Følg oss på FACEBOOK

Sri Lanka

Øya rundt på sykkelSri Lanka er i dag rolig etter flere tiår med borgerkrig. Nå kan du oppleve den eksotiske øya fra sykkelsetet, i landlige omgivelser langs en rute kalt «Kings Route». Sykkel er perfekt for den som vil komme tett på lokalbefolkningen.
NÅR: 14 dagers reise i valgfritt tidspunkt frem til 10. april 2011.
HVEM: Travel market
PRIS: 8570 kr per person når to deler hotellrom. Måltider i henhold til programmet, reiseleder og lokale guider samt inngangspenger til nasjonalparker og museer inngår.
HUSK: Flyreisen til og fra Sri Lanka er ikke inkludert. Den koster ca. 6000 kr med SAS/Jet Airways via London.

Mexico

Paradisøya
Isla de Holbox utenfor Yucatánhalvøya er en av de mest spennende charternyhetene i vinter. Her er renner det over av lange, hvite strender og hoteller med tak av palmeblader. Idyllen forsterkes av det faktum at det nesten ikke er biler her. Øya er ellers et av de få stedene der du kan oppleve nærkontakt med verdens største fisk, den opptil 15 meter lange og ufarlige hvalhaien.
NÅR: 21. mars – 4. april 2011.
HVEM: Star Tour/TEMA
PRIS: 20 448 kr per person for pakke med fly og delt overnatting i bungalow med havutsikt på luksuriøse Hotel Les Nubes de Holbox. Frokost er inkludert.
HUSK: Du flyr nonstop til Cancun, som er nærmeste storflyplass.

Kina

Juleshopping i Beijing
Prøvefly megaflyet alle snakker om, og få samtidig med deg juleshopping i Beijing. Lufthansas Airbus A380 har to fulle etasjer, og dermed ekstra godt med beinplass. Ellers finner du her mye av det aller nyeste innenfor avansert flytransport. Beijing er ellers en av verdens mest spennende og ikke minst billigste shoppingbyer.
NÅR: 14.– 21. desember 2010.
HVEM: Lufthansa og www.booking.com
PRIS: 7100 kr for fly tur–retur Oslo–Beijing med Lufthansas Airbus A380, samt seks netter i dobbeltrom på firestjerners Novotel Xingqiao Beijing.
HUSK: Sett av en dag på Pan Jia Antique Market, som med sine 4000 butikker regnes som verdens største antikvitetsmarked. Det ligger 300 m sør for Jinsong-stasjonen på metrolinje 10.

Opplev MEKTIGE BEIJING

Russland

Sjøveien til St. Petersburg
Neste sommer går rekordmange cruise ut fra Oslo, noe som er ideelt for dem som vil unngå fly og i stedet gå rett om bord i skipet. Royal Caribbeans «Vision og the Seas» frister for eksempel med syvnetters cruise til St. Petersburg, en av verdens vakreste byer, med storslåtte palasser og den gigantiske avenyen Nevsky Prospekt. Stopp i Helsinki og København får du med på kjøpet.
NÅR: 25. juni – 2. juli 2011.
HVEM: Royal Caribbean International
PRIS: 5840 per person i innvendig dobbeltlugar. Alle måltider og underholdningstilbud inngår.
HUSK: Blir du med på en av utfluktene i regi av RCCL i St. Petersburg er visum ordnet og inkludert i prisen.

Redaksjonssjefen BLOGGER FRA ST. PETERSBURG

BO I EN BOK I ST. PETERSBURG

Egypt

Julefeiring i Naama Bay
Hyatt Regency Resort byr på luksus og komfort, med fin beliggenhet rett ved stranden i Naama Bay like nord for Sharm el Sheik. I den egyptiske badebyen er du garantert en solfylt og behagelig julefeiring, hvis du da kan unnvære ribba og akevitten.
NÅR: 21. – 28. desember 2010
HVEM: Apollo
PRIS: 8894 kr per person for pakke med fly og syv netter i dobbeltrom med frokostbuffet.
HUSK: Du kan bli med på en 14 timers utflukt med fly til Kairo, med innlagt besøk til mange av millionbyens severdigheter. Pris ca. 2000 kr per person.

FERIE I FARAOS RIKE

Dubai

Sol og shopping
Kombiner shopping med sol og eksotiske opplevelser, i en by som stadig overrasker med sine gigantiske byggeprosjekter. I februar er klimaet perfekt for nordmenn som ønsker sol og varme blandet med shopping og spennende sightseeing.
NÅR: 16. – 23. februar 2011
HVEM: OrkidéEkspressen
PRIS: 14 830 kr per person for flyreise med SAS og seks overnattinger i dobbeltrom på fire-stjerners Royal Ascot Hotel. Inkluderer også to lunsjer og firE
middager samt sightseeingprogram.
HUSK: Norsk reiseleder er avhengig av minimum 15 deltagere.

Sverige

Atmosfære i Åre
Åre har noen av de beste skibakkene i Skandinavia, både for nybegynnere og de litt mer avanserte blant oss som søker «tokbranta» nedkjøringer. Atmosfæren her er ellers spesiell til å være Skandinavia, med små landsbyer inntil foten av det mektige Årefjellet.
NÅR: 23. – 30. januar 2011.
HVEM: Skistar
PRIS: Ca. 4600 kr for leilighet i Åre Fjällby, med plass til fire personer inkludert rengjøring.
HUSK: Skikort for en uke, som gjelder i Duved, Åre og Björnen, koster ca. 1700 norske kroner for voksne og ca. 1400 kr for ungdommer.

EVENTYRLIGE NORDEN

PÅ KJØL GJENNOM SVERIGE

Norge

Cruise deg inn i fjordene
Nyt de norske fjordene fra dekket av et luksuriøst, italiensk cruiseskip. På MSC Orchestra får du topp italiensk service og mat mens du besøker vestlandsperler som Geiranger, Flåm og Stavanger.
NÅR: 21.– 28. mai 2011.
HVEM: www.cruise.no
PRIS: 4460 kr per person når to personer deler en innvendig lugar. Reise til og fra København kommer i tillegg.
HUSK: På MSC er det vanlig med ca. 50 kr i tips per dag per passasjer.

VERDENS VAKRESTE HAVNER

Portugal

Smakfullt på Madeira
På Madeira, ofte beskrevet som Atlanterhavets «flytende blomsterbukett», kan du i vinter bli med Solia på tur til noen av øyas mest kjente restauranter.
NÅR: 3. – 10. januar 2011.
HVEM: Solia
PRIS: 6895 kr per person for flyreise, opphold i delt dobbeltrom på femstjerners hotell med frokostbuffet, samt seks middager og gavesjekk til hotellets spa.
HUSK: Bacalao er en nasjonalrett på Madeira, og portugiserne er svært oppfinnsomme når det gjelder å variere retten over hovedingrediensene klippfisk, potet, løk og olivenolje.

LISBOAS LYS

Australia og Fiji

Billig kombinasjon
Opplev Australia i sommervarme og kombinere det med stillehavsparadiset Fiji – alt til en overkommelig pris. Som bonus får du en natt på luksushotell i Hong Kong.
NÅR: 15 dagers reise hele vinteren.
HVEM: Australiareiser
PRIS: 20 800 kr. for flytransport, 7 netter på hotell i Australia, 7 netter på hotell i Fiji samt en natt i Hong Kong. Turistvisum samt helpensjon under deler av oppholdet inngår.
HUSK: I Australia bor du i Surfers Paradise på Gullkysten, som er australiernes eget feriefavorittsted.

ABONNER PÅ REISER & FERIE