Kina tur– retur med Finnair inngår.
HUSK Kina krever visum.

MEKTIGE BEIJING

TYSKLAND

«Ukjent» hansaby
Hansabyen Stralsund i delsten Mecklenburg-Vorpommern ved Tysklands øtersjøkyst er en havneby flere nordmenn burde gjøre seg kjent med. Gamlebyen i Stralsund står for eksempel på UNESCOs verdensarv-liste.
NÅR 19.–26. juni 2011.
HVEM Ferieselskapet Sembo
PRIS 2948 kr i delt dobbeltrom med frokostbuffé på fire-stjerners Steigenberger Hotel Baltic sentralt i Stralsund.
HUSK Stralsund har et av Europas flotteste akvarium i det nye Ozeaneum. Les mer på www.ozeaneum.com.

SLØS ELLER SPAR I HAMBURG

SVERIGE

Vintergleder i Göteborg
Gøteborg er nærmeste utenlandske storby for mange nordmenn, et sted som strutter av selvtillit og energi der den ligger på Sveriges solside. Den byr blant annet på mye spennende kokkekunst, i et kulturelt landskap med en ekstra brodd i vintermånedene.
NÅR 7.–9. januar 2011
HVEM Göteborg & Co
PRIS 2760 kr for to netter i dobbeltrom på Scandic Rubinen med frokost samt 2 stk. GöteborgsPasset, som gir gratis transport i byen samt gratis adgang til en rekke museer og attraksjoner.
HUSK Toget mellom Oslo og Gøteborg bruker fire timer og koster fra 600 kr tur-retur med minipris.

PÅ KJØL GJENNOM SVERIGE

MAROKKO

Vakkert i Agadir
Agadir sør i Marokko er landets største charterdestinasjon, med godt sommervær også i januar måned. Byen ligger vakkert til ved foten av Atlas-fjellene, og strendene er lange og fiskerestaurantene mange og fristende.
NÅR 1.–8. januar 2011.
HVEM Reisefeber
PRIS 2490 kr per person i dobbeltrom på trestjerners Tagadirt Hotel & Apartments i Agadir, samt tur–retur Oslo–Agadir med Norwegian.
HUSK Kveldene krever varme ytterplagg.

ABONNER PÅ REISER & FERIE

KANARIØYENE

Trimtur med Kari
Zumba, spinning og vanngymnastikk i behagelig solskinn er blant ingrediensene i den aktive uken som Kari Jaquesson og Apollo inviterer til på Fuerteventura i slutten av februar. Foredrag av den velkjente helseprofeten blir det også innimellom solbading og trening.
NÅR 21.–28. februar 2011.
HVEM Apollo
PRIS 10 648 kr per person i delt dobbeltrom på fire-stjerners Playitas Aparthotel, foredrag og trening, to middager samt flytransport Oslo–Fuerteventura tur–retur.
HUSK Hotellanlegget ligger veldig isolert, så det kan lønne seg å leie en bil for en dag.

KANARIØYENES SKATTER
La Graciosa
Lanzarote
Fuerteventura
Gran Canaria
La Gomera
Tenerife
La Palma
El Hierro

ITALIA

Snøsikkert i Cervinia
Italienske Cervinia ligger på hele 2050 meter over havet, og er dermed et av de mest snøsikre vintersportsstedene i Alpene. Her, i nærheten av mektige Matterhorn, kan du nyte både rolige cruisingløyper og eggende nedfart i en av de 11 svarte løypene. Etter strabasene i bakkene slapper du best av i The Dragon Pub, og senere på klubben Bianconiglio.
NÅR 8.–15. januar 2011.
HVEM Sportreiser
PRIS 8895 kr i delt dobbeltrom på trestjerners Hotel Dragon i Cervinia samt flytransport Oslo–Geneve tur–retur med Norwegian.
HUSK For Cervinia-veteraner er det kanskje verdt å vite at stedet har fått en ny svart nedfart kalt «Cervino Black» i Cretaz-området.

3x3 TIPS TIL PARMA
ITALIENSK LIDENSKAP I ROMA
UMBRIA: ITALIAS GRØNNE HJERTE