Følg oss på FACEBOOK!

Middelhavet

Besøk vakre storbyer
Med et selskap som tilhører eliten i markedet for store cruiseskip kan du i august oppleve det beste landene rundt Middelhavet har å by på av historiske byer og kunstskatter. På dette 12 dagers cruiset med skipet «Nieuw Amsterdam» kan du nyte byer som Roma, Firenze, Barcelona, Venezia og Monte Carlo.
NÅR: 7. – 19. august 2010
HVEM: Holland America Line
PRIS: Ca. 10 400 kr per person i innvendig lugar
HUSK: Fly til Barcelona og returen fra Venezia koster ca. 1200 kr

Les om HAVET I MIDTEN

Estland

Baltisk Badeferie
Pärnu på Estlands sørvestkyst var det svenske borgerskapets favorittreisemål på 1930-tallet. I dag strutter Estlands «sommerhovedstad» igjen av selvtillitt og sjarm, og tilbyr elegante funkishoteller og kilometerlange strender med rent vann. Utelivet og kulturtilbudene er også topp, samt at prisene er langt under det halve av hva du betaler på tilsvarende hippe steder på svensk side av Østersjøen.
NÅR: 13.– 20. august 2010.
HVEM: Estonian Air
PRIS: 4528 kr for flyreise Oslo–Tallinn tur–retur samt 7 netter i dobbeltrom på strandhotellet Scandic Rannahotell i Pärnu.
HUSK: Det går fine ekspressbusser mellom Tallinn og Pärnu (snaue to timer og 70 kr) flere ganger i timen.

Japan

Det beste av Nippon
Travle storbyer, gamle buddhistiske templer, superraske lyntog og en betagende utsikt til Fuji-fjellet. Nippon (som landet heter på japansk) har mye, og er lettere tilgjengelig enn noen gang. Verdensmetropolen Tokyo er utgangspunktet for denne ti dager lange gruppereisen. Hiroshima, Kyoto og Osaka er tre av storbyene som står på programmet.
NÅR: 27. oktober – 6. november 2010.
HVEM: Japaneksperten
PRIS: 29 000 kr for flyreise Oslo–Tokyo tur–retur og hoteller i god turistklasse. Frokost alle dager samt lunsj/middag noen dager. Norsk reiseleder.
HUSK: Du trenger ikke visum til Japan.

Island, Grønland og Newfoundland

I vikingenes kjølvann
Naturen er i fokus på dette 14 dagers eksklusive cruiset til Island, Grønland og Newfoundland i september. Du følger i vikingenes fotefar, og gjør strandhugg i små samfunn der folket lever i pakt med naturen. Turen ender i Halifax.
NÅR: 26. september – 10. oktober 2010
HVEM: Hurtigruten
PRIS: 39 200 kr i dobbeltlugar med helpensjon om bord i MS Fram, inkludert flytransport til og fra cruiset. Utflukter, tips og forsikringer er ikke med i prisen
HUSK: Ta med varme klær

Få med deg design på Island med KREATIV OVERFLOD

Seychellene

Rabattert luksus
Seychellene utenfor Afrikas østkyst er en av verdenskjendisenes favorittlekegrinder. I september kan du menge deg med jetsettere og andre velstående til en overkommelig pris. Ephelia Resort på øya Mahé i på Seychellene gir nemlig 25 prosent i rabatt frem til slutten av september. Seychellene er et helårsreisemål med noen av verdens lekreste strender og mest eksklusive hoteller.
NÅR: 18.– 26. september 2010
HVEM: Paradisreiser
PRIS: 18 300 kr per person for syv netter i junior suite inkludert frokost og middag, samt flyreise tur–retur
HUSK Ta med solkrem. Det er svindyrt på Seychellene

Russland

Kaliningrad blomstrer
Tidligere het byen Köningsberg og var et senter for tysk kultur og politikk. Etter Andre verdenskrig ble byen annektert av Sovjet og fikk navnet Kaliningrad etter Stalins medhjelper Mikhail Kalinin. Byen blomstrer igjen, og turisttilbudene blir stadig forbedret. Blant annet er den flotte Hansa-katedralen renovert.
NÅR: 6.–9. august 2010
HVEM: Kalinka-tours
PRIS: 3645 kr per person i dobbeltrom på trestjerners Hotel Moskva, samt fly tur–retur med Air Baltic via Riga
HUSK: Du trenger russisk visum

Les Ingvalds blogg MED DOSTOJEVSKIJ TIL BORDS

Frankrike

I hjertet av Provence
På turen Sansenes Provence reiser du til hjertet av Provence – Luberon, der du i løpet av åtte dager får se regionens vakreste landskaper, romerske akvedukter, cistercienserkloster, gamle slott og selvsagt det meste av de kulinariske godbitene regionen kan tilby.
NÅR: 26. september – 3. oktober 2010
HVEM: Star Tour/Temareiser
PRIS: Ca. 13 000 kr for flyreise Oslo–Nice tur–retur samt syv overnattinger i dobbeltrom. Frokost og lunsj de fleste dagen inngår samt guide
HUSK: Har du lyst på noen late soldager i Nice er det lett å utvide ferien noen dager

TIPS OSS!

Kroatia

Late dager i Podgora
Podgora sør for Split er en trivelig kroatisk turistby, der hotellet Minerva ligger fint til ved strandpromenaden. På en time er du storbyen Split, med den flotte havnepromenaden og de gode shoppingmulighetene. Byen er kjent for billige merkeklær.
NÅR: 28. august – 4.september 2010
HVEM: Apollo
PRIS: 3548 kr per person i dobbeltrom på trestjerners Minerva
HUSK: Fra Split kan du ta ferge ut til de flotte øyene Brac og Hvar

Norge

Bo på veteranskip
Bodø og regionen rundt har mange spennende opplevelser å tilby. Skal du bo standmessig, gå om bord i M/S Gamle Salten, som er et av Norges fineste veteranskip. Her kappes mahogni, skinn og messing om oppmerksomheten. Flere ganger i sommer kan du bli med på skjærgårdsturer i Salten-området.
NÅR: Skipet ligger ved havn i Bodø det meste av sommeren
HVEM: Gamle Salten
PRIS: 850 kr for dobbeltrom. Frokost 100 kr. 5 timers skjærgårdsturer koster 350 kr
HUSK: Med NSBs minipris kan du ta toget fra Oslo til Bodø tur–retur for under 600 kr

Les flere Norges-saker

Ukraina

Elvecruise på Dnepr
Ukrainas gamle byer langs Dnepr, med Kiev som høydepunktet, er fulle av spennende historier. Underveis kan du for eksempel lære om hvordan kosakkene gjenopprettet den ukrainske staten. På turen fra Kiev til Svartehavet, på en ekte elvecruisebåt, har du det i tillegg komfortabelt. Elvecruiset avsluttes i Istanbul.
NÅR: 19. august – 2.september 2010
HVEM: Escape Travel
PRIS: 18 480 per person i dobbeltlugar, helpensjon og flyreiser Oslo–Kiev og Istanbul–Oslo
HUSK: Skaff deg boken «The Cossacks» av Shane O´Rourke før du reiser

ABONNER PÅ REISER & FERIE ddigitalt eller på papir