HTML EMBED

Pub til pub-vandring i YORKSHIRE

Mark Reid hoppet i sin tid av jobben som ølselger for å drive med det han liker aller best, nemlig å vandre rundt i vakre, nordengelske Yorkshire fra landsby til landsby og fra pub til pub. Nå inspirerer han andre til å gjøre det samme, og uansett vær er dette en opplevelse av de sjeldne. Mark har laget prisvinnende guidebøker, som gjør det enkelt å ferdes på egen hånd.

Slik gjør du det
* Norwegian flyr til Manchester. Derfra kan du ta tog nordover til Yorkshire, eller leie bil. Du kan også reise via London.
* Det går fint å vandre i Yorkshire hele året, men Mark anbefaler spesielt vår og høst.
* Hyggelig overnatting finner du via www.inns-of-yorkshire.co.uk.

Sanselig storby - MARRAKECH

«Okerbyen» ved foten av Atlasfjellene og Marokkos tidligere hovedstad er fremdeles et sted som pirrer sansene med sine travle markeder, bortgjemte riader og sin fargerike gamleby. (Se også reportasje lenger bak i bladet.)

Slik gjør du det
* Høsten 2011 startet Ving opp et nytt pakkereisetilbud med rutefly (Norwegian) fra Oslo i vintersesongen. Priseksempel: Fire netter på luksuriøse Sofitel Lounge & Spa 4495 kr.
* Norwegian har avganger tirsdag og lørdag fra 653 kr én vei.
* En fin riad får du for ca. 250 kr og oppover per natt.

Spa og strand i PHUKET

Evason Phuket & Bon Island er en spaperle på hele 25 hektar, lekkert beliggende på Rawai-stranda sørøst på Phuket, med strålende utsikt over Andamanhavet. Skulle du mot formodning gå lei av det tilhørende bassenget og stranda rett ved, er den enda mer skjermete stranda på Bon Island bare ti minutter unna med båt fra hotellet.

Slik gjør du det
* Både Paradisreiser og OrkidéEkspressen har pakketurer til Evason Phuket & Bon Island.
* Qatar Airways og Thai Airways har flyvninger fra Oslo til Phuket med én mellomlanding.

Reisetips!

Qatar Airways har startet ny rute fra Oslo til Doha, og derfra videre til mange spennende steder i Asia.

Fotosafari på Cuba

Cuba er et land som merker deg for alltid med sine farger og livlige innbyggere, samt en brokete fortid som fortsetter å prege landet og fascinere omverdenen. I vår kan du bli med når Reiser & feries egen fotograf og journalist Bjørn Moholdt viser vei rundt på øya med kameraet som rettesnor.

Slik gjør du det
* Fotoreisen arrangeres av Inspiratour i perioden 29. mars til 9. april.
* Charterselskapene har igjen tatt inn Cuba i sine programmer. Se utførlig liste i egen Havanna-reportasje bak i bladet.

Cruise i Det fjerne østen

Holland America Lines MS Zaandam flyttes i vinter fra Alaska til Asia, der du kan bli med på flere virkelig spennende cruise. Skipet skal innom havner i både Kina, Sør-Korea, Vietnam, Thailand, Kambodsja og Singapore. Senere kan du også være med fra Kobe i Japan via russiske Petropavlosk i Kamchatka, før Zaandam krysser det nordlige Stillehavet til Vancouver, med flere stopp i Alaska underveis.

Slik gjør du det
* MS Zaandam har første avgang fra Hong Kong 8. januar.
* Både luksuscruiseselskapet Silversea og Royal Caribbean arrangerer Asia-cruise i denne perioden.

Tyvstart vinteren i Italia - CHAMPOLUC

Om snøen kan la vente på seg i Sør-Norge, er man for lengst i full gang i Alpene. I italienske Champoluc er bakkene fine, og landsbyatmosfæren intim og hyggelig. Gressoney og Alagna danner med Champoluc skiregionen Monterosa Ski, som samlet gir selv den mest kresne noe å bryne seg på.

Slik gjør du det
* STS Alpereiser har spesialtilbud til en rekke skisteder i januar, inkludert Champoluc.
* Norwegian flyr til Milano mandager og fredager. Derfra går det buss, eller du kan leie bil.

Nyttår på Times Square i NEW YORK

Amerikanerne samles rundt Times Square i New York når de feirer nyttår, enten de bor i byen, eller ser den direkte overføringen på fjernsyn. Kombiner derfor gjerne ditt neste USA-besøk med en real nyttårsfeiring i den juledekorerte storbyen som aldri sover. NB: I romjula er det megasalg over hele New York, og dollarkursen er lav!

Slik gjør du det
* USA Spesialisten, Normanns-Reiser og USA Experten har spesialkompetansen og ofte gode pakketilbud.
* Continental Airlines og SAS flyr direkte til NYC, mens Icelandair tar deg dit effektivt via Reykjavik.
* NB: Det kan være stor rift om flyseter og hotell!

Fargerikt vintermøte i INDIA

India, med sine mer enn én milliard mennesker, rommer et kontinent av kulturer, med enorme forskjeller mellom fattig og rik, nord og sør, by og bygd. Spennvidden er uendelig, og du opplever garantert noe som vil bevege deg lenge etter at du har kommet hjem.

Slik gjør du det
* Via Tours arrangerer en tidagers reise fra Delhi via Agra og Ranthambore til Jaipur.
* Albatros Travel følger i Gandhis fotspor, med en tur til Varanasi og elvecruise på Ganges.

Alpin jul i Sverige - SÄLEN

Ingen kan feire jul som svenskene, og i Stöten i Sälen rett over grensen øst for Trysil dekkes det opp til gedigen fest. Skisenteret kler seg opp i full juleskrud, med julenisse, julebuffet og gløggservering på julaften, for å nevne noe. Innimellom kan du stå på ski.

Slik gjør du det
* Julepakken i Stöten fra søndag til søndag inkluderer overnatting med frokost, samt middager, skipass og julebord. Du kan også få en mindre pakke på fire netter (torsdag til søndag).
* Bil er enkleste transportmåte, men du kan også ta buss over Trysil.

Slutter på topp - SVALBARD

Etter 56 år går hurtigruta MS Nordstjernen nå i opplag, men først skal kystens dronning gjøre en siste reis. På de to avgangene får du oppleve Longyearbyen, Barentsburg, Ny Ålesund og vestkysten av Spitsbergen, alle steder du (nesten) garantert får oppleve hvalross, isbjørn, hval, rein og mye, mye mer.

Slik gjør du det
* Hurtigrutens MS Nordstjernen har avganger mellom 7. juni og 21. august 2012 for Svalbard-cruise på fem dager.
* Du kan alternativt være med på transportetappen langs norskekysten t/r Bergen–Kirkenes, en reise på 11 dager.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på nett