HTML EMBED

ANTARKTIS - Cruise i Sørishavet

Pingvinene er en populær attraksjon når Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Fram setter kursen for Antarktis etter sitt sommeropphold på Grønland og Svalbard. Det nærmest surrealistiske landskapet et godt stykke utenfor sivilisasjonens ytterste krets, er en opplevelse du sent vil glemme.

Slik drar du til Antarktis

* Hurtigruten drar i gang sitt Antarktis-eventyr mot slutten av november.
* Hvitserk har barske turer til Antarktis, blant annet enfor ski- og brettkjørere.
* Silversea arrangerer sine cruise ut fra Ushuaia fra midten av november.

Saken fortsetter under bildet

GEORGIA - Perlen i Kaukasus

Fra bredden av Svartehavet til de majestetiske fjelltoppene i Kaukasus ligger Georgia inneklemt som en liten, nærmest uoppdaget perle. Dette er området der mange mener den første menneskeskapte vinen så dagens lys, og hvor en rekke spennende kulturer lever (stort sett) fredelig side om side i et slående vakkert landskap.

Slik kommer du til Georgia

* Kultur-Reiser arrangerer flere reiser til regionen denne høsten, på fra ni til15 dager.
* Viktors Farmor har rundturer som kombinerer Georgia og Aserbajdsjan.
* Air Baltic flyr til Tbilisi fra Oslo via Riga.

NAMIBIA - Unik ørkentur

Mesteparten av landet består av sand, og det er nettopp den spektakulære Namib-ørkenen – som strekker seg nesten tusen kilometer langs kystlinjen – mange kommer til Namibia for å oppleve. Namib er én av verdens eldste ørkener. Sanden har en distinkt rødfarge og samles i enorme sanddyner, noe som gir det hele et magisk preg. Du bør også oppsøke noen av viltreservatene, som fenomenale Etosha.

Slik reiser du til Namibia

* Hibiscus Reiser tilbyr en treukers rundreise i Namibia og Botswana. Priser fra 14 700 kr.
* En rekke andre operatører har turer til Namibia, deriblant Jambo Tours, Get Africa Travel, Ditt Afrika, Paradisreiser, Hvitserk, Kenzan Tours.
* Air Berlin flyr deg til Namibia med én mellomlanding. Ellers tar South African Airways, British Airways og Lufthansa deg dit via Johannesburg/Cape Town.

Saken fortsetter under bildet

TATRAFJELLENE - Fjelltur i Polen

Tatrafjellene sør i Polen er noen av de villeste og mest spektakulære i Europa. Denne delen av Karpatene reiser seg nærmere 2500 meter i været, og inneholder et forbausende godt nettverk av vandrestier. Du kan starte i vintersportsbyen Zakopane, og stake ut kursen mot Polens høyeste fjell – Rysy (2499 moh.)

Slik kommer du til Tatrafjellene

* Norwegian og Ryanair har flere direkteruter til Krakow, som ligger snaue to timer unna Zakopane.
* Kalinka-tours arrangerer reiser til Krakow og omegn.

Saken fortsetter under bildet

NORDKYN - Fiskefeber i Finnmark

Den digre kongekrabben er blitt en stor attraksjon i våre nordlige farvann, både som en opplevelse i seg selv og som bytte. På Nordkyn, der også Europas nordligste fastlandspunkt ligger, kan du være med ut på havet med erfarne sjømenn, og også få torsk og kveite på kroken.

Slik fisker du kongekrabber

* Nordic Safari arrangerer fisketurer utenfor fiskeværet Kjøllefjord.

* Flyselskapene SAS og Widerøe flyr deg til kommunesenteret Mehamn. Derifra er det kort vei ut til Nordkyns mange attraksjoner.

KAMERUN - Fjelltur i Vest-Afrika

Kamerun ligger inneklemt i et tøft nabolag, noe som ikke gjør dette til et veldig opplagt reisemål. Landet er imidlertid politisk stabilt, med mange flotte attraksjoner. Én av dem er Mount Cameroon, som stiger omtrent rett opp av Atlanterhavet, og som med sine 4095 meter over havet, er Vest-Afrikas høyeste.

Slik reiser du til Kamerun

* Eventyrselskapet Hvitserk arrangerer klatretur opp Mount Cameroon i februar neste år, med den erfarne polvandreren Alexander Gamme i spissen.
* Brussels Airlines flyr til Kameruns hovedstad Yaoundé via Brussel.

WIEN - Bli med på nyttårsball!

Den østerrikske hovedstaden er et flott syn midtvinters, med sine mange julegatelys og vakkert dekorerte butikker. På denne tiden arrangeres det i tillegg en rekke fine konserter rundt i byen, ikke minst i Musikerverein og i Staatsoper.

Slik feirer du nyttår i Wien

* Temareiser Fredrikstad arrangerer nyttårstur til Wien med avreise 28. desember, med den kjente Mozart-elskeren Kjell Hillveg som guide. Turen inkluderer billett til Nyttårskonserten.
* Austrian Airlines, Norwegian og SAS har alle direkteruter til Wien i desember.

HOI AN - Tidsreise i Vietnam

Den fargerike lille byen Hoi An like sør for Da Nang, er mer enn 2000 år gammel og ett av Vietnams fremste reisemål. Lenge var den kongeriket Chams viktigste havneby, og den forholdsvis lille gamlebyen er fremdeles ganske uberørt av tidens tann. Derfor er den også beskyttet av UNESCO.

Slik reiser du til Hoi An

* OrkidéEkspressen har et omfattende program til Vietnam, som også inkluderer besøk i Hoi An.
* Også Saigon Tours, Escape Travel, Wikstrøm Reiser AS og Apollo tilbyr turer til landet.
* Vietnam Airlines har gode forbindelser til hele landet fra sin europeiske base i Paris.
* Du kommer dit også med én mellomlanding med Qatar Airways, eller Thai Airways.

GALAPAGOS - Tidsboblen i Ecuador

Langt ute i Stillehavet, vest for Ecuador, ligger øygruppen Galapagos. Den er blitt verdenskjent for sitt unike dyreliv, ikke minst gjennom Charles Darwins arbeid med teorien om naturlig utvalg. Øya er i dag en strengt beskyttet nasjonalpark med kontrollert turisme, men beskyttelsen har gjort at du kan oppleve de fleste artene Darwin fikk, da han kom hit med skipet Beagle i 1835.

Slik reiser du til Galapagos

* Sabra Tours har avreise til Galapagos og Ecuador i februar 2013, med latinamerikaeksperten Jon Espeland som reiseleder.
* Escape arrangerer cruise til Galapagos-øyene.

HELSINGFORS - St. Petersburg i miniatyr

Sensommeren er en fin tid å besøke den finske hovedstaden på, og temperaturene kan fortsatt være svært behagelige. Samtidig er turisttrykket langs den gedigne Mannerheim-avenyen og de parallelle esplanadene mot havna langt mindre enn i høysesongen. Få spesielt med deg kvartalet rundt den imponerende katedralen – et St. Petersburg i miniatyr.

Slik drar du til Helsingfors

* reisefeber.no tilbyr gunstige tredagerspakker i september, som inkluderer fly og hotell.
* Kalinka-tours tilbyr turer til Helsingfors med guide.
* Finnair, SAS, Blue1 og Norwegian har også lave priser i denne perioden.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt og på papir