Følg oss på FACEBOOK

ABONNER PÅ REISER & FERIE

LIBANON

Midt-Østens Paris
Libanons fargerike hovedstad Beirut har de siste tiårene vært preget av borgerkrig og politisk uro. Nå har roen endelig senket seg over byen ved Middelhavet, som også går under navnet «Midt-Østens Paris».
Trendguruen Tyler Brulé i magasinet Monocle er blant dem som har inntatt Beirut, og like godt kjøpt seg leilighet i byen. Det skyldes nok i stor grad at utelivet her er spennende, og få steder i Midt-Østen kan du nyte så mye god mat som her. Prøv de typiske rettene mankoushé og kaek.
NÅR: 13. – 21. oktober 2010
HVEM: Air Baltic
PRIS: 5100 kr per person for flyreise tur–retur Oslo. Beirut (via Riga) og åtte døgn i dobbeltrom på firestjerners Grand Versailles.
HUSK: USA fjernet Beirut fra sine sider over farlige reisemål i fjor høst, men unngå Beiruts sørlige bydeler.

LAST NED VÅRE GRATIS DESTINASJONSGUIDER

KANARIØYENE

Storby med strand
Hotell Santa Catalina i Las Palmas på Gran Canaria er et klassisk hotell som har sett mange berømtheter komme og gå opp gjennom tidene. Her bor du med stil.
Las Palmas er ellers en storby med en av verdens beste bystrender samt et vell av gourmetrestauranter. Den omtales for øvrig som Europas svar på Rio de Janeiro.
NÅR: 18. – 25. oktober 2010
HVEM: Reisefeber
PRIS: 9531 kr i dobbeltrom på Hotel Santa Catalina, og fly tur–retur Oslo–Las Palmas med Norwegian.
HUSK: Skulle været blir dårlig en dag er det bare én time med buss til Playa del Inglés og solskinnet på sørsiden av øya.

USA

Route 66 med Harley
Manges store feriedrøm er å krysse USA langs Route 66 fra Chicago til Los Angeles, og det fins få bedre måter å gjøre det på enn med en Harley Davidson motorsykkel. Gjør som Peter Fonda og Dennis Hopper i kultfilmen «Easy Rider», eller figuren Sal i Jack Kerouacs kultboken «On the Road», og opplev USAs legendariske veistrekning med en diger sykkel mellom bena.
NÅR: 6. – 20 mai 2011
HVEM: USA Spesialisten
PRIS: 45 000 kr for 14 dagers tur med fly tur–retur Oslo–USA, leie av Harley, drivstoff, overnatting, frokoster, reiseleder, velkomst- og farvelmåltid og diverse transporter.
HUSK: Du kan også følge turen i en Mustang kabriolet hvis du mangler MC-lappen.

SLØS ELLER SPAR I SAN FRANSISCO

10 PÅ TOPP I USA

FINLAND

Helsinki weekend
Helsinki har den siste tiden fått mye skryt for sin flotte blanding av designbutikker og spennende restauranter. I tillegg har hotellprisene gått kraftig ned det siste året, som gir god grunn for å vurdere et besøk hos Østersjøens vakre datter. Glo er Helsinkis nyeste designhotell, med perfekt beliggenhet like ved paradegaten Esplanaden.
NÅR: 28. – 31. oktober 2010
HVEM: Viking Reiser
PRIS: 2480 kr for en pakke bestående av fly tur–retur Oslo–Helsinki og tre netter i dobbeltrom på firestjerners Hotel Glo.
HUSK: Ta gjerne en kjapp ferjetur over Finskebukta til Tallinn.

SLØS ELLER SPAR I HELSINKI

ISRAEL

Åtte uker på Kibbutz
Det er hundre år siden en gruppe jødiske sosialister fra Polen slo seg ned ved Genesaretsjøen og startet den første kibbutzen, Degania. I dag finnes det rundt 250 kibbutzer i Israel, og i løpet av de siste tiårene har 250 000 skandinavere oppholdt seg som frivillige i kortere eller lengre perioder i en kibbutz.
Bli kjent med den spesielle og spennende organisasjonsformen gjennom å bo der i åtte uker, og samtidig studere hebraisk på fulltid.
NÅR: 7. november 2010 – 2. januar 2011.
HVEM: Volunteers – Kibbutz Program Center
PRIS: 15 950 kr for åtte ukers opphold og undervisning i hebraisk i en kibbutz i hjertet av Negev-ørkenen, med alle måltider inkludert. En tur til Nord-Israel inngår også. Flyreise tur–retur Oslo–Tel Aviv med Czech Airlines koster 3958 kr.
HUSK: Du kan bli igjen som frivillig på en kibbutz i opptil et halvt år, der du jobber noen timer og får gratis opphold samt lommepenger.

NEPAL

Vandring i Himalaya
Vandringer i Nepals fjellmassiver ifølge med erfarne sherpas og bærere er noe av det som inngår i TEMA/Star Tours Nepal-reise. Du kommer også tett innpå Nepals befolkning, og får oppleve storbyliv i både Katmandu og Indias hovedstad Delhi.
NÅR: 8. – 23. november 2010
HVEM: TEMA/Star Tour
PRIS: 25 000 kr for fly tur-retur Oslo-Delhi-Katmandu, del i dobbeltrom og alle måltider.
HUSK: På vandringene bor du i telt.

LITAUEN

Femstjerners ved Østersjøen
Palanga er litauernes favorittsted sommerstid. I oktober har de store massene reist hjem, og da kan du nyte de klare og friske høstdagene ved stranden eller prøve hotellenes flotte spafasiliteter.
NÅR: 16. – 23. oktober 2010
HVEM: Solfaktor Pluss
PRIS: 3793 kr for tre netter i dobbeltrom med frokost på femstjerners Palanga Hotel & Spa samt nonstopfly tur–retur Oslo–Palanga.
HUSK: Den historiske byen Klaipeda ligger 15 minutters kjøretur sør for Palanga.

TYSKLAND

Populær vinreise
Tyske Rüdesheim har vært en populær «norsk» destinasjon i snart 50 år. På den flotte høstturen til den tyske vinbyen er det også lagt inn tid til en svipptur til Moseldalen.
NÅR: 23.-30. oktober 2010
HVEM: TEMAreiser
PRIS: 10 995 kr, som inkluderer syv hotellnetter i dobbeltrom, bussreise, ferjer med lugar, seks middager, båttur på Rhinen og utflukt til Mosel.
HUSK: Reisen gjennomføres både fra Oslo og Bergen.

SLØS ELLER SPAR I HAMBURG

SLØS ELLER SPAR I BERLIN

NORGE

Tidlig Telemarks-vinter
Gaustablikk Hotell ved foten av Sør-Norges høyeste fjell, Gaustatoppen, har en enestående beliggenhet, og er i tillegg kjent for god mat og nærhet til et fint alpinanlegg som pleier å åpne skiseongen allerede i oktober.
NÅR: 14. – 18. november 2010
HVEM: Gaustablikk Høyfjellshotell
PRIS: 6000 kr for to personer i dobbeltrom i fire døgn med frokostbuffet.
HUSK: Du kommer deg også til toppen av Gaustatoppen (1883 m) ved hjelp av den tidligere militære heisen, som nå er åpen for publikum.

KULINARISK NORGESFERIE

FLERE NORGESSAKER

MIDDELHAVET

Høstcruise på megaskip
Oktober byr fortsatt på mye sol i Middelhavet, og med en balkonglugar om bord i megaskipet «Voyager of the Seas» kan du få en flott sjøreise med fem spennende byer inkludert, i tillegg til Barcelona, der cruiset begynner og avsluttes. Skipet legger til kai i blant annet Napoli (bildet), Nice, Civitavecchia (Roma) og Livorno (Pisa og Firenze).
NÅR: 24. – 31. Oktober 2010
HVEM: RCCL
PRIS: 6195 kr i utvendig dobbeltlugar med balkong når to reiser sammen. Måltider, skatter og tips inngår. Flyreise til og fra Barcelona kommer i tillegg.
HUSK: Flybilletter skaffer du deg greit på www.norwegian.no (2537 kr), www.sas.no (3495 kr) eller www.ryanair.com (988 kr med bagasje) hvis du vil overnatte i Barcelona før og etter cruiset.

MIDDELHAVETS SNORKLEPARADIS